|
|
- bilgisayarın lüks sayıldığı yıllarda evsahibini karizma sahibi yapan davranışken bilgisayarların yaygınlaşmasıyla misafirliğe gidip evsahibiyle hiç sohbet etmeden facebook, giri girmek gibi alışkanlıklar sebebi ile evsahibine içsel sinirler yaratan harekettir. insanın kovası gelir ama derin ya sabırlar çekilir. hele bir de amaç sadece bilgisyarsa çekilen ya sabırları onla çarpmak gerekir. arada bir hal hatır sorup bir saniye abi deyip 2 saat ortadan kaybolurlar.
- bilgisayar mühendisidir o. bırakın ilgilensin; bi sorununuz varsa hemencecik deyiverin halletsin.*
- bir de misafirliğe bilgisayarıyla gelen tipler vardır. "wireless var mı ?","iki dakka bişeye bakıcam" der ve interneti sömürür de sömürür.
- kusura bakmayın ama öküzün önde gidenidir. hatta kuzenimdir kendisi ki evinde 3 adet pc var bir de bize gelince benim kıytırık pc ye yapışıyor.yüzünü bir hoş geldin dediğimde bir de giderken güle güle derken görüyorum. insan sormadan edemiyor ee madem pc yle 2 dk sevişmeden akraba olmadan duramıyorsun bize niye geldin ha asosyal,çip beyinli,çözünürlüğü az,işlemcisi yavaş kuzenim? hayır tamam belki pc benden güzel,akıllı ama ben de insanım ya ilgiye ihtiyacım var.hem ayıp be.aa sinirlendim şimdi.
- tam bir terbiyesizliktir. dur şu oyunuda oynayayım dur şunuda oynayayım derken bi bakmışınız eve gelen misafir sizin yüzünüze bile bakmadan gitmiş. olmasın öyle misafir.
- - bizim zamanımızda yoktu öyle şeyler
- evet eve gelen çocuklar atariyle ilgilenirdi. benim kasetleri götürürdü.
- ohhoo bizim zamanımızda o da yoktu.
- evet evet, eve gelen televizyon izler giderdi.
- o da bişey mi olum bizim zamanımızda onlar da yoktu.
- tabi ya radyo dinlemeye gelirlerdi.
- heh, ya bizim zamanızla hiç alakası yok bunların.
- doğru diyon. biz de tuvalet vardı evde sıçamaya gelirlerdi. *
- zeus misâli hadise esnasında önüne yemekler, ikramlar sunulmasından ayrıca götü kalkar.
(corvo, 03.01.2008 19:14)
- facebook çılgınlığından sonra tavan yapmış olaydır.eski sevgilisini, yan komşusunu, çoluğunu çocuğunu facebook yoluyla takibe alan insancıkların girdikleri her hanede aç kurtlar misali pc kollaması ve ilk bulduğu anda 5 dakikacak diyerek başına oturduktan sonra kalkmaması sonucu oluşan olay... engellenmesi kolay iştir kişi gelmeden iki dakika önce en geniş diskinizi defragment yapmaya başlarsınız, pc soran şahsa da ay pardon diski temizlemekle meşgulum der önüne demlenmiş çay sürer lafa başlarsınız... hala laf anlamıyorsa almayın kardeşim eve internet cafe misiniz siz?
|