fare,yarasa,sinek,böcek gibi canlılarla siz muhattap olmadan hatta ay,aman diyip zıplamaya başlamadan avlamaları gibi sebepleri barındıran sebepler.
sevmediğiniz, alerjisi olan insanları evden uzak tutmak.
evde sizden başka anlamlı sesler çıkaracak bir canlı daha bulunması isteği.
onunla beraber tekrar süt içme alışkanlığı edinmek
kediler hakkında hariçten gazel okumamak. (bkz:
tenement funster)
eve atılacak olan kızlara, kendini ne kadar hayvansever olduğunu göstermek. dünya kadar eski bir yöntemder. hele kedi bir de yavru ise, olayı çözmüşsün demektir.
mıncıklama,sıcaklık ihtiyacı gidermek.
evde tek kalan insanlar için depresyon önlemidir. ewe gelirsiniz direk kucaanıza gelir bir seversiniz şööle günün tüm - enerjisini alır bu yaratıklar.
(psychick, 22.10.2005 14:04 ~ 26.10.2005 21:03)
yalnızlık.
yorgun argın eve gelinince, ya da ona buna sinir buhranları geçirilmiş günün sonunda; bir tüy yumağının ayaklara sürtünmesinin,burnunuzu yalamasının ve kolunuza yatarak uyumasının tahmin edildiğinden çok daha fazla sakinleştirici etkisinin olması
(leeloo, 04.11.2005 01:21 ~ 02:08)
mutlu olma ihtiyacı,gülme isteği.kediler yaprıkları türlü şaklabanlıklarla insana en büyük dertlerini bile unutturabilir..sürekli koşturup dururlar,koltuktan koltuğa uçarlar,sinek görünce heyecan krizine girerler,kağıtlara kıhlarlar...tüm bu olaylar süresince siz o küçük gri yumağa bakıp kahkakahalar içinde kalırsınız.
yalnızlığınızdan bir parça kurtulma isteği.
kedilerin şirinlik yüzdelerinin fazlalığı..
gözlerininzin içine kim daha böyle uzun süre bakabilir,bi deneyin ilk siz teslim oluyorsunuz,siz ne kadar erken kalkmak zorunda olursanız olun sizden daha önce kalkmıştır bile hiç bir insan evladı bunu size yapmaz,yere düşen bir şeyi eğilip almayın size zahmet olmasın diye hemen koşar yiycekse mideye indirir başka bişeyse oynaya oynaya olay mahalinden uzaklaştırır daha ne olsun...
(abece, 28.06.2006 21:08)
stres atmak için birebir
etrafta koşturan minik puf puflar.
dayanılmaz güzellik ve zerafet.
miyawlamanın çok tatlı bi ses olması.
felaket geçirmiş bir insanı güldürdüklerini,tekrar hayata bağlamaya başladıklarını gördüm.
(bkz:
iki kedi ile yaşamak)
(tebetha, 25.07.2006 10:55 ~ 31.08.2006 12:41)
bir ses duyulduğunda "kedidir kedi" diyebilmenin rahatlığı.
eve geldiğinizde bir tarafa kıvrılmış tüy yumağının sizi görüp esneyerek gerile gerile yanınıza gelip meraba niyetine kafasını bacağınıza sürtmesi.
önemseyecek canlı bir şeye sahip olmak.
..
evde çeşitli büyüklükte sinek yakalama huyları da vardır. tabi ki tek sebep bu değil.
yarı kedi bir yaradılışa sahip olarak nasıl tam olunuyor öğrenmeye çalışmak..
sırtımı yalamayı beceremiyorum.
"ben istemedim gitmeni, kedi istedi" diyebilmek.