yeter dedirten, eline erkek eli değmemiş kız gibi saçma sapan bir tanımlamanın yapıldığı, erkekler o kadar iğrenç ki dokunulmaması gereken varlıklar dedirten, birçok kızın psikolojisini bozan, çifte standardın göze sokulmuş olduğu, ya bunlarla bana gelmeyin diye kızdıran konu başlıklarının tümüdür.
bakire olup da her türlü pislik ve (çok afadersiniz) orospuluğu yapan kızlarla, sadece hayatında sevdiğini sandığı için birlikte olup bakireliğini kaybeden kadınlar arasında fiziksel olarak ince olan farka bakıp; ahlaki olarak kalın olan farkları göz ardı edebilecek erkek modeli.
hiç önemsenmeyesi bir şey olmadığı gibi karşıdaki kişinin sevildiği durumda söz konusu bile olmaması gereken bir olaydır bakirelik.
bekaretin iki bacak arasında olmadığını bilemeyen erkek modelidir.
önüne gelen kızla yatmak isteyip, eşinin bakire olmasını isteyebilecek insan...
bulamadım o insana diyecek laf..
(bkz: dünya ahiret bacımsın uzayda yakalarsam affetmem)
kendisinin de bakir olması gerektiğine inandığım erkek modelidir.sen git istediğinle düş kalk, elalemin kızlığını boz, sonra da evlenirken bakire kız ara.(bkz: burası türkiye)
cinsel ilişkiyi tamamlamamasına rağmen "annem göster ama elletme dedi." mantalitesiyle hareket edip anal, oral ve daha bir çok farklı yaratıcı yöntemle bekaretini kafasında kaybetmiş köylü kızlarıyla evlenmeye mahkum keko erkek modeli.
bakire olunsa da böyle bir konuyu açmaya tenezzül edebildiği için kayıtsız şartsız "siktir"i yemesi gereken erkek modelidir.
ilginçtir bu erkekler aynı zamanda çıkmak için de tercihlerini bakire olmayan kızlardan tarafa kullanırlar.
bu grup türk toplumunda çoğunluktadır. bu arada geçmişte bıraktığı kızları ve kendilerinin bakir olmadığını da hiç düşünmezler. ve genelde de bunu arayan erkekler kazıklanırlar. malum bakire gibi görünmek artık çok kolay. ve acı olan da aslında bunu haketmişlerdir. hepsinden de önemlisi gerçek bakire kız bulup evlendiklerinde de, bu kadın türünün tecrubesizliği onlara yetmez. sonrasında da başka kadınlar ararlar.
onu bunu becerdikten sonra bunun normal birşey olduğunu idrak edemeyen bu yüzdende "el değmemiş" hatun arayan insanlardır. bu kişiler kadınların hepsine seks objesi olarak bakar ama karısı annesi ve bacısından sonra dünyanın en namuslu insanıdır. bilmez ki bakire olup, bakire olmayan bir kadından daha çok tecrübesi olan insanlar sağda solda gezmektedir.
mantıklı bir istek içerisinde olan bir modeldir.evlilik hassas ve özel bir kurumdur, bu kurumu oluşturan erkek bireyin muhatabının kendisi için özel biri olması, dahası temiz biri olması beklentisi içindedir, en azından türk toplumu için durum böyledir.
bu durumda doğru soru "bekaret temizliğin sembolü müdür?" sorusuna gelir.bu tıpkı matematikteki tek yönlü önermeler gibidir, bekaretini kaybetmiş bir kişi, türk toplum standartlarına göre üstte bahsedilen "kişi için özellik" şartını sağlamadığından ,amiyane tabirle " mil-i mikale" durumu vukuu bulduğundan evlenme yolunda elendiği görülmektedir.pek tabiidir ki üstteki önermeden her bakire kişinin namuslu olduğu anlamı çıkmaz.bir bayan hem bakire hem namussuz da olabilir.tıpkı türlü şeyler yaşayıp sonradan bekaret zarı diye tabir edilen yapıyı diktirenler,yahut diğer şekillerde birleşme yaşayanlar gibi.öte yandan ham bakire, hem gerçekten namuslu da olabilir.ancak bekaretin varlığı bireyin namuslu olduğu yolundaki düşünceleri geliştirir.ahlaksız olduğu halde bekaretini korumuş kişilerin zaten toplum baskısı denilen olgu ile karşılaştığı da bilinen bir gerçektir.bu modeli biraz tanınmış olsa idi, bekaretin önemli olduğu ama tek parametre olmadığının da bilinmesi gerekirdi.
kaldı ki başlıktan bu model erkeklerin birden çok kadınla yatıp kalktığı anlamı çıkmaz.burada bahsi geçen sadece ve sadece "evlenmek için bakire kız arayan erkek modeli" dir.bunların içine gerçekten hiç bir bayanla ilişki yaşamamış kişiler de girebilir, sevgilisi ile ilişki yaşadığı halde bunu isteyen erkekler de girebilir, halen geleneksel yapıya bağlı erkekler de girebilir.kabaca saydığım bu 3 seçimden 2. si olan "her güzel hatun bi kere versin,ama evleneceğim kız bakire olsun" yaklaşımı iki yüzlüdür, "pespayedir, dombilidir", bu doğru , ancak sırf bu grup var diye bekaret arayan tüm erkeklere saldırmak'ı anlamak mümkün değildir.sırf geleneksel yapıya bağlı kaldığından sevgilisini düdüklemeyen,iradesine sahip olan erkeklerin yahut, hiç sevgilisi olmayan erkeklerin -ki emin olun türkiye'de sayıları hiç de az değildir- günahı nedir?
son tahlilde bu bir seçimdir, ve saygı gösterilmelidir.herkesin kendine göre değer yargıları vardır ve insanların hür değer yargıları paralelinde seçim yapmaları bu denli aşağılanmamalıdır.
içinde bulunup da üstteki gerikafalı, mağaraadamı, özgüven yoksunu gibi sıfatları üzerime almadığım gruptur. evet dostum evlenilecek hatunda aranan özelliklerin başında bekaret gelir. çünkü bekaret sözü edilen kişinin namusunu, karakterini, olgunluğunu gösteren; ev kadınlığı ve annelik gibi özelliklerini tayin eden bir şeydir. namusu et parçası olarak algıladığımı düşünebilirsiniz ama bahsettiğimiz et parçası tırnağın kenarlarındaki et parçaları kadar değersiz değildir efendim. bayan kişinin evlenene kadar koruması gereken; sabır ve sadakatini ölçen bir parçadır bu. ve eğer ben nasıl dikkat ediyorsam hiçkimsenin asaletini bozmamaya, ne kadar niyetim ciddi olsa da imzaya kadar beklemeye, ''karım'' deyip başımın tacı yapacağım kişiden de aynı özeni beklemek benim en doğal hakkımdır.