hökümet nikahından önce imam nikahı kıyılmış olması olası kızdır.
(böcek, 09.11.2005 19:15)
türban her zaman kişisel görüş ve istek dahilinde kullanılan birşey değildir. unutulmamalıdır kızlar bazen de aile zorlaması sonucu türban takar (aynı baskı evlenince de koca tarafından devam eder). durum böyle olunca, kişinin kendi kişisel görüşleri dahilinde normal olduğunu düşündüğü bir şeyi (evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamak da buna dahildir) yapması da normaldir.
biliyordur ki anne babasının karşına çıkıp "ben evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamak istiyorum/yaşadım) demesi ya anne babasının kalpten gidişleriyle onların ölümüne ya da "namusun kirlenmesi" nedeniyle kendi ölümüne sebebiyet verecek bir durumdur ki örnekleri çoktur.
ayrıca da türkiye'de düşündüğünü söyleyebilme özgürlüğü aile içinde henüz sökmüyor. "yoo, bizim aile çok demokratik" diyenlere de (bkz:
istisnalar kaideyi bozmaz).
durum böyle olunca, düşündüğünü söyleyebilme özgürlüğünü kullanamasa da düşündüğünü gerçektirebilme, düşündüğü gibi yaşama özgürlüğünü (şartlar elverdiği ölçüde) kullanan kızdır.
kendisine girip çıkanla uğraşacağına, başkalarının kafasındaki türbana bakıp da onlara giren çıkanla ilgilenen insanın sorunsalı. size ne cinsel ilişki yaşayan türbanlı ise ya da değil ise. zaten adetlerimize göre evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamak doğru değil. türbanlı olmuş ya da olmamış ne farkeder...
(rasputin, 09.11.2005 20:22 ~ 27.10.2006 22:51)
aktüel dergisine kapak olmuş bir konu. neymiş efendim türbanlı oldukları halde evlenmeden veren hatunlar varmış, bunlar bazı web sitelerinden haberleşip tecrübelerini birbirlerine aktarıyorlarmış, siteye üye olmak için karınızın yada birlikte olduğunuz bayanın başörtülü erotik bir fotosunu yollamanız gerekiyormuş vs. haberi hazırlayan arkadaş tüm bu sitelere kendine özel yöntemler kullanarak (yazıda aynene böyle yazıyordu) üye olmuş, olayı derinlemesine incelemiş.
bir de aklıma şöyle bir anım geldi. birgün belediye otobüsünde, imam hatipin önünden geçerken türbanlı öğrencileri gören iki liseli hatun - ki gayet çıtırdılar ve aranıyorlardı
* - bu kızları görünce biri diğerine bunlar varya az orospu değiller bizden de beterler dedi. diğeri de tasdikledi.
şimdi; başörtülü olupta evlenmeden vermekle başörtüsüz olarak evlenmeden vermek arasında ne fark var ki?
(gblack, 10.11.2005 01:54 ~ 01:55)
türbanlarlarla ilgili bilimsel çalışmalarda kullanılan kontrol grubu.
bilimsel derken:
(bkz:
kıçtan uydural karakter üzerine genelleme yapmak)
avrupa'da yaşayan ıraklı mültecidir.
(bkz:
faşo mode on)
muhtemelen operasyonla edindiği yeni kızlık zarıyla bakire kamuflajında evlenip,evlendikten sonrada bakirelik saçmalığı için aynı kendinden önceki fikir yandaşları gibi bagnazlığa devam edecek kız modeli
türbanlı kızların hiçbir günah işlemeden direk cennete gideceğini düşünenlerin şiddetle kınayacağı kız. sizin tüm günahlarınızın sebebi başınızın açık olması mı? başını örten hata yapamaz mı? günaha giremez mi? melek midir o? insan olma ihtimali yok mudur?
demicem demicem dedim sonunda diyorum,
ihlas motor
(bkz:
kötüleneceğini bile bile giri girmek)
gecenin bir yarısı bir anda millete dert olduğunu farkettiğim kime vermiş ise vermiş olan bildiğiniz normal bir kızdır.
