|
|
- genellikle yanlarında getirdikleri tatlı,kek,çörek vs aburcubur ile hoş olan atraksiyon.
- (bkz: eve gotik hatun gelmesi)
- misafir misafiri, ev sahibi hiçbirini sevmezmiş..
(bkz: yerinde tespit)
- yanlarında getirdikleri çocuklarıyla uğraşmak zorunda kalmanız durumunda, çileden çıkartan hadise.
(bkz: eve gelen misafir çocukları)
- umduğunu değil bulduğunu yiyecek olan insan topluluğu, bazen bunlar insanı bayar, gelince gitmek bilmezler, sonunda kalktıklarında da "aaa kalkmayın, neden bu kadar erken gidiyorsunuz" gibi abukluklar yaptırırlar insana
- sigara kullanmayan annenin bu misafirler için değişik markalarda sigaralar aldırıp kristal sigaralıkta sunma atraksiyonuyla vaktiyle beni deli ettiği hadise.
- arkasından "kızım misafir geldi bi gel bakalım içeri merhaba de hede teyzenlere" şeklinde bi bağırış beklemekteyim.
- hiç hoşlanmadığım hadisedir bu.mümkünse eve misafir gelmesin.hep ben gideyim.bana hizmet edilsin,ben gideceğim diye banyo havluları değiştirilsin,giymem için önüme terlik konulsun,çeşit çeşit yemekler pişirilsin,ben bu yemekleri yiyeyim diye ısrar edilsin ''ay ölümü öp allah aşkına''denilsin,halim hatırım işim gücüm sorulsun,sırtıma yastık koyulsun,komik şeyler anlatılsın güleyim,içki ikram edilsin içeyim güzelleşeyim.ben sadece 1 kilo baklavamı alıp parmağımla zile basayım.bir kere de ben hürmet göreyim yaaa.
- (bkz: misafir terliği)
- iğrenç ötesi olabilen durumdur.. şöyle izah edilebilir ; eve yorgun argın gelinir.evdeki huzur ortamı düşlenir ve o anki rahatlık 1 kat daha artar. ancak evin kapısının önüne gelindiğinde baştan aşağıya kaynar sular dökülür.. bir sürü ayakkabı ve içeriden gelen çocuk bağırışları.. çok kötü çok!
|