belki ilginizi çeker
  1. · senin karı benim karı benim karı senin karı
  2. · çocuk işçi
  3. · sözlük koçu
  4. · öğretmenler günü
  5. · sevgiliyi dövmek için geçerli sebepler
  6. · harlemde eti negro yiyip dolaşmak
  7. · sana kemik atan oldu mu
  8. · türkiye de eğitim sistemi
  9. · sözlük dışında başımıza gelebilecek olaylar
  10. · özgüvensiz asosyal genç yetiştiren eğitim sistemi
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · fotoğraf makinası olmayan japon
  8. · msnde nickinin her iki tarafına smiley koymak
  9. · anarko kapitalizm

eti senin kemiği benim  

1. babamın zamanında eğitimimle ilgili attığı her yeni adımda muhattap olduğu kişiye sarfettiği söz. söylendiği anda insanın sinirlerini bozması bir yana, bu sözle muhattap olan kişi kendini üzerinizde hak sahibi saymaya başlar ve o kurumda devam eden eğitim-öğretim hayatınız boyunca psikolojik bir savaş sürer aranızda. üzerinizde hak sahibi olan kişinin yalnızca kendiniz olduğunu ispatlayana kadar rahat edilmez, ancak bunu anlayıp da size müdahale etmekten vazgeçtikten sonra bile ailenize "sizin kız başına buyruk kıçına kuyruk" demekten geri kalmaz.
    (anorash, 18.11.2006 20:17)
  2. özellikle aile büyüğünün, haylaz çocuğu bir işe sokarken kullandığı kalıptır.
    yaramaz, kolundan kapılır, zorla mahallenin ahbap esnaflarından birine "öncelikli tercih; kasap, bakkal ya da marangoz" götürülür.

- himmet emmii...
    - he buyur gaffur ağa.
    - bak bizim oğlan artık büyüdü. boş durdukça haylazlık yapıyor. şuna bir iş ver, eti senin kemiği benim. zanaat öğrensin.
    - bana da çırak lazımdı eyi oldu.
    - hadi eyvallah.
    (venom, 29.01.2007 16:10 ~ 19:34)
  3. günümüzün şımarık çocuklarını yola getirebilecek tek sistem
    (gurbish, 19.06.2007 12:38)
  4. elinde eti puf olan bir köpekle,bir parça kemik tutan bir çocuk arasında geçmesi muhtemel pazarlık cümlesi.

(bkz: çok kastım)
    (adrian, 19.06.2007 12:41)
  5. bir veli nin söyleyebileceği en yersiz cümle.
    nasıl bir zihniyetdir bunu söyleyen? istediğini yap çocuğuma, vur, döv. yeter ki söz dinlesin. aman etliye sütlüye karışmasın, sisteme boyun eğsin. sus dendiğinde sussun, konuş dendiğinde, istediğimizi söylesin. bu olsun...
    (leyl, 02.12.2007 23:43 ~ 23:44)
  6. geçmiş zamanlarda çocuğunu emanet ettiği öğretmene duyulan güvenin simgesi olan ana-baba sözü.
    (sugibiazizol, 02.12.2007 23:47)
  7. çocuğunun kul zihniyeti ile yetişmesini arzu eden ebeveynin çocuğu ustaya veya öğretmene teslim ederken söylediği cümle.
    (arapbebek, 03.12.2007 09:28)
  8. (bkz: eti)
    (bkz: ülker)
    (bkz: iğrenç espriler)
    (kamonbeybi, 07.01.2009 19:17)
  9. eğitim bilimleri alanında profesör bir hocamızın dediğine göre tamamen yanlış anlaşılmış bir sözdür.
    eski zaman insanları muallimlere ve ustalara çocuklarını teslim ederken bedenin iskeletini meydana getiren kemik mesabesindeki temel adab-ı müaşeratı ben öğrettim (kemiği benim) sadece işin ehli bir sanatkarın yapabileceği dış görünüşünü ve ince işlerini de sen yap (eti de senin) manasında bu sözü söylerlermiş.
    (voiceofloneliness, 30.06.2009 20:32 ~ 14.07.2009 23:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil