belki ilginizi çeker
  1. · bvlgari
  2. · 9999999999999999999999999999999999999999..
  3. · euroka
  4. · yapılmış en aptalca gaflar
  5. · x teorisi yalnızca bir teoridir
  6. · kız çekimi kuvveti
  7. · ilk kez vajina gören erkek
  8. · geometri sorularında 0 eşittir 0 bulmak
  9. · arşimet
  10. · edgar allan poe
gündem
  1. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · bütün zeynepler güzeldir
  9. · worked it out wrong

eureka  

1. latince zafer nidası. arşimed suyun kaldırma kuvvetini bulunca hamamdan çıplak bir halde çıkarak bağırarak bu sözü söylemiştir denir fakat aslında katı bir cismi suya batırınca taşan suyun hacminin cismin hacmine eşit olduğunu farkettiğinde söylemiştir.

ayrıca bu isimde eski bir matematik programı da vardı. istediğiniz denklemi yazıp sonucunu falan alabiliyordunuz.
    (easy company, 27.07.2005 07:55)
  2. latince "buldum" demektir.
    (stairway to heaven, 16.07.2006 11:37)
  3. çoğu insanın "evreka" olarak bildiği, bvlgari ile çift yumurta ikizi olduğu söylenen kelimedir..
    (lethromar, 04.12.2006 16:58 ~ 17:03)
  4. eyvah yine iyi bir dizi mi geliyor listeye bi tane daha mı eklenicek diye düşünürken, 1-2 bölüm izleyince amaan izlemesem de olurmuş denilecek dizi. aslında çok iyi bir şey de yapabilirlermis bu konu ile ama nedense çocuk dizisi gibi bir havası var dizinin, hersey tahmin edilebiliyor ve konular da basit. ama yine de evde sıkılırsanız ve digiturk sahibi iseniz saçma icatlar gormek adına izlenebilir.
    (pedagojik formasyon, 19.04.2007 17:31)
  5. yunanca buldum demektir
    (nicomedes, 19.04.2007 18:40)
  6. 4. sınıf olmasına rağmen henüz hala matematik 2 dersini verememiş bünye, matetematik çalışmaktadır. seriler ağırlıklı olarak çalışan kişi ki o ben oluyorum, ulvi bir vahiy gelmişcesine bir formül bulurum. önce mathematica ile bir kaç deneme yaparım, evet formül ampirik olarak tutmaktadır. birden fazla sayı için denendiğinde başarıya ulaşılmıştır.
    birden bir zafer nidası atmak gelir bünyeden. cem yılmaz edasıyla siz beni bıraktınız ama formül buldum ulan ben diye sevinilir. eureka eureka diye bağrılarak dolanılır etrafta. bir kaç gün boyunca matematik kitapları karıştırılır, yoktur böyle bir formül. evet formüle isim koyma telaşı sarar bünyeyi. ulen acaba ne koysam diye. neyse bir kaç gün geçer, matematik okuyan bir arkadaşa formülden bahsedilir. eleman böyle birşeyin bulnmamış olma ihtimali yok diye ortalarda gezinir. bir matematik kitabı ile çıkagelir. neydi senin formül der

şimdi n 0 dan sonsuza giderken (a/b)^n ifadesi a<b olmak şartı ile, b/(b-a) olarak ifade edilebilir derim. arkadaş bak şimdi, (a/b) ifadesine r diyelim diye başlar konuşmaya r^n olur ifademiz, ve bunun formülü 1/(1-r) dir diye de giydirir bana. meğer geometrik seriyi bulmuş, tekerleği tekrar icat etmişim.
    eureka mı girdi götüme daha ne olsun.
    (options, 30.05.2007 11:16 ~ 11:16)
  7. edgar allan poe'nin 1848'de çıkardığı; girişine "bu kitabı düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum" yazdığı kitabı.
    (kane, 11.06.2007 13:56)
  8. ozan konak isimli dj in kadın erkek ilişkilerini mizahi bir dille masaya yatırdığı radyo programı.
    (elizabeth bathory, 12.09.2007 23:52 ~ 23:57)
  9. neden "bez bebek" gibi diziler izleniyor bu diziyle anlıyorum. sizi üzmüyor, germiyor bu dizi. sizi güldürüyor bazen, bazen de sırıtıyor. ama bunlar mühim değil; çünkü eureka bez bebek gibi orta yaşını geçmiş ev hanımlarına ve aptal genç kızlara yönelik değil, gençliğe yönelik bir zararsız dizi. kafanızı bile kaşıtmaz, o derece.
    (açık kalp ameliyatı, 01.10.2008 23:20)
  10. (serdarta, 26.02.2009 15:56)
  11. sci-fi channeldizilerinden biri 3. sezonu devirmiş bulunmakta. yeni izlemeye başladığım için dizinin son halini tam bilemiyorum ama 2. sezon finali çokta kötü değildi. orta halli bir bilim kurgu dizisi konusuda kısaca şöyle;
    eureka adlı bir şehir var bu şehirde bilim adamları yaşıyor ve sürekli birşeyler geliştiriyor baş kahramanımız şerif carter ise eureka nın en yeni sakinlerinden, bir bilim adamı falan değil eski bir federal marşal her bölümde bir gariplik oluyor şehirde, şerif carter da bunları çözüyor.
    http://www.syfy.com/...
    (oblivion, 25.07.2009 20:06 ~ 20:10)
  12. california'nın mottosu
    (pis tırtıl hain tırtıl, 05.10.2009 23:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil