evlilik teklifi   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. erkek tarafından yapıldığında kız tarafının ayaklarını yerden kesen,kız tarafından yapıldığında erkek
    tarafının kendini baskı altında hissetmesine sebep olan olay.
    (posof, 11.04.2005 14:44)

2. gayem acizaneyi taciz etmek değil efkar-ı umumiyete hoşnut olmaktır. cevabı musbetiniz kalbi harebinizi tamir-i temin edeceğinden dost-ı izdivacınıza talibim şeklinde yöneltilirmiş eskiden.
    (püskül, 26.11.2005 02:00)
  3. günümüzdeki kızlara pek sökmeyecek olgudur.

- gayem acizaneyi taciz etmek değil efkar-ı umumiyete hoşnut olmaktır. cevabı musbetiniz kalbi harebinizi tamir-i temin edeceğinden dost-ı izdivacınıza talibim.
    + diyorsuuuuaaaaeeeennnn.
    (hansvoralberg, 26.11.2005 02:04)
  4. (güzel bir fon müzüğü çalar)

- serpil, benimle evlenir misin?
    - (ağzı kulaklarında hatun) aaşkım çok şaşırdım, beklemiyordum. henüz evlillik için erken değil mi?
    - orhanla evlenir misin?
    - aşkım ??
    - pekiyi sinanla?
    - cezmi ne diyosun ya? kendine gel
    - gelinim olur musun?
    - öff cezmi, gidiyorum ben!!
    - ikinci bahar'a ne dersin
    - allah belanı versin
    - karım olur musun?
    - ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum aşkım
    - orhan'ın karısı olur musun?
    - cezmi yeter artık !
    - pekiyi sinan'ın
    - pezemenk cezmi
    - senden çocuğum olsun istiyorum.
    - orusbuçocuu
    - başı götü tıpkı senin gibi...ühühe..hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde kötü günde..hastayım lan serpil. cezayir ehliyetim yoktur.

- teklifim hala geçerli bebeem. benimle dellenir misin? mutlaka ara beni ! ühühehü..
    (fantastik karakter, 26.11.2005 02:14)
  5. istediğin kadar hatun kişinin ayaklarını yerden kesecek organizasyon yap, istediğin kadar kendilerini şaşırt, kapısının önüne kamyon kamyon çiçek yığ, ziynet eşyaları al hediye olarak, yine de o sihirli soruyu soracaksın aga, ben bugün bunu öğrendim.

benimle evlenir misinsorusuna sevgilinin "ayy evet aşkııaaam" diye cevap vereceğinden korkuyorum lan. kesin genetik bu soruyu duyma ve cevaplama arzuları. o ne öyle kabus gibi. biz organizasyonumuzu yapmışız delikanlının el kitabında yazdığı şekilde. daha ne teklifi, ne sorusu? teklif ayağı göt ayağı hem. evlenmeyecektin, ne diye peşinden koştuk o kadar zaman. elalem tek gecelik ilişkilerin adamı olurken biz muhallebici köşelerinde panjurları pembeye boyamakla meşguldük hatırlıyorsan. daha ne "benimle evlenir misin"i. biz bilmiyor muyduk zirvelerden hatun kaldırmayı, kesişme sonrası yaşanan doğal sürecin peşinden koşmayı.

hayır, herşeyin iki dudağın arasından çıkacak bir "evet"le biteceğini bilse, panjurları pembeyeye boyayan şu 1.85lik dalyan gibi beden benimle evlenir misin de der son tahlilde. daha isteyecez, elimiz titreyecek kahveyi alırken, çiçek çikolata stresine gireceğiz, allahın emri peygamberin kavli diyeceğiz.

(bkz: sikerim böyle aşkın ızdırabını)
    (fantastik karakter, 26.11.2005 16:53)
  6. hayır cevabı alma riskine karşılık, boş gitmem bu teklifi yapmaya..şöyleki:
    -benimle evlenir misin?
    +şu an böyle bişeye hazır değilim..
    -ya benim olursun ya kara toprağın ulen kahpeeee..ve dan dan diye 2 el silah sesi duyulur..sigaramı yakar, polisi beklemeye başlarım, pişman değilimdir..
    (redbullvodka, 31.12.2005 21:14)
  7. babamın gelini olurmusun şeklinde sorulduğunda hayır cevabını alma ihtimali yüksek olan aktivite
    (yako, 14.01.2006 20:55)
  8. kabul edilmemesi durumunda çok sorun çıkaracak tekliftir.
    (bluesky, 01.02.2006 22:16)
  9. güzel bir azeri şivesiyle "anama ana diyesen babama baba diyesen" şeklinde de edilebilen teklif
    (yako, 02.02.2006 14:15)
  10. bon jovi'nin all about loving you şarkısının klibinde oğlanın kız arkadaşına paraşütle atlayarak yaptığı teklif...başta dahice gelse de daha sonra evde kalmış bir kadının da aşağıdaki "hayır atlama çooocuğum daha çok gençsin!.." gibi şeyler söyleyen kalabalığın içinde olup sözü üstüne alabileceği ihtimali bu dahi fikri zedelemişti...ama yine de etkileyici bir teklif yolu...
    (lee, 22.05.2006 13:57 ~ 18:39)
  11. çok özel ve bir ömür boyu akılda kalacak şekilde olması gereken soru cümlesidir. yıllarca çıksanız bile olmazsa olmaz.
    (pembe cekirge, 22.05.2006 14:59)
  12. - teklifiniz hala geçerliyse sizinle evlenmek istiyorum
    - terketti de mi o pezemenk?
    - pekii, akşam yemeği teklifiniz hala geçerliyse kabul ediyorum.
    - kabul edenler? etmeyenler? ahahaha !
    (fantastik karakter, 17.09.2006 03:04)
  13. bu teklifi bekleyebilecek kadar sabırlı olamayan hatun kişiler büyük ihtimalle o romantik anı yaşayamadan bir sonraki aşamalara geçme durumunda kalacaklardır. *
    (bkz: kız isteme)
    (bkz: söz)
    (bkz: nişan)
    (bkz: nikah)
    (mynerva, 16.02.2007 13:44)
  14. erkeklerin yoruldukları için kadınların ise merakından dolayı girrecekleri kutsal müssese için yapılan tekliftir.
    (genius kusagami, 11.05.2007 13:40)
  15. (bkz: portakal kabuğunda gizlenmiş tek taş yüzük)
    (wer bin ich, 11.05.2007 13:46)
  16. bir nevi sözleşme yapma vaadi.
    (thraki, 11.05.2007 13:52 ~ 14:11)
  17. dikkat edilmesi gerekenler;

- dişlerinizi fırçalayın.
    - ayakkabılarınızı boyatın, cilalayın, parlatın.
    - kesinlikle yaratıcı olun.
    - kırmızı gülü bu yaratıcılıkta mutlaka bir yere sıkıştırın.
    - kırmızı güllerin sayısı tek olmalıdır. para yoksa hatırlatılmalıdır ki 1 tek sayıdır.
    - sayısının tek olması gereken bir diğer şey ise pırlantadır. büyük bir tek taştan, küçük üç taş daha göz alıcıdır.
    - evlenme teklif edilirken aynı kapıya çıkacak saçma sapan yaratıcı cümleler kullanmayın. (benimle götümün kıllarını kadayıf yapmaya var mısın? gibi..) "benimle evlenir misin?" kalıbı samimi ve sadedir.
    - evlenme teklif edilirken ne olursa olsun direk göz bebeklerine odaklanın. elinizdeki pırlantadan çok gözlerinizdeki ışıltı farkedilsin.
    - cevabı beklemeden yüzüğü alın ve nazikçe parmağa takın. heyecandan sakın ayak parmaklarına yönelmeyin, genelde sağ elin yüzük parmağı bu iş için uygundur.

-- spoiler --

hayır cevabı alırsanız yanınızda getireceğiniz vazelini devreye sokabilirsiniz.

-- spoiler --
    (hansvoralberg, 07.06.2007 20:46)
  18. not: sevdicekle ikinci yılı yarılamışızdır ve o gün sabahtan da çok kötü bir kavga edilmiş, sevdiceğin kalbi çok kötü kırılmıştır.

sevdicek yurtta kalmaktadır, kız yurdunun (bkz: erciyes üniversitesi) tam karşısındaki köprünün altına inilir, yaz geldiği için içinden su akmayan derenin tam ortasına metal bir telin kıvrılması marifetiyle o yazı yazılır, telin etrafına yorgancıdan alınan bir kilo pamuk sıkıca sarılır, telle sıkılır, marketten alınan bir litrelik kolonya şişesinde ne varsa itina ile dışarı taşmayacak şekilde pamuklardan oluşmuş yazı üzerine dökülür. başında bir arkadaş bekletilir, ki köprünün altında olduğu için o arkadaş yukarıyı görememektedir.
    bir başka arkadaş - asistan da yurdu ve köprü altını aynı anda görebilecek bir yere geçirilir, bekletilir.

kız arkadaş cepten aranmadan yurda gidilip ismi anons edilmez, yurt kapısındaki bekçiden rica edilip kızın odası aranır ve "yurt müdürü görüşecek kızım seninle, danışmaya gel" denilir.

kız danışmaya gelince beni görür, elimde ne bir gül ne bir çiçek... "ne oldu" sorularına hiç cevap verilmez, elinden tutulur, yurdun karşısındaki yoldan geçilir, nöbette bekleyen arkadaş köprü altını uyarır, sevdiceğin elinden tutarak köprünün üstüne tam varıldığı anda aşağıdaki yazının bir ucundan çakmak ateşlenir.
    kolonyanın yanmasıyla birlikte yazı yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. sevdicek tamamen şaşırmış vaziyette, "ne oluyor, nasıl yani" derken gömlek cebinden yüzük çıkarılır, uzatılır, aşağıda yanan, (iki yıldır hayatıma yaptığı gibi) karanlıkta ortalığı aydınlatan ateşte yazmakta olan söz sevdiceğe söylenir:

"ömrümün yarısı olur musun?"
    (one more cup of coffee, 06.08.2007 11:22)
  19. izmir alsancaktaki o eşsiz çimlerde oturmaktaydı birbirini tam üç yıl sonra bulan çift..

hava kararmış,yağmur başlamıştı. o koca sahilde çevrelerine bakındılar,herkes ama herkes deli gibi yağan yağmurdan kaçmaya başlamıştı. ilerideki sokak lambasının ışığın yardımıyla yere düşen damlaların ne kadar çok olduğunu görebiliyorlardı.tamamen ıslanmışlardı, aldırmıyorlardı çünkü ; aşıktılar..
    delikanlının göğsüne yatmıştı kız, aklından geçen tek düşünce parçası ise huzurlu olduğuydu..işte bu anda eğildi kızın kulağına delikanlı.. fısıldamaya başladı ;

"yanlışınla,doğrunla,geçmişinle,geleceğinle herşeyinle kabulümsün.. benimle evlenirmisin?"

ve kız düşünmeden "evet" dedi. biliyordu ki hayat yani başlıyordu..
    (morbid angel, 06.11.2007 13:20)
  20. her zaman ciddiye alınmamalıdır.
    (bkz: şu anda sarhoşum)
    (bkz: şu anda ayıldım)
    (bkz: yine sarhoşum)
    (bkz: yeter)
    (bkz: ybsg)
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 29.12.2007 06:45)
  21. niye, evlenince sanki ne yapacaz ki? cevabını almanızın muhtemel olduğu, asla sormaması gereken soru, çünkü cevabın evet olma ihtimali her zaman daha yüksektir ve olaki evet cevabını da alırsanız, yandığınızın resmidir. o an itibari ile dünya durmuştur artık ve tepsi şeklindedir, öküzün boynuzunda...öküzün kim olduğunu söylemeye gerenk yok sanırım.
    (bilge, 29.12.2007 10:13 ~ 10:18)
  22. vakitli yapmak gerekir. herşeyi bok ettikten sonra teklif edecek kişi de bulunamıyor, zaten olsa da kabul etmezmiş... insan oturur ben ne kadar aptalmışım diye düşünür.
    (azwepsa, 29.12.2007 11:08)
  23. teoman'ın bir röportajında..
    evlenmek isteyeceği bir bayana, gayet normal koşullarda aniden yapabilirmiş bu teklifi. birasını yudumlarken, 'evlenelim biz ya.' diyebilirmiş.
    (los amantes del circulo polar, 29.12.2007 11:49)
  24. hatunu arayıp "biraz dolaşalım" dedikten sonra özel uçağınızla şehrin üzerinde uçarken de yapılabilir.
    sonra arkadaşlarınız düğününüzde alwaysi çalarlar.
    *
    *
    (joeykeys, 01.01.2008 22:18 ~ 22:43)
  25. ev hanımı olup cam siler misin
    aksam yemeğimi hazır eder misin
    benim kadar kendini sevebilir misin
    bir ömür nedir bilir misin
    benim için birtanesin
    düşünmeden söyler misin
    benimle evlenir misin?
    (bi sor neden yazıyorum, 07.01.2008 21:25)
 sayfa  / 2