belki ilginizi çeker
  1. · evde iki kişi olduğu halde evi su basması
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · aşk
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · colin kazım richards
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · izmirli kızların hepsini motor sanmak
  9. · 2006 dünya kupası

evi su basması  

1. mutfak evyesinin altındaki su borusunun gecenin allahsız bir saatinde yerinden bilinmeyen bir kuvvet tesiri ile çıkması neticesinde bizzat tecrübe ettiğim bir olaydır. her ne kadar derhal uyanıp, olay yerine intikal ettiysem de suların halıflekse kadar ilerlemesine mani olamadım. bu ve benzer durumda öncelikle halılar aradan çıkarılmalıdır. ıslanırlar ise gene de yerlerinden kaldırılıp, kuruyabilecekleri bir yere kaldırılmalıdır. halıfleks varsa evde allah yardımcınız olsun. kurutması çok meşakkatli bir iştir. daha hızlı kuruması için ütü kullanmak ise bir hatadır.
    (bkz: tecrübe)
    (azwepsa, 02.08.2005 15:52)
  2. şöyle bir versiyonu da vardır
    (bkz: üst katınızdaki daireyi su basması)
    (ritmikaritmi, 02.08.2005 16:52)
  3. eğer su basan ev,öğrenci eviyse ve diğer ev sakinleri de evde yoksa boka battığınızın gün gibi ışıldamasıdır.ayrıca sabah yataktan kalkıp da ayağınızın yere değmesiyle beraber ''şop'' diye duyulan sesle,çok derinlerden gelen bir ''hasssktir'' arasında geçen kısa sürede dünyanın anlamını bile çözebilirsiniz.

not:yazar burada acı tyecrübelerini dile getirdi.
    (jugador, 27.11.2007 14:21 ~ 16:39)
  4. cep telefonuna bağımlı yaşayan ev arkadaşının, bulaşık yıkayacağı sırada "lavabo dolana kadar berlin'e bi telefon açayım" demesi ve akabinde mutfağın çocuklara uygun bir yüzme havuzu haline gelmesi şeklinde vuku bulabilen olay...
    (bkz: aman diyim)
    (three hours, 27.11.2007 14:27 ~ 14:27)
  5. +bizim yan daireyide sel basmış,çocuklar perişan olmuşlar
    -puahahaha sel mi basmış???bizim evede tusunami vuruyo arada bir
    +anladın işte su basmış demek istedim illa herşeyle dalga geçiceksin
    -bık bık bık
    +bık bık bık..baktılar olcak gibi değil vidanjör çağırmışlar filan bayaa uğraştılar yani
    -??&%+^&+........kusura bakma ya ben haksızlık etmişim harbiden sel basmış o evi(sel basan ev 3. kat bu arada)
    (redbullvodka, 15.08.2008 13:53)
  6. sular idaresinin habersizce suları kesmesi neyse de habersizce suları vermesi neticesinde açık olan musluklardan evin su altında kalmasıdır. 2 günlük su kesintisi olmuştu yıllar önce. biz kızkardeşler evdeydik. annemler yoktu neden tam hatırlamıyorum. salonda "al yazmalım selvi boylum"u izliyoruz. ağzımız beş karış açık. televizyonun sesi daha da açık. insan nasıl duymaz suların geldiğini bilmiyorum ama biz duymadık. banyodan taşan suyu salonun kapısından süzülürken gördüğümüzde anladık ki sular gelmiş. bu arada holü ve yatak odalarını da gezmiş. o vakitler gülmüştük halimize. tv açık. sesini duysak yeter diyip bezler elimizde koyulmuştuk temizliğe. hey gidi günler hey. özlemişim ablamlarla bir arada olduğumuz anlarımızı. şimdi herkes bir yerde kendi derdinde maalesef.
    (roselife, 15.08.2008 15:33)
  7. sular kesikken musluğu açık unutmaktan kaynaklanabileceği gibi bulaşık ya da çamaşır makinası arızası, su veya kalorifer borusunun patlaması gibi asla kontrol edilemeyecek faktörlerden de kaynaklanabilir. evin ve eşyaların zarar görmesi çok korkunçtur ama en korkuncu da evi basan suya elektrik kaçağı olması durumu olacağından ve ölüm tehlikesi içerdiğinden yerlerde duran üçlü priz, kablo bağlantısı gibi şeyleri zeminden yüksekte tutacak sistemler oluşturulmalıdır. hiç bir şey bulunamazsa plastik kutu, küçük tas vs gibi bir şeyi yere kapatıp, kablo ekini bunun üzerinde sabitleştirmek bir çözümdür. şiddetle tavsiye edilir.
    (arapbebek, 15.08.2008 15:50 ~ 16:07)
  8. uzun zamandır yağmamış yağmurun birden yağmasıyla, bu yağmurun üst katlardaki pasaklı (bkz: sigara izmaritini su giderine atmak) zevkine düşkün (bkz: mangal kömürünün tozunu su giderine atmak) düşüncesiz (bkz: porçözü su giderine salmak) göt (bkz: saç kıllarını balkona atmak) komşuların da yardımı arkasına alarak, balkon giderinin tıkanması, balkonu su basması, balkonun da kapasitesini doldurduktan sonra suyu yavaş yavaş içeri difüzyona uğratmasıdır. anne ve babanın kalktığını duymuş, fakat "amaan, ufak bir şey heralde" deyip ibnelik yaparak uyumaya devam etmenin, yine anne ve baba tarafından "laaan kalksana evi su götürüyo" tepkileriyle bölünmesi, sıcacık yorgananın altından çıkıp üzerinde sadece tişörtle balkona geçip eline tutuşturulan kovayla suyu boşaltmaya çalışmak, o arada içerideki suyu da beze emdiren ve bunları da bir leğene aktaran anne ve ablanın yanına kedinin gelerek tipik kedi manyaklıklarına yakışacak bir hareketle o pis sudan içmeye çalışması, kediye ufakça bir tekmik, ve bunu dinlememesi, tekrar içmeye çalışması, "allah seni bildiği gibi yapsın emii" diyen annenin eline terliği alacak fırsatı bile bulamaması, götün yavaş yavaş donduğunu hissetmek, sahurun mındar olması, aradan saatler geçmesine rağmen hala ısınamamak, sakin olmak, tecrübe kazanmak.
    (karasazo, 21.09.2008 13:49)
  9. -lan olum sular gelmiş midir?
    +ne bileyim .ıma koyum. banyo da yapamadık kaç gündür zaten.
    *(kapı açılır, içeriye adım atılır ve..)
    -sular gelmiş .mına koyum.
    (amor fati, 13.04.2009 16:24)
  10. evi elektrik tesisatlarıyla dolu insanlar için max tehlike yaratan durumdur.
    (shilem, 13.04.2009 16:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil