belki ilginizi çeker
  1. · osman
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · ezel
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · akp ye oy verdiğime pişman olmak üzereyim
  9. · stevemcqueen

evcil hayvanlara insan ismi vermek  

1. kimi zaman nefret edilen kişiden intikam almak, kimi zaman sevilen kişiyi yad etmek, kimi zaman da yaratıcılığın tükendiği anda yapılan eylem
    (depresif, 04.06.2007 12:25)
  2. evcil hayvanı aile eşrafı içerisine katmak için başvurulan eylem olabilir. olmayadabilir tabi.

bir de bu eylemin bir üst versiyonu olarak, evcil hayvana veterinerden verilen kimliğe sahibinin soyadının da eklenmesi vardır ki, o da apayrı bir başlığın konusudur hiç şüphesiz.
    (insomniaque, 04.06.2007 13:01)
  3. normal bir eylemdir.

(ne diyem k750i gel kızım mı diyem...?)
    (thraki, 04.06.2007 13:25)
  4. koyduğunuz isme sahip birisiyle karşılaşıldığında oldukça utandırıcı durumdur.

osman: merhaba köpeğinizin adı ne?
    sahip: eee şeyyy ehümm kem kümm..
    (acayip biri, 04.06.2007 15:34)
  5. en sevdiğim isimlerden birisini verdim ona, kısa olması açısından. "umut" ismi çok yakışacak dedim ve çok çok yakıştığı düşüncesindeyim. daha sonra umut isimli bir arkadaşım oldu ama hiç küsmedi bana allah'tan.
    http://img109.imageshack.us/...
    (butterfly, 04.06.2007 15:40 ~ 15:41)
  6. eşref vardı, kuşum. böyle uçardı. yeşildi. kafesi vardı. çıkamazdı. bi'gün eniştem, ııı şey yaptı. onun kafesini açtı, o da pencereden kaçtı. enişteme küstüm. ağladım.
    (kramer, 04.06.2007 15:46 ~ 15:46)
  7. evimizin içinde yaşadıkları, bazen bir insandan daha yakın oldukları için sevdiğimiz isimleri veririz onlara. bazen öyle insancıl davranırlar ki gerçek insanlar utanır.
    (jassmine, 04.06.2007 15:46)
  8. bunu yapan bunu da yapar (bkz: vahşi insana hayvan ismi vermek)
    (silversilver, 04.06.2007 15:49)
  9. baba tarafından olan akrabalarımın ve babamın kedi beslemeye düşkünlüğü anlatılamayacak kadar aşırıdır.aslında onlar kedi beslemez,kediye hizmet ederler,hatta taparlar.kedilerse bir imparator edasıyla evde dolaşırlar.bu kadar değer verilen bir varlığa da "minnoş,sarman,boncuk" vb. isim koyamayacaklarına göre tabi ki insan ismi koyagelmişler günümüze kadar.
    babamın bekarken beslediği kedinin adı zamanın popüler isimlerinden: "makarios" (kıbrıslı rumların efsanevi lideri)
    evlenince annemle beraber hizmet ettikleri kedinin adı ise:uğur (uğur'u ben doğmadan önce 9 yıl bakmışlar.öyle bahsederlerdi ki uğur'dan,çocukken "benim uğur adında abim var,saklıyorsunuz benden!" diye çıkışıp,ağlardım.)
    halamın kedilerinin adı ise:inci ve sude
    diğer halamın ise:irfan'ı var.(ve aile böyle devam ediyor...)
    böyle bir ortamda büyüdüğüm için evcil hayvanlara insan ismi vermeyi çok doğal karşılıyorum ve onların da dünyada yaşama hakkının bizimle eşit olduğunu düşünüyorum.
    (şimdi ben ne desem, 04.06.2007 16:13)
  10. haşmet ismini verdiğim bir köpeğim vardı . müthişti müthiş. ayrıca hayvanlara insan ismi vermek çok mantıklıdır. sonuçta haşmete karabaş desem kırılırdı. kont karabaş lesi falan gibi absürd isimlerden çok daha hayırlıdır.
    (constantinopole, 09.08.2007 12:05)
  11. (luto, 09.08.2007 13:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil