ev işinden anlayan erkek modeli 

adana çık aradan

1. yurtta alkol parası çıkarmak için tasarruf yolunu seçen arının yemek yapma olayıyla temel bilimlerini alıp benzemeye başladığı model...
    (okang, 21.08.2005 12:03)
  2. yurt yaşamından sonra ev yaşamına adım bir erkek öğrencinin, ister istemez edindiği yeteneklerin sonucunda oluşan modeldir. fakat ev işinden anlamak ile, bunu uygulamaya geçirmek arasında fark vardır. mesela o toz öyle alınmaz, sağdan sola dairesel hareketlerle sil hanım şunu ya da çorbayı da topak topak yapmışsın, karıştırma hızını ayarlamayamadığın gibi sürekliliğini de sağlayamamışsın gibi uzaktan laf atmalarla insanı taciz edenleri değil, bu teorik bilgiyi eyleme dönüştürüp temizliğe yemeğe yardım edenleri makbuldür.
    (jellicle, 23.11.2006 00:24)
  3. sevgiliniz bu gruba giriyorsa, siz şanslı azınlık grubundasınızdır kesinlikle. bu kişiler genelde anlayışlıdır; bir şey yaparken ucundan tutar ve işi üstünüze yıkmaz. tabi bir de tam tersi vardır. siz debelenirken o gazete okur falan... hiç çekilmez böylesi.
    (maia, 23.11.2006 22:50)
  4. çoğu türk erkeğinin yüksek yerlerden toz alması, perde takması, bazen evin hanımının ulaşamadığı camları silmesi bu modelin ilk sürümü olmasının akabinde, annesi sürekli evden uzaklaşan erkeklerin, özellikle yaz tatili dönemlerinde, bir zaman sonra benzemesi gereken modeldir.
    (venom, 23.11.2006 23:29)
  5. bu modelden bir oda arkadaşına sahip olunması sonucu annenin pilavını aratmayacak pilavlar, leziz leziz yemekler yenilebilir.karşılığında da bulaşık yıkanır.
    (ayqch, 23.11.2006 23:37)
  6. - aşkım şu an ben ne yapıyorum, anlıyor musun?
    + ev işi yapıyorsun...
    - güzel...
    (hansvoralberg, 23.11.2006 23:53)
  7. +kardeş, sen ne model erkeksin?
    -abi ben ev işinden anlayan erkek modeliyim.
    +nasıl oluyor o iş?
    -abi emlakçıyız işte, ekmek parası..
    (kolpatusubasa, 04.01.2007 01:36)
  8. yapabildiğini evlenince hanımına çaktırmaması gereken modeldir.

-hanım akşama güzel bir köfte patates yapsana
    -e sen anlıyorsun yapıver

-hanım benim gömlek ütüsüz
    -e ütüleyiver

-hanım sofra hazır mı?
    -bu akşam sıra sende (oha artık)

bu durumda "senin elin değince yemeğin tadı daha güzel oluyor" yalakalığı bile kurtarmaz.
    (venom, 04.01.2007 01:40)
  9. hayatın pek çok evresinde yalnız yaşamış , ihtiyaçlarını hep kendisi karşılamış erkek modelidir. kimseye bağımlı olmaması onu hayatta üstün tutar. genellikle evlenildiği zaman bu özellikler körleşir , "benim elimden hiç iş gelmez anacım" ayağına yatılır , eşin isteklerinden şiddetle kaçılır. bu genelleme harici yoluna etkin bir şekilde devam eden bir kitle de vardır ki allah sabır versindir.

(bkz: kılıbık)
    (kızılmaske, 04.01.2007 01:52)
  10. (bkz: her eve lazım)
    (fonden, 04.06.2008 23:15)
  11. annesinin utanç kaynağı olmalı. gelin gerinip, keyif yaparken pamuklara sarmaladığı erkek oğlu iş yapıyor, ne münasebet.
    (heidi, 04.06.2008 23:18)
  12. evci-men
    (stylebrisbane, 04.06.2008 23:20)
  13. hiçbir kadının hayır diyemeyeceği erkek modeli...daha açığı evlenilesi erkek...
    (sofistikbalık, 04.06.2008 23:26)
  14. bir yerden sonra sinir bozmaya başlayan erkektir. yaptığın yemeği beğenmez, durup dururken eline temizlik bezini alıp televizyon sehpasının tozunu almaya başlar (ya da daha kötüsü sana sildirir), evde terliksiz dolaştırmaz. aşırı titiz, pimpirikli olmakla beraber, yanlış anlaşılmak korkusuyla bu gibi hijyenik dürtülerini çoğu kimseden saklarlar.

(bkz: başak burcu erkeği)
    (damdanakan, 04.06.2008 23:39)