eternal sunshine of the spotless mind filminin adamın ağzını yüzünü dağıtan enfes bir beck şarkısı. bir şarkı bir filmle bu kadar mı uyuşur. sanki hatıralarınızın derinliklerindeki aşkları geri getiren bir ilahi gibidir. kalbinizdeki acıları göz yaşı bezlerinize doldurur.
kafam çok bozuksa ve kafamı bir oraya bir buraya vurma isteği canlanıyorsa içimde, joel'un kafasını direksiyona vurup, ağlaması gelir aklıma ve ben biyerleri yumruklayıp hıçkırırken bu şarkı çalar tam beynimin ortasında.
gercekten etkileyen bi şarkı filmin yine 'gercekten etkileyen' sahneleriyle birleşip zihinde öyle yer edince dinlerken filmi baştan izlemiş gibi oluyorsunuz.dinlediğinizde tuaf bi hissiyat bırakıyor insanda hüzünlü bi insan oluyorsunuz bi anda 'change your heart' cümlesini duymanızla.çünkü bu sarkı bir erkeği gercekten kafasını direksiyonlara vurup ağlatacak kadar üzmüş bi olayın ardından o üzüntünün içi yakmasıyla bir anda cıkmış gibidir.
beni benden alıp, başka diyarlara sürükleyen, muhteşem eternal sunshine of the spotless mind soundtrack i .. beck, "i need your lovin', like the sunshine..." dediği an bir şarkıya aşık olunabileceğini anladım.. o gün bu gündür, içimde hep bu parça çalar...
krezip tarafından da akustik cover'ı yapılmış, yaylıların gitarla dansettiği şarkı. beck ve gregorian'dan da dinlenilip her çeşit enstrümana ne de yakıştığı görülen söz ve müzik öbeği.
filmde öyle bi yerde giriyo ki bu şarkı çakılmamak elde değil. ama bana daha çok geçmişte ki duygusal olarak yaşadığım güzel anılarımı canlandırıyo. acı çekmek yerine güzel bir tebessümle dinliyorum beck'in bu muhteşem şarkısını.
ismi 'güneş' olan aşık olduğum adamın beni bırakmaması için ağlaya ağlaya söylediğim 'i need your lovin,like the sunshine' dizelerine sahip olan,aynı zamnda filmi izlediğim andan itibaren hiç değiştirmeden kullandığım telefon zil sesimdir.
insanın içini parça pinçik etmekte, yaşadığı tüm aşk acılarını tazelemede ve efkara boğmada the blower's daughter ile danışıklı dövüş yaptığını düşündüğüm duygu bombardımanı. bilmem kaç volt elektrik yemişe döndürüyor insanı. el insaf yahu!
her dinlediğimde hakkında bir şeyler yazmak istiyorum bu şarkının. feci çarpıyor insanı. mahvediyor bünyeyi. o nasıl melodi, nasıl sözler. fazla dozda alınması depresyone sokar adamı, süründürür.