belki ilginizi çeker
  1. · pink floyd
  2. · evde yüksek sesle müzik dinlemek
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · aşk ı memnu
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · beşiktaş
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · john turturro
  9. · pavlov un köpekleri

evde yüksek sesle müzik dinlemek  

1. yanında bi de evde bağıra çağıra şarkı söylemek eylemini gerçekleştirirseniz insanı acaip rahatlatan olay.
    (bewitchingwitch, 22.10.2004 21:08)
  2. komşuların pek memnun kaldığı, hatta dayanamayıp balkona peçete atarak şarkı isteğinde bulunduğu durum.
    - sıradaki şarkımız yan dairede oturan meral hanım için geliyor. anathema - lost control...
    (bkz: hani eller, elleri göremiyorum)
    (trouble everyday, 09.01.2006 23:35 ~ 25.01.2006 09:24)
  3. komşulardan önce ebevyenleri çileden çıkartan eylemsi.

ergenlikte "sizi dinlemiyorum!!" protestosu.

banyoya girerken sesi köklerseniz iyice zevk veren, çifte rahatlatan olay.
    (lazarushadow, 09.01.2006 23:54)
  4. rahatsız olan birçok insan olabilir.hatta evi öğrenciye vermeme sebebi bile olabilir.
    (jellyjam, 19.05.2006 23:44)
  5. yüksek sesle nil karaibrahimgilden pırlanta şarkısını dinleyen üst komşularıma kurbandan yine şarkısını sesini yeterli şekilde ayarlayarak verdiğim cevaptır evde yüksek sesle müzik dinlemek, komşuya yapılan eziyetten öte kişisel bir haz duyulur sonucunda. (kurban işe yaramazsa korn, slipknot, inflames.. ve türevleri denenebilir)
    (bkz: çivi çiviyi söker)
    (ardaarda, 11.07.2006 04:58 ~ 04:59)
  6. gece yarısı alt kat komşunuzun çizgili pijamasıyla kapınızı çalıp "polis çağırmama gerek varmı?" sorusuna maruz kalmanızı sağlayan eylemdir.sırıtarak "gerek yok" dersiniz.kapı kapanır arkadaşlarınız saklandıkları yerlerden çıkarlar artık eğlence bitmiştir ve evdeki herkes o an gülme krizine yakalanır..
    (micu, 02.02.2007 19:35)
  7. çocuk sahibi olduktan sonra kaybettiğiniz şeyler arasında ikinci sıradadır.
    birincisi için; (bkz: @1127748)
    (çeyrek asır, 03.02.2007 00:21)
  8. kulaklığın bilgisayar hoparlörüne bağlanması halinde sadece kulaklara zarar verme ihtimali olandır.
    kulaklık olmadan dinlendiği takdirde apartmandaki komşuluk ilişkilerine zarar verecek ve apartmandan taşınmayı gerektirebilecek olandır.
    (hakan şükür, 05.02.2007 21:11)
  9. bu eylemin bir de halefi vardır. çıldırtır.
    (bkz: ev arkadaşının hep aynı müzikleri dinlemesi)
    (gestalt, 13.04.2007 12:53)
  10. terapi gibidir.insanı çok rahatlatır bu olay.komşu sorunsalı da yoksa tadından yenmez.şöyle 70-80 desibel civarı gayet idealdir.
    (rushmo, 11.04.2008 16:51)
  11. 1996'da rahmetli olmuş gangsta rap sanatçısı tupac amaru shakur( a.k.a 2pac a.k.a makaveli) bu hadiseyi bizzet yaşamıştır ve şöyle bir olay gerçekleşmiştir.
    komşuların şikayetinden ötürü polis tupac'ın kapısını çalar
    -merhaba,hakkınızda şikayet var acaba müziğin sesini kısarmısınız!
    -tabi memur bey!biraz bekleyin lütfen
    tupac evinin 2.katına çıkar oynatıcıdan 'fuck the police' açılır sesi biraz kısılır aşağı iner.
    -şimdi iyimi memur bey!
    polisler dumurdur kapı kapanır çeker gider polis amcamlar.
    (felixpanthera, 11.04.2008 17:39)
  12. etraftaki komşuları çileden çıkarma eylemi.
    (çizgi film karakteri, 03.01.2009 17:40)
  13. birkaç kez yanlışlıkla kalkıştığım ve dakika geçmeden annemin odaya dalmasıyla son bulan eylem
    (antimoor, 24.02.2009 15:36)
  14. ses yalıtımsız evlerde dinlenen yüksek sesli müziğin katları aşarak apartman genelinde bir şenlik havası yarattığı görülmüştür.

"powerturk vs. benim müzik zevkim" şeklinde üst kat komşumla mütemadiyen kapışmamıza vesile olan eylemdir. ben ortaokuldayken ders çalışma olayını ciddiye aldığımdan bu kapışma annem ve komşumuz arasında yaşanırdı, ben tabii o zamanlar müziğimi ayarında dinleyen örnek bir insandım. halbuki gerek yokmuş bu tip gerginliklere, herkes dinlesin efendim müziğini istediği volümde. nasılsa apartmanda benden başka metal dinleyen yok. nihohaha.

tabii bir de olayın ev içi boyutu var ki, o insanı en yüreğinden vuran boyuttur işte. aile fertleri tarafından dışlanmak, "içerde adam mı boğazlıyorlar yahu" tarzında yorumlar, bunlar hep insanı hüzünlendiren şeylerdir. böyle şeylerin olmasını hiç istemem. heyhat, oluyor işte.
    (siz hepiniz ben tek, 24.02.2009 17:49)
  15. komşuların hoş karşılaması gereken durum . yani ne yapsın evlat , gidip stüdyoda mı dinlesin şarkıyı . yazıktır günahtır yahu , engel olmayın . alsın hevesini . gençliktir geçer . ellemeyin .
    (masumköylü, 07.11.2009 21:33)
  16. üst komşunuzun küçük bir bebeği varsa çok yapmak isteyipte yapamadığınız şeydir.
    (lijepa djevojkaa, 07.11.2009 21:37)
  17. evde kimse yokken güzel olandır. aksi taktirde annenin dedikodularına malzeme olabilirsiniz.

- ayrıldılar galiba sabah akşam sigara içip ayrılık şarkıları dinliyor
    - hmm gız nereliydi ya ben gördüydüm onu gözleri fettan bir şeydi
    - çiyan çiyaaan! ders çalışmıyor çöktü çocuk resmen
    müzik başlar; giiiiiiiit gideceeeeksaaan beklemaaaaaaaaa *
    - vah vaaahh napcaz böyle
    (distimik, 25.11.2009 22:55)
  18. 3 sene itü gölet yurtları deneyimimden sonra yaşadığın bütün öğrenci evlerinde bile(bile diyorum çünkü aile evi değil) o tadı o lezzeti alamadığım olaydır. keza alt katta komşu vardır, üst kattada da vardır ama asıl sorun insanların yaşam saatleri ile üniversiteli büyenin günü yaşama saatlerindeki 4-5 saatlik kaymadır kanımca. "müzik yurtta dinlenir" pankartı açmak istediğim yaşanmışlıktır evde yüksek sesle müzik dinlemek...
    (smerjin, 25.11.2009 23:02)
  19. sabahları çocuklarıyla birlikte 7.30'da ayaklanan ve şahsımı da uyandıran komşularla olan sözsüz anlaşmam kapsamında yapmakta sakınca görmediğim eylem. her şey karşılıklı, ya da bana öyle geliyor. yine de nezaketen en az 11'e kadar bekliyorum ve akşam en geç 11'e kadar devam ediyorum. şanslıyım netekim. ah komşular zaten neler bilir neler...
    (meyzen, 25.11.2009 23:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil