21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 733 tane
günün başlıkları: 733 tane
- ·fakir ama güzel kız (15)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (9)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·istanbul (2)
- ·
- ·zaman (4)
- ·via port (2)
- ·
- ·
- ·
- ·beşiktaş (3)
- ·behzat ç (35)
- ·
- ·
- ·this is sparta (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kate upton (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·evgeny grinko (2)
- ·
- ·xxl (3)
- ·
- ·
- ·peluspenguen (2)
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
eve yarasa girmesi
- bundan yıllar önce makus bir dostumla evde baymış vaziyette otururken başımıza gelen hadise. ev sakinlerini bir süre şamşırtıp ufak çaplı bir heyecan fırtınası estirir.
- bu canlılar eski köy evlerini kendilerine mesken edinmiştirler siz o eski eve girdiğinizde bir şekil evden kovaladığınız kurtulduğunuzu sandığınız anlarda bir anda geri dönerek yürekleri hoplatırlar.bu canlılarla karşılaşmak için eski köy evinde kalmış olmanıza da gerek yoktur akşam vakti özellikle yaz aylarında camların açık bırakılmasını fırsat bilen bu canlılar içeri girerler hatta siz ışığı açtığınızda perdede siyah bir karartı görürsünüz annenize sorarsınız perde mi yırtıldı anneniz perdeyi sallar bir şey cıyak cıyak sesler çıkarark uçar.herkes ayaklanır ışık kapatılır perdeler açılır odadan çıkılır iki dakka sora dayanılımaz bakılır çıktı mı diye çıkmamışsa hafiften kovalama tarzında cama doğru hamlelerle canlı ortamdan uzaklaştırılır.sonra küçücük hayvandan korkulması komik gelir ailecenek gülünülür bir hafta boyunca eve gelene gidene anlatılır.zamanla bir daha girerse de artık bünye alışmıştır.hiç garipsenilmez.
- yaklaşık bir 30 dk. önce yaşamış olduğum olay.evdeki iki kadından ne istersin allahın uçan memelisi?
"yahu bu karaltı da neyin neeeaaaaaanneeeeee !!!! " nidalarıyla birimiz diğerinin üzerine atlamak suretiyle, bir çift oluşturarak bulunduğumuz odadan kaçtık. şaşkınlıktan mı desem ani oluşundan mı bilemem ya da cidden komik oluşundan mı gülme krizine tutulduk. yarasanın silueti de bir oraya bir buraya uçarken rahatça görülebilyordu üstelik. ışıkları yakmaya çıktığımızda kafamıza doğru pike dalışı yapmayı da ihmal etmedi hani. sonra, bir zaman sonra sessiz sedasız çıktı gitti ama unutmayacağım bu yaptığını! görüşücez bir gün... - eve yeni boya yapıldıysa insanı çileden çıkartabilecek durum duvarlara falan vurur kirletir. hemen adı geçen yarasanın yakalanıp uzaklaştırılması icap eder.
- en az eve pencereden uçarak giren* evrimleşmiş hamam böceği kadar telaş yaratacak durum.
kanatlanmış,uçuyor artık hayvanlar!* - eğlenceli hale getirilebilecek olay. kıpırdamadan durarak anın keyfi çıkarılmalıdır. siz isteseniz de size çarpmaz. hayvan bir süre sonra geldiği gibi dışarı çıkacaktır zaten.
- havalandırmadan veya pencereden yarasa denilen uçan memelinin yaşam alanımıza girmesidir. buraya kadar bir sorun yoktur ve olaylar gelişir:
evin genç erkek kuzenleri oklava ve yastıklarla (kalkan niyetine) odaya doluşurlar. yaşça büyük veya cesur olan alfa erkeği havalandırmanın kapağını açarak yarasaları birer birer içeri alır. kabilenin diğer genç erkekleri oklavalarla ejderhanın haddini bildirir. gariban hayvancıkların kafasını gözünü patlata patlata öldürürler. bu en ilkel hayvani içgüdülerin dışavurumudur. ancak eğlencelidir de. en sonunda alfa erkeği bu hayvancıkları yakmaya karar verir. havalandırmaya gazete kağıtları tıkayıp kolanyayla bir güzel tutuşturur. sonuç onlarca kömürleşmiş yarasa eniğidir. genç kuzenler "ehu ehe yalasa yalasaaaa" diye bağırılıp çağırarak odayı terkederler sonra. - benim de başıma gelmiş olaydır.. odaya, açık olan pencerenden usulca girip salonun ortasında yön değiştirmeden defalarca aynı turu atmıştır.. üzerine salladığımız yastık, gazete gibi şeylerden de pek etkilenmemiş tura aynen devam etmiştir.. 20 dakika gibi bir sürenin sonunda, artık canı mı sıkıldı ne, geldiği gibi usulca camdan dışarıya doğru yol almış, salon kapısında elinde yastıklarla bekleşen heyecanlı ev ahalisinin paniğini de sona erdirmiştir..
- hayatın en zor dakikalarının yaşanmasıdır.
şimdi bizim de başımıza geldi bu lanet olay ki hayvanalara karşı olan korkumu katladı üçe beşe.
mutfağın ışığını yakmamla mutfağın ortasında uçuşmaya başladı yarasa. çığlık atarak annemin yanına gittim, annem benden de korkak.
odanın kapısını kapattık ve ne yapsak diye düşünmeye başladık. kolidorda uçan yarasa aradabir odanın kapısının cam kısmına çarpıyor ve annemle benim çığlıklarım birbirine karışıyor, annem benden çok bağırıyor o kesin.
neyse ben (cesur biri olarak) gidip karşı odadan telefonumu alıcam, babamı arıyacağız, işten erken gelip yarasayı çıkarmasını falan söyleyeceğiz.
annem gözlerini kapattı ve kapıyı açtı. ben koşa koşa çıktım fakaaaat yarasa odaya girdi.
annem çığlık attı, yarasa çığlık attı, ben çığlık attım.
hadi annem bağırıyor, ben bağırıyorum da bu yarasaya ne oluyor derken kapıya sıkıştığını gördük ve tüm korkumuzu unutup yarasayla ilgilenmeye başladık.
artık korkutucu bi hayvan değildi, aileden biri gibiydi.
annem hırkasını koydu yarasanın yanına. yarasa hırkaya tutundu. balkona çıkarttık ve hırkayla beraber bıraktık. sonra da camdan uçana kadar seyrettik.
hala yaşıyordu en son, başka eve girip başına bişi daha gelmediyse.
hırka mı, hala balkonda. - evde tek başına tadında yaşarken gecenin kör vakti eve giren yarasalardır. daha bir tane yarasa girmemişken iki yarasa girmesi çok zor bir süreçtir. çünkü sonar sistemiyle çalışan bir memli ile baş etmek zordur çünkü temel amaç zarar vermeme düşüncesidir. gün ağarırken kollar ağrımış bir şekildeyken 2. yi de çıkarttıktan sonra koşarak yatmaya gidilir.
- geçen sene üç kez yaşadım. bu sene bu geceyle siftah yaptık. böyle uyanıkken odanıza girince çok heyecan yaratmıyor da geçen sene uykuluyken su içmeye kalktığımda karşıma çıkmıştı ayılar gibi küfür etmiştim. bütün ev ayaklanmıştı.
olayı uzun uzun yazmaya gerek yok. sadece girerse ne yapmanız gerek onu yazayım dedim. evin herhangi bir bölümüne yarasa girerse yapmanız gereken o bölümün kapısını kapatıp ışıkları açmak. tabi ki pencerenin açık olduğunu varsayıyorum yoksa hayvanın amına koyarsınız.