belki ilginizi çeker
  1. · evangelizm
  2. · evangeline lilly
  3. · neon genesis evangelion
  4. · ota boka evangelist demek
  5. · i belong to jesus
  6. · yeni yaşam
  7. · şekilci
  8. · farklı mezhepten birisini sevmek
  9. · christian rock
  10. · evanjelik
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · aylin aslım
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · boylumlama
  8. · bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla
  9. · hısım

evangelist  

1. incil yazarlarına verilen ad.aynı zamanda incildeki mesajları orda burda ağzından düşürmeyen(kısaca incil reklamını yapan)kişilere halk arasında söylenen tabir
    (bkz. ota boka evangelist demek)
    (bkz. evangelizm)
    (man on the moon, 07.05.2004 22:18)
  2. geçen seçimlerde bush'un oylarının 26.5 milyonunu oluşturan (evanjeliklerin %79'u) ve seçilmesinde buyuk pay sahibi olan yahudi sempatizanı armagedoncu hıristiyanlara verilen isim
    (napoleon, 06.03.2005 14:08)
  3. türkiye de dahil olmak üzere dünya çapında en büyük misyonerlik faaliyetini yürüten dine mensup kişilere verin ad.

(bkz: yeni yaşam)
    (napoleon, 27.03.2005 22:38)
  4. "jesus camp" adlı belgeselde çocukların beyinlerini nasıl yıkadıklarını üzülerek izlediğimiz topluluk. ayrıca amerika'da evde eğitimini sürdüren (home school) çocukların %75'ini evangelist çocuklar oluşturmaktadır.
    (janis joplin, 15.03.2007 09:50)
  5. belki de en meşhur evangelist için:
    (bkz: evangeline lilly)
    (strangelove, 02.07.2007 19:08)
  6. (bkz: george w bush)
    (şapşal lanu, 28.09.2007 19:52)
  7. kaka' nın futbolu bıraktıktan sonra başkanı olmak istediği topluluk.
    (uyurgezer, 03.01.2008 20:37)
  8. (bkz: i belong to jesus)
    (karamazov, 03.01.2008 21:10)
  9. aslı yunanca "iyi, sevindirici haber" anlamına gelen "evangelo" kelimesinin kişisel anlam verecek şekilde devşirilmiş halidir ki "evangelist" kelimesinden önceki devşirme basamağında da, "evangelo"dan daha yaygın bir kullanım alanına sahip "evangelion" gelir. televizyonlarda iyi kalite kıyafetleri ve kabarık saçlarıyla [tasvir richard dawkins'a aittir, belirtmek gerek] sürekli "müjde"den* bahseden bu tipler, nazarımda hristiyanlığın şu dönemdeki en korkunç yüzüdür - kendilerinin yaygın misyonerlik faaliyetlerini konu dışında bırakarak söylüyorum bunu, hristiyanlığı, hristiyan olmayan topluluklara tanıtma görevleri zerre umrumda değil zira; evangelistlerin asıl meselesi, zaten hristiyan olan topluluklara radikalleşme yolunu açmak ve gözleri tamamen kapalı, sürüye tamamen dahil bir toplum ortaya çıkarmak gibi görünüyor.

evangelistlerin çoğu yerde, özellikle de mesela güney amerika ülkelerinde ne kadar etkili olduğunu biz burada devrim yapıyoruz sinyorita'yı okuyana kadar idrak edememiştim; hatırlayabildiğim kadarıyla ece temelkuran bir gün uzun bir etek giymiş, rehberinden de "böylesi iyi olmuş, evangelistlerin sevdiği türden" şeklinde bir yorum almıştı. bu açıdan, din hakkındaki fikirlerine bakılmaksızın, "aklı başında" olarak tanımlamakta hiçbir sakınca görmediğim insanların evangelist karşıtlığına "son derece mantıklı" etiketini yapıştırmaktan da çekinmiyorum. bunun yanında brezilya'da ortaya çıkmış bir akım var ki, futbolla ilgim, kuzenimin yaptığı pes maçlarını seyretmek sınırında kaldığından kendisinden yeni haberdar oldum: bildiğiniz, kaka'nın "i belong to jesus" yazılı tişörtleri falan da var işin içinde: "isa'nın sporcuları" [taffarel'in de bu kadroya dahil olduğunu öğrendiğimde yasa boğulmuştum - şaka şaka]. fakat tekrar ediyorum, derdim evangelistlerin misyonerlik faaliyetlerinin aşmış olması değil, radikal hristiyan gruplar yaratma konusundaki azmidir, her türlü aşırılıktan korkarım çünkü ben.
    (alternatif maliyet, 25.09.2008 12:20)
  10. opera tarayıcısını da yazan opera şirketinde başvurabileceğiniz açık bir pozisyon. web evangelisti diyorlar buna. pozisyonla ilgili şunu demişler:

"at opera, we're fighting for one web and open web standards, and we're looking for an enthusiastic, passionate individual to help us in this fight!"

"biz opera'da tek web (one web) ve açık web standartları için mücadele veriyoruz ve bu mücadelemizde bize yardımcı olacak tutkulu, coşkulu bir arkadaş arıyoruz!"

(bkz: http://www.opera.com/...)
    (recai pengül, 18.10.2008 04:11 ~ 04:13)
  11. bilişim sektöründe hemen hemen her büyük şirketin bünyesinde en az bir adet çalıştırdığı eleman türüdür. bu elemanlar, evangelistin kelime anlamı olan sevindirici haberler veren kişi olarak mı çalışırlar, şirketin vizyonuna vizyon katmak üzere fikir üreten veya birşeyleri öngören kişiler midirler bir türlü anlayamadım. kafam o kadar karıştı ki cümleyi kurmakta bile zorluk çektim yani.

(bkz: yardımcı olun gençler)

anlamını öğrendikten sonra gelen edit: her büyük şirkette en az bir tane bulunan, sosyal medya şartları dahilinde bulunması gereken ve şirket tarafından seçilen marka yüzüymüş. üniversitelerde, etkinliklerde, sosyal medyada, basında şirketini resmi ve gayri-resmi temsil edermiş. örnek olarak, eskiden microsoft'ta olan robert scoble ve hala apple'da olan guy kawasaki.

özet olarak, sahip olduğu sosyal medya gücünü kullanarak şirketinin reklamını yapan ve karşılığını alan kişi diyebildiğimdir.
    (etkisiz eleman, 03.11.2008 23:27 ~ 06.11.2008 03:48)
  12. (bkz: iphone u kendi yapmış gibi sahiplenen insan)
    @3964455
    (mustafa, 19.09.2009 12:57 ~ 21:54)
  13. (bkz: neon genesis evangelion)
    (honeypie, 19.09.2009 12:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil