estarabimi geri isteme kampanyası 

adana çık aradan

1. an itibarıyle başlatmak için elimden geleni yapacağım ancak bir beşinci nesil olmanın verdiği dezavantaj ile üstad yazarların katılmamasından endişe duyduğum kampanyadır.
    edit: müzede yer alan o girinin ötesinde şu kadarcık (6 aylık) itü sözlük yazarlığı sürecimde öyle giriler gördüm ki onun en az on katı hatalı. sözlüğe, sözlük yazarlarının çoğuna ki özellikle yeni nesil yazarlara emeği en az moderatörler kadar geçmiş, alışma veya yazma sürecinde yazarların belki de sözlüğü sevme nedenlerinden olan (ki bu nick altı girilerinde de açıkça görülmekte), yazımı itibarıyle oldukça verimli, edebi yönü kuvvetli, karşılıksız şekilde yardımlaşma özelliği güçlü bir yazar için bir kez daha düşünmeye değmez miydi? kanısıyla gerçekten iyi niyetle sonuçlanmasını dilediğim kampanya.
    (critical, 02.08.2008 01:15 ~ 01:50)
  2. gönülden desteklediğim kampanya.
    (billy, 02.08.2008 01:20)
  3. katılacağım kampanyadır, ama maalesef bir işe yarayacağını sanmamaktayım.
    (neva, 02.08.2008 01:20)
  4. desteklediğim kampanyadır. her yazar bir renktir ve bence yazarlar çok ağır suçlar işlemedikleri sürece (nedir bunlar? ne bileyim, bir ünlüye hakaret gibi) sözlükten atılmamalıdırlar.
    (protez bacaklı kirpi, 02.08.2008 01:21)
  5. takas için yazarlığımı tekif ettiğim kampanya. nasılsa bir işe yaradığı yok benim yazarlığımın. o gelsin ben giderim.
    (toşdidi, 02.08.2008 01:22)
  6. desteklediğim kampanya. işe yaramaz ama yarasa keşke..
    (leblebi, 02.08.2008 01:23)
  7. şu dakika uçurulsa, ardından şenlik düzenlenecek provokatif yazarlar hâlâ buradayken; sözlüğe katkısı konusunda onlarca yazarın hemfikir olduğu estarabimi geri getirmesini umarak desteklediğim kampanya.
    (hüzünden bozma mutluluk, 02.08.2008 01:30)
  8. desteklemediğim kampanya, çünkü tanımıyorum. depremde ölenlere de yardım göndermiyorum ben. çünkü ölenler zaten ölmüştür. atalarımız ne demiş? iki düşün bir eksile.
    (ghujka, 02.08.2008 01:40)
  9. (bkz: hepimiz estarabimiz)
    (ses deneme, 02.08.2008 02:20)
  10. estarabim gibi, hiçbir zaman sözlükte gereksiz ve abuk subuk tartışmalara girmemiş, kimsenin saçmalıklarına alet olmamış, hiçbir zaman yardım isteyen birini cevapsız bırakmamış bir yazar için haklı olarak açılmış bir kampanya. bekliyordum açıkçası. estarabim, esprileriyle, dert ortaklığıyla, "ne yazmışsın sen öyle bakayım?!" diyen mesajlarıyla benim için sözlüğü çekilebilir kılan bir kaç sebepten biriydi. bugün kendi nick altına girdiği ve şu anda müzede olan giriyi görmüştüm, "kimbilir yine hangi değersiz insan ne dedi de bu kadar midesi bulandı, bu kadar sinirlendi", diye düşünmüştüm. yine bir iki hafta hesabını kilitler ama sonra yine döner sanmıştım. akşam sol frame'de nickini görmemle bir bakayım dedim ve uçurulduğunu öğrendim. öğrendiğim an önüme kim geldiyse bağırdım çağırdım sinir içinde belalar okudum küfrettim. ama çok garip ki, şu anda sinirli değilim. bu giri de o öfke, o intikam duygularıyla yazılmıyor. estarabim'in benden beklediği gibi sessiz ve sakinim.

bu başlığı açan ve buraya yazan tüm yazarlar gibi moderasyondan rica ediyorum. estarabim bu güne kadar kime saldırmış, kime sataşmış, ne zaman emeğe saygısızlık etmiş? elbette ki moderasyon "şu yazarı seviyoruz bu kalsın, bunu hiç sevmeyiz uçur gitsin" mottosuyla hareket etmiyor. bunu itü sözlük'ün 4 yıllık geçmişine baktığımızda da açıkça görüyoruz. eğer ki yanlış anlamadıysam (ki assassin'e uçurulma sebebini öğrenmek istediğime dair bir mesaj atmıştım, yazarların uçurulma sebeplerini söylemediklerini belirtti o yüzden sadece müzedeki giriye bakarak tahminde bulunabiliyorum) estarabim, kendini bilmez bir yazarın kışkırtmasına daha fazla dayanamayarak ona hakaret içerikli bir mesaj göndermiş. elbette ki bu yazarın uçması için yeterli bir sebep. ama yine tahminlerine dayanarak söylüyorum ki; bu olay, tacizi yapan provakatör yazarın ilk işi değil ve son da olmayacak. bu nasıl bir kendini tatmin etme yöntemidir bilemiyorum. "ehaha bunu da uçurttum" diyerek insanların sinirlerini bozmayı görev bilmiş, bunu kişisel zevk aracı haline getirmiş ve düpedüz kendini tatmin etmek, egosunu beslemek için kullanan yazarın bozuk psikolojisini anlayamıyorum maalesef.

büyük ihtimalle bu kampanyayla estarabim geri gelmeyecek. ama en azından onu bu hale getiren yazarın sütten çıkma ak kaşık olmadığı da hesaba katılsın istiyorum. ha, bu kampanya olsun olmasın, estarabim dönsün ya da dönmesin biz ondan mahrum kalacak mıyız? tabii ki hayır. yine onunla müzik hakkında filmler hakkında konuşacağız, yine başını şişireceğiz. belki de çoğu insana göre bencil düşünerek onu sözlükte de görmek istediğim, yazılarını okumayı sevdiğim için yazıyorum buraya. bu yüzden bu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum.

ha, bir de...
    çok merak ediyorum; acaba onu bu kadar sinirlendiren, bu kadar kontrolünü kaybetmesine sebep olan yazar, orgazm sigarasını içiyor mudur şu anda?
    (usako, 02.08.2008 03:11)
  11. an itibariyle içine dahil olduğum kampanyadır.hayır bu kadar iyi şeyler yazan,bir çok konuda bilgisini sözlüğe aktarmış bir insan neden uçurulur?!anlamış değilim..burdan moderatörlerime sesleniyorum;estarabim'i geri istiyoruz bi zahmet!lütfen bu sesler duyulsun ama lütfen!!!
    (bkz: şiddetle talep ediyorum)
    (magnetic resonance, 02.08.2008 21:33 ~ 21:35)
  12. öncelikle;

(bkz: estarabim'i geri isteme kampanyası)

ortalıkta yerde küfür eden ve buna müteakip uçurulan bir yazar için açılan kampanya. ne güzel memleket lan! sen adama küfür et ardından yönetim adama cezasını verdi diye isyan et. neymiş istanbullu yazarlara yönetim kıyak geçiyormuş. püff! bir yazar eksileniyorum diye nasıl bu kadar çığrından çıkar nasıl kendini bu kaybeder bunu düşünün, bunu tartışın. bir insan nasıl yazdığı yazıyı beğenmiyor diye başkasına küfredebilir?
    (jugador, 02.08.2008 22:48)
  13. öncelikle ilginç bir kampanya olduğunu belirtmekte bir sakınca görmüyorum. neden ilginç olduğuna da bu yazı boyunca zaten değineceğiz. şimdi efendim söz konusu yazarı tanımıyorum ve hatırladığım kadarıyla mesaj fasilitesi yoluyla bile olsa pek bir diyalog içerisinde bulunduğumuz da olmamıştır. lakin sözlükte günün başlıklarına bakarken birçok giri altında nickine rastlamışlığım vardır. burdan sözlükte epey bir zaman geçirdiği, sözlüğe değer verdiği felan çıkartılabilir, saygım vardır. ancak şöyle bir geriye baktığımda, kendi adıma bir girisini oyladığımı ya da "aman çok güzelmiş" dediğimi hatırlamıyorum. ha burdan anlaşılmasın ki "bu yazar kötüdür, yazdıkları beş para etmez" şeklinde bir görüş belirtiyorum. adına kampanyalar düzenlendiğine göre seveni ve takip edeni olan biriymiş. sadece şahsi olarak yazdıklarıyla pek ilgili olamamışım, pek dikkatimi çekmemiş demekki. neyse efendim bunları açıklamamın nedeni olaya tamamen 3. bir kişi edasıyla yaklaşmış olmamı göstermek içindir. gelelim esas konuya...

müzedeki girisinden anladığımız kadarıyla, belli ki yazarımız kendisine seri eksi oy veren yazarlara aleni bir şekilde küfür etmiş, hatta olayı daha da abartıp lafı annelere felan getirmiş. görünen durum itibariyle atılıp, atılmaması kararı tamamen moderatör insiyatifindedir. girisini silip çaylak da yapabilirlerdi. atmayı da tercih edebilirlerdi, atmayı tercih etmişler. siz buna keyfilik deyin ne derseniz deyin, ama bunun adı moderatör insiyatifidir. her neyse atılması ağır bir karar olabilir kimi kesimlerce, lakin her ne kadar değerli bir yazar olursa olsun, aleni bir şekilde birilerine küfür eden bir yazarın ben şahsen atılması taraftarıyım. insanlar girilerinizi beğenmeyebilir, seri bir şekilde eksi de basabilir, en sevilen eserlerinizi yok da edebilir, ama bunların karşılığı hiç bir zaman sözlük ortamında küfür değildir. ha bilgisayar başında ana avrat küfür et, yedi sülalesine saydır, kimse duymadıktan, kimseye belli etmedikten sonra pek bir sorun olacağını sanmıyorum. lakin gelip burda günde binlerce insanın takip ettiği bir yerde gelip bunlar şöyle böyledir dersen, ordaki kontrol mekanizması da "ne yaptın hacı?" diye bir dur der sana. yukarıda da belirtmişler diğer yazar arkadaşlar, senin yazdıklarını beğenmiyorlar diye kime, nasıl küfür etme hakkın olabilir? ayrıca bu eksilenme, artılanma olayı ne kadar matah bir şeymiş ki bir insanı böyle çileden çıkartabiliyor? zira kendi adıma zerre sikimde değil bu eksi artı olayı...yazdığım bir şey istediği kadar eksilensin, o yazdığımı bir kişi anlayıp bana bunu belli ediyorsa, derdimi anlatabilmişim demektir. yani bir şekilde yazdıklarınızla birilerine ulaşıp, derdinizi anlatıp, kabul gördüyseniz daha nedir bu hırs? karma -487658375lerde gezse nolur? ya da +10000 olsa nolur?

işin bir diğer boyutu da kampanyanın ilginçliği idi, yazının başında belirttiğimiz üzere... şimdi her giden yazar için bir kampanya düzenlenmeye kalkılsa, bu işin içinden zor çıkılır. yazdıkları değerliydi niye gitti felan denmiş. iyi o zaman her değerli yazan ana, bacı kayma hakkına sahip olsun. bir de ben gideyim o gelsin gibi ifadeler kullanılmış ki ilginçliği daha da arttıran etmenlerden birisidir, zira beyaz eşya dükkanı mı anasını satayım burası "eskiyi getir yeniyi götür" gibi bir kampanya olsun. neyse efendim demek istediğim, yazarlar uçar, geri gelir, küfreder, özür diler felan ama her giden yazar için de bir kampanya düzenlemek sözlüğün ebesiyle haşır neşir olmak demektir. bir süre sonra sol frame kampanya başlıkları ile dolar taşar, beyaz eşya dükkanına çeviririz güzelim sözlüğü.. o yüzdendir ki eğer uçan kaçan bir yazar hakkında şahsi fikirlerimiz var ise, nick başlığı altına da bu fikirlerimizi gayet aktarabiliriz. şahsen moderatör olsam bu başlığı çoktan uçurmuştum.

neyse canlar kalın sağlıcakla...
    (jack the ripper, 02.08.2008 23:33)
  14. sağdan soldan estarabim sesleri yükseliyor. bakalım moderatörler ne kadar direnecek.
    (voiceofloneliness, 02.08.2008 23:40)
  15. bana unuttuğumuz bazı değerleri hatırlatan kampanya. okuyalım, dinleyelim, tarihin tekeri dönüyor, tarih tekerrür ediyor.

(bkz: kaliteli yazar)
    (bkz: kaliteli rap/%kaliteli yazar) <- (boku çıktı ama hala saygıyla anıyorum)
    (hector, 02.08.2008 23:43 ~ 03.08.2008 00:01)
  16. 2 ağustos 2008'de başlamasını dilediğim, başladıysa da halen bir sonuç alınamamış kampanya. bu yazar arkadaşın gitmesine sebep olan girinin sözlük yazarlarına hakaret ve küfür içerdiği nedeniyle gönderildiği açıklaması gelmişti daha da ilginçi için (bkz: @2646400)
    (critical, 16.08.2008 18:51 ~ 18:51)