belki ilginizi çeker
  1. · betonarme
  2. · mafsal kadar momentsiz mesnet kadar tepkisizim
  3. · fret
  4. · şantiye dili
  5. · etriye
  6. · etre
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · babaların garip huyları
  8. · yüzüklerin efendisi nin kitabı mı varmış
  9. · frp terimleri

etriye  

1. betonarme yapılarda, taşıyıcı elemanların içindeki boylu boyunca uzanan donatıları belirli aralıklarla enine saran donatı tipi. hemen her zaman kolonun veya kirişin şeklinde bükülen demirdir; yani dikdörtgen kolonda dikdörtgen, yuvarlak kolonda yuvarlak, (her ne kadar yapılması uygun olmasa da) yamuk kolonda yamuktur. amacı, elemanda oluşan kesme kuvvetini karşılama hususunda beton kesitine yardımcı olmak (çoğu zaman bu kesme etkilerini tek başlarına karşılamak zorunda kalırlar), elemanda boylu boyunca uzanan donatıları sarıp bir arada tutmak ve bu donatılarla kafes sistem oluşturarak elemanda oluşacak burulma etkilerine karşı koymaktır.
    (eksiksizuyum, 05.01.2006 02:02)
  2. nick olmuş şimdilerde, beşinci nesilden nesildaşa ve -muhtemelen- meslektaşa...
    (bkz: kıskanılan nickler)
    (nilay, 30.04.2008 01:16)
  3. kendine nick olarak etriye değil de fevriye kelimesini seçecek kadar ileri görüşlü olmayan kişidir.

fevri hareketleri yüzünden sarıp sarmalayacak, koruyacak bir şeysi kalmamış olandır zirâ..
    (etriye, 19.05.2008 23:32)
  4. hafiften hüzünlendirilmiş beşinci nesil yazar.
    iyileşme belirtileri gözüküyor ama...
    kesin iyi olacak.
    (diabetik nöropati, 13.07.2008 16:33)
  5. asla unutmayacağım yazar kişisi. olmadık zamanlarda öyle şeyler yazar ki ömrünüzün sonuna kadar unutamazsınız.

ben unutamadım misal, evet. aha buraya yazıyorum, kayda geçsin.

10 numara insan.
    (excessive, 25.12.2008 08:17)
  6. betonarme konusunda uzmanlaşmış kişilerin yeni doğan kız çocuklarına verdikleri isim.
    (themummy87, 05.02.2009 23:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil