|
|
- (bkz. sven bonwollen)
- (bkz. koç katımı)
- (bkz. eve alınan koyunun ev halkını öldürmesi)
- (bkz. katil koyun veli)
- (bkz. koyun da tur atsın)
- kurban bayramı öncesi alınan koyunun can vermesi. bu bayramın ilk günü bütün o kovalamaca, ayaklarını bağlama rutinlerini atlamak demektir ki, kurban sahipleri için tam bir hayal kırıklığıdır. çocukları düşünemiyorum bile.
- (bkz. eve alınan koyunun kaçması)
- (bkz. eve alınan koyunun dehidrasyonu)
- (bkz. eve atılan kızın ölmesi)
- (bkz. eve atılan kızın geri dönüşümü)
- (bkz. eve alınan civcivin ölmesi)
- (bkz: eve alınan tüpçünün ölmesi)
- kurban bayramı civarında olmuşsa "kul takdiri" herhangi bir günde olmuşsa "allahın takdiri" olarak değerlendirilebilecek durum.
- 3-4 yaşlarındayım, kurban bayramı öncesi ebeveynler eve koyun alıyorlar. bahçede otluyor, komşunun koçuyla takılıyor falan. ben kendisini besliyorum, ot, tuz ile. çok iyi arkadaşım oluyor. durup dururken gelip yalıyor beni mesela.
sonra bir gün, ben koyunumu severken, komşunun koçu bana doğru bir hışımla geliyor, annem orada bayılıyor, babam koşuyor bana doğru ama, bahçenin bir ucundayız biz. sonra benim küçük koyun arkadaşım, nasıl yapıyorsa koçun üzerine atlıyor, yere seriyor ve hafiften sersemletiyor koçu. koç orada yatarken bana geliyor, yalıyor beni, iyi miyim diye kontrol ediyor. bunlar o kadar kısa bir zaman diliminde oluyor ki..
sonra kurban bayramı geliyor. benim koyunum yok oluyor birden. akşama et yiyoruz, ama bir garip etin tadı. anneme soruyorum, "nerede koyun" diye. "kasaba verdik, yerine kıyma aldık." diyor. inanmıyorum, ama başka türlüsünü de düşünmek istemiyorum. kabulleniyorum.
sevmiyorum bayramları.
- sadece "alınan koyunun ölmesi" olsa eve alınması şart mı diye düşündürmeyecek olan durum*, aksi takdirde şöyle bir durumun cereyan etmesi kaçınılmaz;
-allah seni inandırsın koyun salonun orta yerinde ölmüş.
+salonda ne işi var la?
-eve koyun aldık da... (bkz: eve giren çıkan belli değil)
- yanlışlıkla üstüne oturarak öldürdüyseniz kendinizle ilgili bazı konuları gözden geçirmenizi gerektirecek hadise
(bkz: göt çapı)
- "e o koyunun evde ne işi var" dedirrten hadise,hele bir de kurban bayramı filan da değilse oldukça komik.
bu arada koyuna da allah gani gani rahmet eylesin,yazık hayvancık.*
|