|
|
- bir de bu var tabii
(bkz: bir evin bir oğlu olmak)
- işkence çekmektir.ben de çekmiştim bu çileyi-erkek olmama rağmen-..bir abla ya da kız kardeşi bu yüzden çok isterdim.evin tek kızı olma hissini annemin rahatsızlık dönemlerinde yaşamıştım.
-oğlum bi su getirsene bana
-peki anne
-oğlum astın mı çamaşırları
-aa yeter! çamaşır bende bulaşık bende!! bıktım bu evin işlerinden!! kanser ettiniz beni el birliğiyle!
dipnot: artık yalnızım.ama sanmayın ki rahatım.hala çamaşır bulaşık bende.
- annenin bir kızım var deyip damat adaylarını ince eleyip sık dokuması sonucu evin tek kızının kız kurusu olması durumu.
(idiot, 09.05.2005 20:23)
- bir de küçük kardeşseniz iki kat tatlı olur bu durum.
- bol bol şımartılma,hele bir de evin küçük kızıysanız üstüne titreme ile sonuçlanabilecek durumdur.daha çok tolerans,daha çok özgürlüğün olumsuz sonuçları ise ileride kendini depresyon olarak gösterebilir.
- üstüne çok titremeri.aman be bu kadar gelmeyin üzerime yeterrrr!! denilen hadisevi durum.
- lütfen dikkatle (bkz: tek çocuk olmak)
yaa!*(siyah, 21.01.2006 21:12)
- eziyetten başka bir şey değildir. annenin herhangi küçük bir rahatsızlığında ya da yokluğunda bütün sorumluluk üzerinize yüklenir. çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik... özellikle de vize-final dönemlerinde bu sorumluluklar sizinse çıldırmak işten değildir. "güya ev kızısın şu evin haline bak" tarzı cümleler bir tek size sarfedildiğinden bıkkınlık gelir, sonuç en küçük laflar bile size batmaya başlar.
- uzaktaysanız anneniz size ilk gün misafir gibi davransa da 2. gün muhakkak elinize toz bezini tutuşturur. evin tek kızısın sen yapmayacaksın da kim yapacak şeklindeki söylemler anne dahil bütün herkesin ağzındadır.yazıktır günahtır kızcağıza hele bir de erkek kardeşi varsa illallah eder evden...
- evde ikinci otoritedir.anneden sonra onun sözü geçer.çünkü anne olmadığı zamanlarda yemek ve bilimum ev işleri onun eline bakmaktadır.ayrıca annenin bir numaralı işbirlikçisidir.herhangi bir konuda annenin yardıma ihtiyacı olursa kadın birliği sağlanır ve olay hallolur.güzel bir şeydir.ev işlerini yapmak her ne kadar sıkıcı gelse de aslında ilerisi için büyük bir kazançtır.
- ablanın evlenmesiyle mümkündür.
- bu tek kız bir de bir abi ve bir erkek kardeş arasında yetişiyorsa, bunlarla beraber bütün aile çılgınlar gibi üstüne titriyorsa, klasik anne olmadığında evin tüm işi ona kalıyorsa, evin 3 erkeği tarafından kıskançlık ve korumacılık hat safhadaysa, dünyadaki bütün kıyaslamalar, örneklemelerde kendi kızlarını apayrı tutuyorlar, mükemmel olmasını isteyip sıradan insanların yaşayabileceği şeyleri yaşamasına fırsat vermiyorlarsa, evin tek kızı olmak çekilmez bişey..
en güzel yanı da el üstünde tutulmak tabi..prenses misali..dışardaki o kadar anlaşılmaz,güvenilmez insana rağmen,sıcak evinde seni herşeyden çok seven ve uğrunda canını verebileceğin 4 kişi olduğunu şüphesizce bilmek duygusunun da harikalığı mevcut..
- (bkz: evin tek oğlu olmak)
- evin sekiz kızından biri olmaktan çok faklı yaşamak istenilesi bi duygu...
- evin tek kızı olmak en başta tek değilseniz fakat sonradan tek kaldıysanız gerçekten çok zor. alıştığınız canınızın yitip gitmesinin yanında ailenizin tek tutanağı oluyorsunuz ve sizden beklenilenler artıyor. bir an da tek vücutta iki kişi oluyorsunuz. her gece başınızı yastığa koyduğunuzda ise iki kişi oluyorsunuz ve yaşlar gözünüzden süzülmeden olmuyor. sizi bırakan canınız o gözyaşlarıyla var oluyor... onu özlüyorsunuz ve her gece onu rüyanızda görüp sarılmak, öpmek için dua ediyorsunuz ve gittiği yerde ona tekrar kavuşabilmek için. dediğim gibi böylesi çok zor ama tekken tek olmak eminim daha güzeldir...
(idiot, 29.06.2008 03:17 ~ 03:18)
- bir evin tek kızı olmak zordur çünkü kişi yalnızdır ve ne olursa olsun hep yanınd abirilerini ister ve eminim ki bunun özleminide çeker. sürekli bir abim yada ablam olsun istekleri vardır tabi bu bir süreden sonra hayal olur..oysa ki abisi, ablası yada kardeşi olanlarda her zaman tek olmayı hayal ederler.belli süreden sonra evin gerekli gereksiz tüm işleri evin tek kızına bırakılır ve kendisinden birçok şey beklenir. en iyi okulu kazanması, iyi bir koca, iyi bir gelecek yada iyi bir çevre vs. bu böyle uzayıp gider. bir evin tek kızı olunca üstüntüze titrenmesi bir yere kadar insanın hoşuna gidebilir fakat bir yerden sonra sıkmaya hatta inanılmaz derecede bunaltmaya başlar ki genelde bu dönemlerde ebeveynlerle çatışmalara girilir ve ailem beni anlamıyor düşüncesi oluşur kafada. bir süre sonra evde daraltmaya başlar ya başka bir eve taşınılır yada ailenizle birlikte yaşamaya devam edip kafanıza göre takılırsınız. evin tek kızı olan kızların bir kısmında fazlaca şımarıklık görülür kimi zaman, bazen de tek ve kız olmanın dezavantajları olarak fazla baskı ile karşılaşılabilir. bir evin tek kızı olmanın güzel yanları olmasına rağmen zor yanları daha fazladır ve zordur..
- bir erkek için büyük şanstır.
abi yok. abi olsa, kızın başına evde iş gelmesin diye köşe bucak buluşursunuz. hele bir de az buçuk bile tanıdıksa, kızla iş başlamadan biter. ayıp olmasın hesabı... hele köşe bucak ilerlediğiniz adam normal şartlarda top gibi oynayacağınız bir adamsa, insana çok koyar.
- evin tek kızı olmak bir de tek çocuksanız inanılmaz büyük bir dert. hele de benim annem gibi sizi herşeyden sakınan bir anneniz varsa, evin tek kızı olmak zordur ama benim için iş- güç bakımından değil de tüm beklentilerin ben de olması bakımından. benim kızım okuyacak diyen bir annem var, beni hanım hanımcık yetiştirmeye çalışan.bir de erkek gibi olmamı isteyen bir babam. eğer bir de evin tek kızıysanız ve doğulu bir ailenin kızı olmak gibi üstüne bir katmer varsa, etrafınızdakiler hep aynı cümleyi çalar kulağınıza. e kırmızıdenizyıldızı sen de istemiyor musun bir"erkek" kardeşin olsun
yani lafın özü evin tek kızı olmak zordur ama evin hem tek kızı hemde tek çocuğu olmak inanın bana herşeyden zordur
|