belki ilginizi çeker
  1. · disturbia
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · emprovizasyon
  9. · kinder surprise yumurtasının içinden yarak çıkması

ev hapsi  

1. hapis suçundan daha hafif suçlarda kişinin cezayı kendi evinde geçirmesi halidir.mahkeme tarafından verilen ceza bitmeden dışarıya çıkamaz.cezayı çeken kişiye amerikada elektronik bir kelepçe takıyorlar.evden uzaklaşıp uzaklaşmadığını böyle kontrol ediyorlar.bizim ülkemizde de erbakana verildi.denetleme yoluyla kontrolu sağlandı.izinle falan evden çıkabildi,gezebild.kelepçe yok bizde.
    (deliyayla, 25.08.2008 13:48)
  2. parasızlıktan veya kocası / babası / abisi izin vermediğinden az gelişmiş ülkemde, bir çok kadının doğal yaşamının bir parçasıdır aynı zamanda.
    (polikina, 25.08.2008 13:59 ~ 16:18)
  3. düşünüyorum da, mesela ben gibi evcimen bir insan için ev hapsi ceza olmaktan çok uzak. mecbur olmadığı zamanlarda zaten evden çıkmaya üşenen benim gibi insanlar için sokak hapsiolmalı. kişi uyku saatleri haricinde eve girememeli, bütün gün sokaklarda sürtmeli. bana en büyük işkence olur bu.
    (scherzi, 17.01.2009 13:39)
  4. dışarda bir yerde erkek arkadaşıyla gezerken annesine veya babasına veya herhangi bir yakınına yakalanan kızlara verilen ceza.
    haaa bu eve geç gelirse de bu ceza verilir.
    (loçko, 17.01.2009 17:41)
  5. hava soğuksa, bir dolu sorun çözüm için kapının ardında bekliyorsa iyidir. bir de tabii, bekleyecek birileriniz varsa...
    (heidi, 27.02.2009 13:47)
  6. eskiden kanal 7'de** gösterilen, arda esen ve melike öcalan'ın başrollerini oynadığı eğlenceli sit-com.daha sonra star'a transfer olmuş,aynı hızla yayından kaldırılmıştı.
    (kurdeşendöken, 04.03.2009 16:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil