|
|
- bruce almighty'nin 2007 yazında gösterime girecek olan devam filmi. morgan freeman amca bu sefer bruce almighty'de bruce'un işini kapan evan baxter'a görünüyor ve yaklaşan tufan için hz. nuh gibi bir gemi inşa etmesini istiyor. gene çok tepki toplayacak bir film olacağa benzer.
- hemen hemen dünya üzerindeki tüm hayvanlardan dişi erkek olmak üzere birer çift toplayarak çekilen filmdir. film seti adeta bir hayvanat bahçesine benziyormuş. çekimleri hayli zorlu geçiyo olsa gerek.
- (bkz: genesis)
- bruce almighty'den kesinlikle daha kötü. ama izleyin fena değil, zaman geçer. 17 ağustos'ta gösterime girecekmiş.
- bruce almighty ile aynı noktadan çıkmış farklı senaryolara sahip film. tabii ki jim carrey havasını hiç kimse veremez, ayrıca kanımca bu devam filmi de değildir, burada anladığım kadarıyla evan peygamberlik için seçilmişitir, tanrı olmak için değil.
izlemedim, şöyle bir okudum yalnızca bu nedenle okumuş olduğunuz giri düzeltme- ekleme ya da tükürdüğümü yalamalara açık bir giridir.
(bkz: kıyasa mahal yok)(agnodice, 14.08.2007 16:08 ~ 15.09.2007 14:03)
- filmin künyesi;
yönetmen: tom shadyac
oyuncular: steve carell, morgan freeman , lauren graham, johnny simmons
senaryo: steve oedekerk
müzik: john debney
görüntü yön: ıan baker
tür: fantastik / komedi
süre: 95 dk.
yapım yılı: 2007
ülke: abd
dağıtımcı: uıp
konu: tanrı’nın çok özel bir görev yüklediği yeni kişi bu kez, gazeteciliği bıraktıktan sonra siyasete atılan ve kongreye yeni seçilen evan baxter’dır (steve carell). geçmişini buffalo’da bırakarak ailesini virginia’ya taşımıştır. ancak oradaki yeni yaşamında tanrı’nın (morgan freeman) aniden karşısına çıkması ve nuh’un gemisinin benzerini inşa etmesini buyurmasıyla hayatı bir anda altüst olur. bu durum karşısında ailesinin de kafası karışmıştır. evan gerçekten tanrı’dan aldığı mesaj doğrultusunda mı hareket etmektedir? yoksa sergilediği garip tutumlar, olağanüstü bir orta yaş krizinin ya da ruhsal bir sorununun göstergesi midir?
- hasan mezarcı'nın türk versiyonunda gayet başarılı oynayacağını düşündüğüm film.
- ne yazık ki bruce almighty'nin esamesi bile okunmuyor. gayet güzel bir konuyu işlemesine rağmen, yeterince güldürücü olamamış bir film var karşınızda. evan'ın ilk önce gemiyi yapmaya ikna olması, daha sonra da karısını/ailesini kendisine yardım etmeye ikna etme süreci gereğinden fazla tutulmuş. yer yer, "ulan yeter, mevzuya girin artık" diyerek sıkılma belirtileri gösterdiğimi söylemem gerekiyor. oyunculuk ise ortalamanın üstünde. evan'ı oynayan steve carell gerçekten iyi iş çıkarmış. yine de, bruce almighty'de bu nuh ve gemi inşa etme konusu işlense ve steve carell'ın yerinde jim carrey olsaydı diye düşünüyor insan. morgan freeman'a ise söyleyecek söz bulamıyorum. dünyada, kafadaki tanrı tasvirini bu kadar iyi yansıtabilen başka bir oyuncu olduğunu sanmıyorum.
(hazır aklıma gelmişken, şeytan tasviri için ise constantine'i referans göstereyim.)(strateji, 19.08.2007 15:02 ~ 12.09.2007 01:21)
- yüzümde hafif bir gülümsemeden ötesine sebep olamamış bir film. en komik sahneleri zaten trailer'a koydukları için aşina olunuyor. bir türlü gülemedim bu filme. tırt bir mesaj kaygısı ile fazla kastırılmış olduğunu düşünüyorum.
- "steve,jim kadar iyi olmamış be abim" deyişinin aslında oyuncular arasındaki değilde,senaryolar arasındaki farktan kaynaklandığını düşündüren film.steve carell'in şanssızlığının,tanrı olup ortalığı dağıtabilmek yeteneğini değil,tanrının kulu ve elçisi olarak görev adamı rolünü üstlenmiş olmasıdır ve bir zaman sonra steve carell'in kıl yumağı haline dönüşmesinden sonra performansı etkisini iyiden iyiye yitirmiş.suç senin değil steve!
ilki kadar eğlenceli olmasa bile görüldüğü zaman pişman olunmayacak film.
- bütün film boyunca çok güldüremese de jenerik kısmı ile coşturmuş filmdir. 2 saat sonunda güzel bir kapanış yapmışlar. ancak izlense de izlenmese de farketmemektedir. boşa harcanmış denilebilecek 2 saattir ancak oyunculuk iyidir ama senaryo çok komik olmamış daha çok insanoğlu yıkar her yeri hayvanları koruyalım gibi sosyal mesaj vermeye kasmıştır.
- ---spoiler olabilir---
"keyifli bir 2 saat geçireceğim. heyoo!" düşünceleriyle gittim bu filme. ama çıkarken böyle çıkmadım. bu filme bir komedi filmi diye bakmak yanlış bence. pek komik şey yok çünkü filmde. özellikle bruce almighty ile kıyaslandığında, jim carrey'nin eksikliğinden mi, yoksa ilk filmde bize çok absürt gelen tanrı'yla karşılaşan insanın yaşadığı duyguların bu filmde bize komik gelmemesinden mi bilinmez, komik değil.
bunda önemli pay sahibi ise, evan'ın asistanı kılıfı altında, senaristin senaryoyu yazarken kardeşiyle yaptığı geyikleri filme aktarmak için koyduğunu tahmin ettiğim, zenci bayandır. her lafa, nasrettin hoca'dan da kötü bir mizah anlayışıyla ve insanı rahatsız eden sesiyle ilkokul 3 seviyesinde cevaplar veriyor. insan onu duyunca zaten salondan çıkmak istiyor. bu filmdeki komedi kıtlığının diğer bir nedeni ise bence konuya dayanıyor. bir insana tanrı rolü yüklenmesi ile, nuh peygamber rolü yüklenmesi arasında bir uçurum var. gerçek hayatta da ben peygamberim diye gezen insanlara alıştık biz, pek komik gelemiyor. filmin ender güzelliklerinden biri ise o film için nasıl eğitildiğini merak ettiğim, neredeyse her çiftten hayvanlar. onların varlığı filme biraz neşe falan katıyor. rakun ve kutup ayısını aynı karede görünce ister istemez gülüyor insan. kesinlikle komik değil, ama eğlenceli denebilir. o evan'ın asistanını ise kınıyorum, ve ona laflar hazırladım. şaka lan şaka. hazırlamadım
---spoiler olabilir---(snitch, 28.08.2007 02:22 ~ 02:22)
- seyretmeden önce hava durumunun gözden geçirilmesini tavsiye ettiğim film.zîrâ,evan geminin güvertesinden insanlara:
- tufan başlayacak,hemen gemiye binin!!!
diye bağırırken;dışarıdan duyulan gökgürültüsü insanın bir an için "n'oluyoruz lan?" diye afallamasına,trak yemesine neden olabilir.
- -- spoiler galiba --
evan'ın sempatik tavırları kadar, ciddi duruşu ile de büyük beğenimi kazanmış filmdir. her ne kadar jim carrey'deki mimikler gözlenemese de, steve carrell'in iyi bir komedyen olduğunu bir kez daha görmüş olduk. daha önce görmek için: (bkz: little miss sunshine).
morgan freeman bu role cuk oturuyor dersem, çarpılmam inşallah.. ancak gerçekten de güven veren ve herşeye hakim bir havası var. shawshank redemption'daki halini düşünmezsek, filmlerinde genelde karizma roller canlandırıyor.
hepsinden öte, ilk filmdeki "tanrı ol da gör halimi" kurgusu yerine bu filmde "görev" verme üzerine gidilmiş olması, oyuncunun işini biraz daha kolaylaştırırken, gönderme yapabilme olasılığını da bir o kadar arttırıyor. yani film baştan sona bir noah's ark modernizasyonu gibi.
devamını beklediğimiz serinin ikinci filmidir.
-- spoiler'mış evet --
- çok ama çok eğlenceli bir film. hayvan sever bir insansanız keyfinize diyecek olmuyoru. morgan freeman gerçekten de bu role yakışıyor.
----spoilerımsı not------
bir daha ki filmin sonunda blues yapan tanrı isteriz ona göre. o role de clapton gider ama neyse *
----spoilerımsı not------
- aman tanrım 2 adıyla türkiye sinemalarında gösterilmiş bu filmde morgan freeman'ın tanrılığında ( haşa tabi! film icabı bu, mahsuscuktan) bir komedi film.
evan, başarılı bir politikacıdır. bir gün tanrıdan mesaj gelir.''gemi yap''
evan , bunu tabi önce ciddiye almaz. ama sonra yeryüzündeki tüm hayvanlardan bir dişi bir erkek olmak üzere birer çift hayvan peşine takılınca ( ki arkasındaki akvaryumda bulunan balıkların onun peşinden akvaryumda yer değiştirmeleri en hoş sahnedir) anlar ki kendisi 21. yüzyılın nuh'udur.
çok deli müthiş süper bir komedi değil ama , kafa dağıtmak için izlenebilir, çıtır çerez güldürüklü bir filmdir.
|