|
|
- kumdan kalelerin tek albümündeki zannımca en güzel parçadır.
durmadan avuçlarım terliyor
inildiyor ardımdan girdiğim çıktığım kapılar.
trenim gecikmeli yüreğim bungun
bir bir uzaklaşıyor sevdiğim insanlar
kimi zaman bir çocuğum bir müzik kutusu başucumda
ve ayımın gözleri saydam
kimi zaman gardayım yanımda bavulum yılgın ihtiyar
ne zaman bir dosta gitsem evde yoklar
dolanıp duruyorum ortalıkta
kedim hımbıl yaprak döküyor çiçeğim
rakım bir türlü beyazlaşmıyor
anahtarım güç dönüyor kilidinde
bekliyorum bir kapının önünde
cebimde yazılmamış bir mektupla
bana karşı ben vardım çaldığım kapıların ardında
ben açtım ben girdim selamlaştık ilk defa
- mükemmel bir kumdan kaleler şarkısı.. sözler metin altıok'undur.. rakının bir türlü beyazlaşmaması.. anahtarın güç dönmesi kilidinde.. dinleyin.. dinletin.
- vokallerine hasta olunası kumdan kaleler şarkısı
- çekeceğim filmlerden birinin kapanış şarkısı olacak aşmış parça.
(bkz: sözlükçülerin aslında demek istedikleri)
- sanırım en sevdiğim şarkı.
ilk ezberlediğim şiir.
mükemmel.
- vuran, kıran, yıkar kumdan kaleler parçası.ne kadar güzel tutmuş kalemi metin altıok.hepimizin yaşadığı şeyleri,hiçbirimizin yaşamadıklarına döndürmüş.bilge insanlar.
- raziel nisroc'un mekan-ı cehennem albümünde mix'leyerek interlude olarak kullandığı, zaten güzelken, bu hali ile daha da enfes olmuş şarkıdır.
- ne zaman bir dosta gitsem evde yoklar..
an itibariyle tüm dostların sıfatlarını kaybetmesine neden olan şarkı.
hangi ruh halinde olunsa da insanın ne kadar yakın dostu olsa da ana göre insanın bir anda içini ve dışını bomboş yapan şarkıdır. öncesinde ise sana dairin dinlenmesi farzdır. dost için mucize gerek bize..
- yıllar sonra tekrar dinlendiğinde anıları depreştiren, bir zamanların depresif ruh halini geri getiren, zamanın ne kadar acımasız ilerlediğini* hatırlatan kumdan kaleler şarkısı.
bu münasebetle tuna kiremitçiye müziğe devam etmediği için teesüflerimi iletirim.
- fellik fellik aradığım şarkıdır. bulana, buldurana, bulduramasa da içinden '' umarım bulur'' diyene teşekkür eder, sözlüğü bir paylaşım merkezi olarak kullanmanın gururu, ahlakı ve rahatlığıyla s.ktirip giderim..
cidden, arıyorum.
edit: bu sözlük olmuş.. vallahi. saniye sürmedi. kl7mu ve genjuure teşekkür ederim. ettim.
|