toplumda bu türden bir dejenerasyon varsa gayet de bu toplumun bireyleri olarak hepimizi ilgilendirir; zira enteresan bir durumdur bu. türban takma amacına bakmaksızın bir dini duygu dominant halde mevcutsa bireyde; evlenmeden önce cinsel ilişki: ya şahsın bastırılmış duygularının fütursuzca dışa vurumu, ya türbanı aksesuar olarak görmesi ya da ve en kötüsü de günahkarlığını türbanla örtbas etmeye çalışması ihtimallerinde vücud bulur. bunlardan başkası olamaz ki bunların da yegane ortak paydası "büyük günahlar" dahilinde bir icraat yapılmış olmasıdır. kaldı ki bu günahın herkes için bedeli eşittir. görünüş açısından çağdaş diye nitelendirdiğimiz hanım kızımız, delikanlı beyimizin de işlediği günah aynı, bazılarımızın "gerici" olarak yaftaladığı başörtülü kızlarımızın da günahı aynıdır. trajik olan kapalı kızımızın çelişkisidir, daha affedilmez gibi görünse de aslında bu tavrıyla; bu zaten bunu yapar diye nitelendirilmektense derin çelişki var bu işte diye "derecelendirmek" kapalı olan günahkar tarafından daha üstün bir durum olsa gerek.(tabi bir serap nispetinde)...
(defacto, 10.03.2007 02:52 ~ 02:52)
türbanlı olan kızın, muhtelif sosya ortamlarda türban takmayan sadece kolsuz giyinen kızlara kınayıcı (birkaç kez nefret dolu olduğunu da gördüm) bakışlarla baktığı; "sen niye saçlarını o ablanınki gibi göstermiyosun, hem o ne güzel giyiniyor" diyen çocuğa "çünkü biz allah'ın emrettiğini yapıyoruz allah bizi sevecek onları cezalandıracak" gibi cevaplarla minik beyinleri yıkadığı (o beyinler büyüyünce tayyip, şevki yılmaz vs. oluyor) düşünüldüğünde, islamın en büyük yasaklarından birini delmek suretiyle yarattığı çelişkiyle gayet de garipsenecek durumdur. hatta bunların üniversite yıllarında 2-3 ayrı kişiyle sırf imam nikahı kıydırdığı için iffetine leke sürülmediğini, dolayısıyla diğer kızlardan daha namuslu olduklarını öne sürerek gerim gerim gerinen türlerine rastlamışımdır.
tabi ben de aile baskısıyla dış görünüşü düşünce yapısından çooook farklı görünmeye itilmiş olanları tenzih ediyorum.
dinine bağlı gerçek bir müslüman türbanlı kızın bile normalde garipseyeceği böyle bir şey olamaz deyip,dini ile bir ton öğretiyi önünüze yığıp demogoji yapacağı bir konu iken, böyle bir şeyin varlığı adına başlık açılınca birçoklarının sana girsin o başlık şeklinde itiraz ettiği çarpık abes gerçek.
sadece makyajlı oldukları için gerici semtlerde çarşaflı kadınlar tarafından sokak ortasında evire çevire dövülen kızlar elbetteki bu konuda bir çift laf etme hakkına sahiptir.
zaten bütün sorun dini yarım olanların kıçından ibadet uydurması.
edit:ne kadar çok türbanlı fantezisi olan varmış meğer ben bunu anladım.
(bkz:
oha)
(so so, 23.05.2007 13:50 ~ 14:27)
evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamayıp , bilimum seks aktivitesini , (bkz:
oral seks), (bkz:
anal seks), (bkz:
meme arası) , (bkz:
el işi), (bkz:
ayak işi), (bkz:
bukkake) yaşayan türbansız birinden çok daha dürüst olan insandır. kadınların , cinselliğin bu kadar tabu olduğu bir yerde neden bu kadar üzerlerine gelinir , türbanlı ya da türbansız olması , bakire olup olmaması neden insanlara matkap gibi etki yapar çok düşündürücüdür.
bazı aklı evveller tarafından evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamamış türbansız kızlardan namuslu görülür. işte sorun da burada başlar. çünkü bu aklı evvel kişilere göre bir kızı namuslu yapan şeyler kafasındaki türban ve kızlık zarıdır. türbanını herkes görebilir ancak ikincisini herkes göremez. şipşak etiketçilik işte burada devreye girer. gözlerinin gördüğü şeylere göre kadınları namuslu- namussuz diye ayırırlar. şimdi kimse yok öyle bir şey demesin, türkiye istanbul'dan, ankara'dan şehir merkezlerinden ibaret değildir. hele bir gidin bunların olduğu yerlere, hele bir buralarda başı açık bir kadın olun,hele bir şehre gitmek için dolmuş beklerken 87782 tane araba önünüzde dursun, hele bir sahilde kuzeninizle yürüyüş yaparken -eşofmanla, gayet kapalı giyinmiş bir şekilde, gayet hanımefendi bir şekilde- hayvanın biri sizi rus zannedip "burda yok yürümek, yasak, yok yok!" tarzında size hanzoca bir şeyler öğretmeye kalkışsın gelin o zaman konuşalım. eminim başımda türbanım olsaydı böyle şeyler kesinlikle başıma gelmez, herkes bana bacısı gözüyle bakardı. oysa o zamanlar benim erkek arkadaşım bile yokken, çok iyi hatırlıyorum filiz diye bir kız vardı, kendisi türbanlı bile değildi, pür-tesettür, manto falan giyen başını da türbandan farklı bir şekilde bağlayan bir insandı, sikindirik çay bahçelerinde serseri erkek arkadaşıyla buluşurdu. sonra da kaçıp evlenmişler zaten. nedense bize yapılan şeyler bu kıza hiç yapılmazdı. biz sokaktan geçerken hayvan gibi bakan öküzler, bu kız ve türevleri geçerken gözlerini kaçırır, dükkanlarına girerlerdi.
öte yandan; ne yaptığı, neden yaptığı kimseyi ilgilendirmeyen kızdır. hele "şeriat gelecek, zorla başımızı kapatıcaklar, haremlik selamlık yaşıcaz, iran gibi olıcaz." diyen, özgürlüklerine tecavüz edilmesini istemeyen kişilerin bu kıza laf etmesi, hakkında bilgisayar başından ahkam kesmesi büyük bir çelişkidir.
(fb, 23.05.2007 14:30 ~ 14:46)
şahsın kendi kişisel tercihidir, ayrıca şu üçlemede güzel gider
(bkz:
bana ne)
(bkz:
sana ne)
(bkz:
bize ne)
buyur bir de burdan yak polemiğine yol açan konu. şimdi de türbanlı ya da türbansız evlenmeden ilişki yaşayan tüm kızlar hedef oldu.ikisi arasında yedi değil onyedibin farkı görmeyen yazarları da tanımış olduk.
örneğin: türbansız kızın hayat tercihleri kendisini bağlar kimse buna tek kelime edemez.inancını da nüfus cüzdanında yazılı bırakmıştır.inanıyorsa sadece allahla kendisi arasında bir meseledir. ama türbanlı kız bir dinin açık temsilcisidir ve dininde bu tarz bir şey zina olarak nitelendirilip şeriat kurallarına göre cezası vardır. ve yapılması halinde doğal olarak tepki alır.ayrıca bu tarz bir şey yaptıysa kendi inancına sahip olmayan insanları eleştirmeye zerre kadar hakkı yoktur. hoş yapmadıysa bile hakkı yoktur. dinin de bile yeri yoktur bunun.(sabahtan akşama demagoji yapan türbanı bir simge olarak kullanan kızlardan bıkan türbansız kız)
(so so, 23.05.2007 15:13 ~ 19:46)
yanlış olan ilişki yaşaması değil de, kendi düşüncesine karşı olan açık insanları bu eylemi yaptıkları sebepleriyle suçlamasıdır.