görseller
esra ve ceyda ersoy kardeşler 

belki ilginizi çeker
  1. · dünyanın sonuna doğmuşum
  2. · esra ceyhan
  3. · alternatif esra ceyda ersoy diyalogları
  4. · sarkı söylemek lazım
  5. · güzel ve dahi
  6. · birşey bilmediği halde biliyormuş gibi yapangiller
  7. · bilkent kızları
  8. · i wanna fuck you
  9. · kpss 2008
  10. · burger king
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · yılmaz özdil
  6. · prison brake
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · yeni başlayanlar için üniversite
  9. · hacker adam mouse kullanmaz

esra ve ceyda ersoy kardeşler  

sayfa  / 5
  1. ceyda ile geçen bir diyaloğu vermek gerekirse:

ceyda: hocaaaaaaaaağm söyleyin şunlaraaaaaaağ sessiz olsanlaaaaaaağr
    sınıftan bir çocuk: kızım düzeni sen bozuosun bi sus bak ingilizce sölüo hoca anlamıosun,bi de türkçe söylüyorum sus!
    ceyda: ingilizce söylersen anlarıaaaaağm, türkçe söylersen anlarıağğğm, almanca söylersaaağn anlamam,rusça söylerseağğğğğğn anlarım.
    sbç: eh mesleki dil anlarsın tabi!

ve ceydanın tepkisi,olaydan bir hafta sonra gelir,bir daha da asla olayımız kahramanıyla muhatap olmaz.

ayrıca "aman tanrım bunların adına da başlık mı açıldı allah kahretsin" tepkisinin de öznesidir bunlar.evet.

edit: allah allah.başlık başıma mı kalmış ne.neyse.
    (liselle, 02.07.2008 00:13 ~ 22.12.2008 01:14)
  2. 5 metrekare boyutunda bir ülke yapılıp oraya konulası kardeşler. kendi ülkelerinde takılsınlar işte şarkı söylesinler zıplasınlar hoplasınlar
    (chladoceran, 02.07.2008 00:39 ~ 00:39)
  3. onları sarkı söylemek lazımda dinledikten sonra 5 dakika kadar kendime gelemedim,öztürkçe bana çince gibi geldi.. ıq'um 10 puan kadar geriledi sanırım.biyolojik silah bunlar. (bkz: hayır ama hayır)
    (senoş, 02.07.2008 03:29 ~ 03:30)
  4. dün gece şarkı söylemek lazım yarışmasında gördüm. savunmamı yapayım, tamamını izlemedim. bir açtım ümit besen bu kızcağızlara ders veriyor. bir daha ki açtığımda eleme var. neyse geleceğiz buralara.

ne demiştim ilk açtım ümit besen, yıllardır herkesin tanıdığı, tarzı tarzımız olmasada sevip saydığımız bir sanatçımız. ama gözlerime inanamadığım bir sahne, iki kız; sarışın olmalarına girmiyorum, sarışın oldukları için aptal olduklarını değilde aptal oldukları için aptal gözüktüklerini düşünüyorum. belki de aptal gözükmek istedikleri için.(akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime.... felesefesi (öyle olmadığı belli olsada hadi acıdım)) orda o iki kızımız esmer olsalardı ve aynı tavrı yapsalardı da fikrim değişmeyecekti yani.neyse uzatmayalım esmer, sarışın, kızıl hiç farketmez orada olan rolleri "aptallık". ve dediğim gibi saygın bir sanatçı ümit besen. ilk tepkim " bu ne ya?" (yarışmadan haberim yok) oldu. baktım sağ üst köşede şarkı yarışması adı. ne desem bilemedim. o kızlara hoca olarak tarık mengüç(sanırım adı buydu), atilla taş ne bileyim ciguli' yi getirselermiş bu kadar gözüme batmazdı sanırım. ve ablama,

- bu ne ya? hadi o kızlar oraya geldi de ümit besen hangi akla hizmet oraya geliyor.
    - kimlere hocalık yapacakları sonradan belli oluyordur. bir kere kabul etmiştir.
    -bırak abla ya. ben bunu kendime hakaret sayarım ümit besenin yerinde olsam. resmen hakaret ediyorlar. bu ne lan bu ne?

(bu ara kızlar şarkı söylemeye çalışıyorlar.)

neyse daha fazla dayanamayıp geçtim. baya bir geçti tekrar showda durdum. finale gelmişler. son üçe ümit besen ve bu tayfa, okan karacan ve hocası, niran ünsan ve öğrencisi(isimlerini unuttum napıyım) kalmış. "ahaaa" dedim. "kesin gidecek bu kızlar. sanırım halkımız adam oluyor. neye nasıl oy vereceğimizi öğrenmişiz." (bana göre böyle programları izleyip oy göndermek bile ayrı bir saçmalık ama hadi neyse) dedim ki demez olaydım. sunucumuz ayrı bir başlık konusu aysun kayacı "ve vee haftaya bizimle devamm eden ehi ihi haftaya bizimle birlikte olan yarışmacımız ehii ümit besen ve esra ve ceyda kardeşler vs." dünyam başıma yıkıldı lan dedim biz adam olmayız. sen vermedin ben vermedim kim verdi lan bunlara oy. neyse ya ben bir şey demiyorum ve farklı bir kanala geçiyorum.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 02.07.2008 10:37 ~ 10:41)
  5. katıldıkları yarışma programında* ben türk halkıyım, türk halkının yarısından daha iyi şarkı söylüyorum, sonuçta ben şarkıcı değilim dı mı? gibi cümleler sarfeden kardeşler. bu arada belirtmeden edemiyeceğim. çok konuşanları ( esra mı ceyda mı bilmiyorum hangisi ) tarkan filmindeki sarışın cadıya benziyor, diğeri sanki daha bir güzelce.
    (eskiden babam da yazardi, 02.07.2008 10:39 ~ 19.07.2008 11:05)
  6. 40 yıllık sarışınım böylesini hiç görmedim. hem de ikizler! sanki benden iki tane varmış gibi hissettim.

