belki ilginizi çeker
  1. · öğrenci evi
  2. · yalın üretim
  3. · erkek kız ilişkisinin merkezindeki otobüs durağı
  4. · hem de bizim yatağımızda
  5. · gevende
  6. · erkeklerin senden hoşlanıyorum tadında hareketleri
  7. · 4x4 on altı eder niye jip diyorlar
  8. · mortgage
  9. · mersini özleme sebepleri
  10. · sanitasyon
gündem
  1. · prison brake
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · domuz gribi
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · göletteki kuğu
  9. · motto

ev*  

sayfa  / 2
  1. icinde oturulan kapali alan..
    (dreamy, 29.03.2004 13:54)
  2. itülü erkeklerin "...olsa da kizi atsak" diye kurduklari hayalde,olsa bile atacak "kiz" olmadigini aci bir sekilde hatirlatan mekanin ismi. (bu nedenle yurtta kalir itülü erkekler)
    (vishnu, 29.03.2004 15:03)
  3. (joeykeys, 04.06.2004 02:03)
  4. (man on the moon, 04.06.2004 02:04)
  5. kafamı yastığa dayadığım yer.

* * *
    (azwepsa, 03.08.2004 17:17)
  6. yuva anlamında da kullanılır. ancak yuva daha manevi çağrışımlar yapar.
    (uzay fatihi, 06.08.2004 01:25)
  7. uzaktayken kokusu özlenen yer. tatilden bile mutlu dönmeyi sağlayan, her köşesinde bir anının saklı olduğu, yaşanmışlıklarla dolu, huzur verici mekan. *
    (dydm, 06.08.2004 03:32)
  8. çay demlemek, tv karşısında uyuyakalmak, bütün gün pijamalarla gezmek, kahvaltı yapmak -gerçek kahvaltı yani tulum peyniri, limonlu kekikli zeytin, karpuz falan-, balkonu yıkayıp sulara çıplak ayak basmak, bulaşık&çamaşır yıkamak zorunda olmamak, para harcamadan yiyecek-içecek tüketebilmek, kendini güvende ve rahat hissetmek, ancak günde 20 tane gereksiz telefona bakmak, insanlara en ufak şeyin hesabını vermek, aileye karşı sorumlulukları yerine getirmek, rahat rahat sabahlayamamak, birkaç günden sonra sıkılmak, baymak, gerginlikler, tartışmaların başlaması ve istanbul'a dönme isteği. memleketi istanbul olmayan kişiler için ailenin yaşadığı ev budur.
    (marla singer, 17.06.2005 01:17)
  9. insanın en huzurlu şekilde en verimsiz dakikalarını geçirebildiği dünyadaki tek yerin etrafındaki 50-150 metrekaredir.evet arkadaşlar insanın en rahat s.çtığı yerdir evi.bunu az önce eve geldiğimde fark ettim.aslında ben bu giriyi tuvalette yazdım.fakat prototip olarak .
    (bacillusantracis, 31.12.2006 19:39)
  10. başına öğrenci kelimesi sonuna i eki geldiğinde vahim olan durum
    (gniwle, 01.01.2007 01:59)
  11. gevende'nin ilk albümü. tek kelimeyle enfes.

1. çelik çomak
    2. refik
    3. nem
    4. nayu
    5. okyanus düğünü
    6. anonim
    7. gözağrı
    8.sermest
    9. şeker
    (siyah, 04.01.2007 23:45)
  12. cem köksal'ın siyah beyaz masallar albümündeki 2. ve en tatmin edici parça. böyle orkestra vokalin * ardından çukura düşüyormuş gibi, evet öyle bir şarkı. köksal'ın solosundan da bahsetmeden edemeyeceğim, o ne beå.

sözleri:

işte karşımda
    çağırıyor
    içimdeki bu sesler
    zaman kayıyor

sanki onun elinde
    benim aklım duruyor
    karşımda onunla
    oyun oynuyor

hoşgeldin
    işte burası senin son durağın
    ah.. evet
    yok başka bir yerin

hemen kaçmam lazım
    hep bana bakıyor
    yine bu korkunç sesler
    beni bağlıyor

burası lanetli
    ruhumu kemiriyor
    kötünün kuvveti
    yenilmiyor

hoşgeldin
    işte burası senin son durağın
    ah.. evet
    yok başka bir yerin

hoşbulduk
    demek burası benim son durağım
    ah... evet
    her şeyi kaybettim
    (bloodine, 02.06.2007 21:34 ~ 21:34)
  13. uzağına düsüldüğünde değeri kat kat artan,kanepesi,buzdolabı bile özlenen huzur ve güven ortamı.
    (zlata, 28.06.2007 00:47 ~ 00:47)
  14. cem köksalın en güzel parçalarından biridir.diğeri için (bkz: tutku)
    (lord hypnos, 19.08.2007 14:59)
  15. dünyanın en güzel hissi.. "gitmek istemiyorum anne!"

daha kolay olur sandım hep. zaman geçtikçe ayrılmak daha kolay olur diye düşündüm.. ama daha zorlaşmaya başladı! haziran'ın başında, elimde kocaman bavullarla içeri girişim dün gibi. zaman ne kadar çabuk geçti! yurt odasında yaşama vakti geldi.. bünyenin zayıflığından değil, bakımsızlıktan hasta olma vakti geldi.. sil baştan alışmaya çalışmanın, tekrar bir düzen kurmanın vakti geldi..

meğer ne kadar mutluymuşum bir zamanlar. akşamları televizyon izlerken, telefonda arkadaşlarımla konuşur ve salonda uyuyakalırken, okuldan çıkıp "ev"e gelirken ne kadar mutluymuşum.. kaybettim bunu.. pişman değilsem de, sonsuza kadar kaybettim.. ne bu ev aynı ev olacak, ne de ben aynı ben olacağım..

gitmek istemiyorum.. izmir'i çok özledim, ama evimden ayrılmak istemiyorum!
    (blue danube, 27.08.2007 00:52 ~ 00:53)
  16. (misuf, 07.09.2007 01:31)
  17. eğer içinde huzurlu ve mutluysanız en içten , en sıcak kelimedir.
    (albertkamuvicdanı, 19.09.2007 11:55)
  18. binaya ev dedirten sakin(ler)idir çünkü yalnızlığın sığ(ın)dığı her yer evdir.
    (closer, 14.01.2008 01:48)
  19. sığınak, kale, yuva.
    (arapbebek, 14.01.2008 09:35)
  20. içindekileriyle anlam kazanan kavram.zaman zaman uzaklaşmak ,uzaklaşınca da dönmek istersiniz.
    (nyksss, 14.01.2008 09:43)
  21. zamanı dondurabildiğiniz ve insanlardan saklanabildiğiniz tek yer. ev bir huzurdur, ev bir kaybolma biçimidir ki, şair, "yaşamak, hızlı bir ölüm biçimidir" de demiştir yeri gelmişken söyleyelim.. (serbest çağrışımlar içinde boğulalım!) kalabalıklardan usanmışken ve kimseler ne hakkında konuştuğunuzu çözemiyorken güzel bir zehirlenme biçimidir ev.

açıkçası benim için bu kavram yalnızlık ve 'ruh kalesi' gibi bir kelimeyle özetleyebileceğim yerdir. aile olsun istemem evde, çocuk sesi duymak istemem, yan komşunun müziğini ya da kavga eden karı koca tartışmalarını da dinlemek istemem. evde sadece 'ben' olsun dilerim ve ki, koridorlar boyu uzuyan tütsüler..

dört duvar arasında delirdiğiniz, düşler büyüttüğünüz, kendinize en yakın olduğunuz ve fakat yine de bir şekilde bir şeylere, bir sarılmaya, bir öpücüğe, bir lava lambasına, bir dumana kendinizi en özlem hissettiğiniz andır.

benim için artık, olmayan.
    (geber marla singer, 03.03.2008 03:05)
  22. hayatın her daim bir zirve tadında geçmesine olanak sağlayan mekan. zira evden sözlük yazarları eksik olmuyor sağ olsunlar.
    (hayri potur, 04.03.2008 00:18)
  23. tek kişilik bir yaşam alanı ise, insanın can yoldaşı, hayat ortağı.

yok iki kişilikse, kişinin ruhsal durumuna göre değişen bir ayna, iyiysen iyi kötüysen kötü.

üç kişilikse, çok da önemli olmayan sıradan bir barınak.

dört kişilikse, ağzına sıçmanın zevk verdiği bir düşman.
    (oley be yehuu, 04.03.2008 00:25)
  24. (luto, 15.06.2008 16:20)
  25. evim evim güzel evim demişler, ne güzel demişler… bir süre ayrı kalmak suretiyle, kısık ateşte pişmesi gerekir bu sevginin, bir kadeh de şarap varsa üzerine, tamam. hani şu tuvalet fırçaları olur ya, o bile özlenir. evimi özledim, ait olduğum tek yer, herhangi bir toprak parçası değil, herhangi bir ulusun egemenliğinde de değil, sadece benim, göreli özgürlüğümün kalesi. kirası olan, belki de gelecekte benim olacak olan yer, dört duvarın bana sunduğu huzur; mutluluk. dolabımda birkaç bira da varsa, hele ki günbatımı balkondaysam, , bir sigara tüttürüp suratına üflüyorsam boşluğun, yıldızlara ve doğan aya el sallayabiliyorsam, dünyanın ‘en güzel’ mekanıdır( en güzel, dikkat ‘en’, evet cuk oturuyor bu, kesinlikle en güzel), cennettir cenneeet.
    (uykusuz damacana, 17.08.2008 19:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil