|
|
- amerikan filmlerine özgü birşeydir ayrıca hemen hemen bütün yerli dizilerimizde de görürsünüz...gayet gereksizdir...bir panele çocuklar duymasın ekibi konuk olmuştu orada bas bas türk aile yapısını yansıttıklarını söylemişlerdi ama çocuğun biri biz evde ayakkabıyla gezmiyoruz demişti zeyno gönenç de ayakkabı daha estetiktir trlikle dizi çekemeyiz gibi abuk bir cevap wermişti....zira bu eylemi evde uygularsanız annenizden sopa yersiniz...
- arkadaşının evine giden bir kadının gerçekleşmesi için her türlü yolu denediği eylemdir, yoksa kendini eksik hisseder. ayakkabı kıyafetin tamamlayıcısı olmaktan öte kendisidir. bir hatunu evinize davet ettiyseniz ve kendisini rahat hissetmesini istiyorsanız ona "çıkarmana gerek yok, içeri geçebilirsin" demeniz yeterlidir. iki durum arasındaki farkı görmek isteyenler denesinler, görsünler...
(libra, 04.12.2005 22:48 ~ 22:48)
- pek de sıhhi olmayan eylem
- türkiyede yaşayan eli ayağı düzgün orta gelirli bir ailede görülemeyecek birşeydir.. fakat işin komik yanı şudur ki televizyonlarda gördüğümüz eredeyse tüm yerli dizilerde millet evin içinde ayakkabıyla dolaşmaktadır..
(bkz: burası türkiye mi)
(bkz: sen kimi kandırıyorsun lan)
- yeni alınan ayakkabıları alıştırmak için yapılması şart olan eylem. zira yeni ayakkabılar ilk olarak dışarıda giyilirse, ayağa vurma, kırılma gibi nahoş sonuşlara sebep olabilir.
- evde yapmaya kalksam annemim kafamı kırması muhtemel eylem
+heyyyy ne o senin ayağındaki
-anne off ne olcak ayakkabı
+ayakkabı da ne işin var o pis ayakkabılarla evin içinde senin
-ne pisi anne ya temiz bunlar
+lan it sıpası anam ağladı o halıları temizleyene kadar çıkar çabuk git adam gibi bir terlik giy ayağına zorla sopa isteme benden
aşağı yukarı böyle olurdu herhalde
- dizilerde,özellikle sitcomlarda pratik olduğu için evin içinde ayakkabıyla gezilir.zira sitcomlar genelde tek bir mekanda geçer ve kısa süreli olduklarından dolayı sürekli evden içeri girilip çıkılır.bu yüzden ayakkabıların zırt pırt çıkarılması oyuncunun konsantrasyonunu bozar,yönetmeni çileden çıkarır,izleyeni zap yapmaya teşfik eder.ayrıca ayakkabıyla oyuncuların rollerine daha motive olduklarıyla ilgili birşey duymuştum sallamıyorsam.
(cinephile, 13.02.2007 10:27 ~ 14.02.2007 04:36)
- ayağınızda ayakkabı kafanızda ve bilimum poponuzda terlik bulabileceğiniz durum eğer anneniz sizi öyle görürse tabi.
- hani ev deyince açılıp, saçılmak, dökülüp rahatlamak, bu rahatlığın ardından, gevşemek, gevşekliğin ardından da uyuma isteği gelir ya bünyeye.. işte, evde ayakkabıyla gezmek de bu noktada tıkanan gönüllü insomniaklar için ilaç gibidir. uyumak istemiyorsanız, deneyin derim. her an dışarı çıkıyormuşsunuz hissi vermesi, en etkili yanı. öte yandan madem öyle, eşofman, pijama işine de girmeyelim daracık kotlarımızla oturalım derseniz, hüsrana uğrar bu eyleminiz. şöyle ki, tüm bedeni saran kıyafet, ayakkabı ve aksesuarların(şapka, ağır küpe, kolye fln) uzuuun süre bedenle birleşik olması, kişide asabiyet yaratabilir. asabiyet de tüm kötülüklerin anasıdır. bu yüzden oturup kalkerken rahat olacağınız şekilde giyinin, ayakkabı olsa da olmasa da oturup kalkmanız değişmez, rahatlığınıza kuş konmaz en niheyetinde.
editledim de geldim: ben, yeni aldığım bi ayakkabıyı açılsın diye giyerek düştüm bu hallere, iki buçuk aydır evde giyiyorum, titizliğinin son evresinde olup, uçmaya hazırlananlar da bu şekil yaklaşabilir mevzuya.
fekat, ama, lakin tekrar ediyorum ki tavsiyem günü dolu dolu yaşıycam diyen gönüllü insomniaklar içindir. denedik, olmuyor, olmuyor, olmuyor demeyin.
- sonradan görmelerin yaptığı bir şeydir. babamın bir arkadaşı ve eşi bize misafir gelmiştir. kadın sokakta giydiği çizmelerini itina ile çıkarmıştır. biz de ona terlik vermişizdir. o da ne sonra dumura uğramışızıdır. kadın yanındaki poşetten bi çift çizme evet yanlış duymadınız çizme çıkarmış ve giymiştir. ev çizmesiymiş. babamla saatlerce yarıldık gittikten sonra. hadi ev terliğini, olmadı ev ayakkabısını görmüştük ama ev çizmesi bizim gibi normal insanlar için çok büyük bir olaydı.
(fb, 08.03.2007 09:36 ~ 09:36)
- filmlerde sık sık gördüğümüz ve aslında çok sağlıksız olan bir eylem. (bkz: mikrop yuvası)
- yeni alınan ayakkabılarını kirletmeye kıyamayan, 1-2 (yazıyla bir-iki) gün evde ayakkabıyla dolaşan velet işi.
ötesi manyaklık.
- çocukluk hevesi ve heyecanlarındandır. bayram öncesi daha çok yaşanır evlerde bu ki yeni alınan ayakkabılar heyecanla giyilir ve gezilir evin içinde sokağa çıkmaya kıyılmazlar.
- eski politikacı, emekli diplomat, faal diplomat ve bazı kurumların üst düzey bürokratların sanki 500 yıldır bu halk evde ayakkabıyla geziyormuşcasına uyguladığı harekettir. o misafirleri gidince evin hanımı, eşine sinirlene sinirlene (nereden çağırdın bu adamları der gibi) evi temizler.
(siyuu, 08.03.2007 10:50)
|