şimdi bu çikolata için hayatta halen incelikler vardır tadında bi reklam yaptılar hatırlarsınız. işte böyle yağmurlu bi havada bi taksiye aynı anda dalan bi hatun bi yakışıklı er gişi (yazın ne bok yiyecekler o reklamla merakla beklemekteyim); efendim er gişi kibarlık yapıp taksiyi kızımıza bırakıyor, kız da sonradan geri dönüp er gişiye bir sticks veriyor filan..
hani çikolatanın kendisi de ince ya? ona atfen..
ve fakat; iddia ediyorum; incelik filan hak getire. bilakis insanı kabalığa, hatta hayvaniliğe sevkediyo bu çikolata.
şöyle ki, bi tanesini alıyosunuz yemek için, böyle kibar kibar, hatta serçe parmağınız havada ısırıyosunuz o kadar kibarlaşıyosunuz filan... ama sonra o ne?! lan dişinin kovuğunu doldurmuyo bu meret; dana buduna saldıran
erol taş misali (oha olm dana budu. hakkaten dana budu yerdi o rahmetli yaa), haldır huldur ikisini üçünü birden gömüyosunuz, yerim lan inceliğini diyip..
bi de içindekiler kısmını okuyanlar bilir. aynen şöyle yazar: eser miktarda fındık, susam, antep fıstığı, badem içerebilir.
nası yani?! içerir mi içermez mi? içeriyosa neden sizin haberiniz yok? nedir bu ihtimalci jargon? ne demek lan içerebilir?
"yaw bizim fabrikanın olduğu yerde şakacı çocuklar var da. arada gizli gizli üretim kısmına dalıp kazanlara eser miktarda fındık, susam, antep fıstığı ve badem atıp kaçıyolar.. eheh heh yaramazlar işte. çocuktur yahu yapar eheh heh heh"
ben bilemedim bu nedir ey sözlük ahalisi, varın siz düşünün gerisini.
(bkz:
eser miktarda ayar içerebilir)