bir insanın küfür etmeye başlamadan önce söylemesi muhtemel kalıptır bu. özellikle sevgiliyle kavga edilirken vazgeçilmezdir, genç kızların sevgilisidir bir nevi.
sevgiliyle veya herhangi bir insanla kendini haklı çıkarma yarışında, bir saat aynı şeyleri tekrarlayıp onun da aynı şeyleri tekrarlaması sabırsızlıkla dinlenir ve "ya bak sen beni anlamıyorsun" gibi bir cümlenin üstüne karşı taraf hala konuşur da konuşur ve sonunda tahammül sınırlarını aşan beyin dile bir uyarı göndererek "ya ben sana onu mu söylüyorum, gerizekalı mısın, anlamıyor musun?" gibi bir cümle dökülür dudaklardan, bu cümle tamamen istemsizdir aslında, beynin savunmasıdır.
senin beynin kendini savunur da karşı tarafın beyni mal mı? (nasıl bir cümle bu, ama anladınız bence siz.) o da akabinde bir hışımla "evet, gerizekalıyım, anlamıyorum." diyecektir.
bu cümlenin ardından şiddetle "neyse, boşverelim, sinirlerimiz yatışsın, boşuna gerildik." gibi bir cümle kurulması tavsiye edilir çünkü bu cümlenin üstüne hala yüksek sesle konuşup, karşı tarafın damarına basmaya devam ederseniz, bu cümlenin kaçınılmaz ikinci aşaması olan
senin ben amına koyim cümlesi patlak vericektir.