banu alkan

ne içtilerse aynısından istiyoruz.

the günlük post
    (dedirten başlık, 02.07.2008 11:20)
  7. gerektiğinden fazla özgüvene sahip olmanın, kişiyi ne kadar nahoş duruma düşürdüğünü bizlere gösteren kardeşler.
    (o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim, 05.07.2008 13:44 ~ 08.07.2008 22:25)
  8. bu kardeşlerden esra olanı yamulmuyorsam güzel ve dahi yarışmacısıydı zamanında. abos höfler* demesiyle ve dahisiyle birlikte akon'ın i wanna fuck youisimli eserinde dansetmesiyle bir fenomendi zamanında. yavrum bee. kardeşi de iyiymiş.
    (demiurge, 06.07.2008 20:16)
  9. kim ola ki bunlar?
    canım türkiyemin ilgilenecek başka şeyleri kalmadı mı ki?
    dedirten,
    yapılan yorumlara bakınca da kendimi paralel bi evrende yaşıyormuş gibi hissetmeme neden olan şahıslar.
    zira ben kendilerini hiç görmedim, adlarını da hiç duymamıştım şimdiye kadar.
    (perfect, 06.07.2008 20:29)
  10. akıllı kızlarmış aslında her ne kadar öyle görünmek istemeseler de. neden mi? akıllılar; çünkü türkiye'de yaşadıklarının farkındalar ve çalışmayla, emek harcamayla, geceleri uyumayıp birkaç saatlik sınav için ter dökmeyle bir yere varılamayacağının farkındalar. kendileri mi farkına varmış yoksa başka birileri mi fark ettirmiş orasını bilemem. kızlar biliyor ki ne kadar çalışırsan çalış birkaç kişinin keyfine bağlı senin geleceğin, hayallerin. bir grup çıkar beş yüz bin kişinin geleceğini bir hamlede alaşağı eder. gelecek de ne gelecek ama değil mi? dört yıl üniversite, en başta hayattan alınan dört yıl, ardından gelen kpss, ne idüğü belirsiz amaçsız sınav, en sonunda da aylık bir milyar maaş. oh otur çatır çatır ye. biter mi bu para hiç? bitmez tabiki de hiç yemezsen. neyse ne işte. biz şimdi vidyoyu izledik aklımızdan hepimizin aynı düşünceler geçti. bu ne ya? böyle şeyler yasaklanmalı, izletilmemeli... neden olmasın ki? ister katılırsınız, ister katılmazsınız ama bu iki kız ve bunların dışındaki bütün türk genci aynı gaye için çalışıyor. nedir bu gelecek? güzel, rahat bir hayat. paralı bir hayat. e tabi bu ablaların yöntemi biraz daha farklı, bizim gibi okumuş, görmüş, geçirmiş insanların yapmayacağı türden. "pehh" böyle yöntem mi olur demeyin! olur, olmalı da. bu sistemde, bu anlayışta elimizde ancak bunlar var. hem siz "pehh" diyenler, hanginiz çalışarak, uğraşarak tamamen hakettiğiniz yerdesiniz? çok az bir kısmınız, inanın çok az bir kısmınız. son bir şeyler daha söylemek gerekirse "şu kızları bile savundum ya, artık durum hakikaten içler acısı."

itinayla bakınız, okuyunuz, okutunuz.

(bkz: kpss 2008)
    (ortam değişkeni, 06.07.2008 20:52)
  11. -ayşe özyılmazel: ben birşey merak ediyorum hanımlar geçen hafta herkes bana bunu sordu. siz gerçek misiniz?
    -sarışın kardeşler: nası yağne? ne soruyolar ben anlamadım. altın mıyız biz para mıyız neeyiz??
    -a.ö: hayır yani rol mü yapıyorlar yoksa gerçekten böyleler mi diye soruyorlar.
    -s.k: ay hayır yani nedir nası gerçek miyiyiz. anlamadım ben nasıl yani altın mıyız biz neyizz yanii?
    haldun dormen: sormaya bile gerek yok gerçeğiz mi demek istiyorsun?
    s.k: hayır yani ne demek ki gerçek misiniz, para mıyız biz gerçek olalım...
    kedikara: evet...evet...

şeklinde uzayıp giden bir dialogu yaratmışlardır.
    eli öpülesi insanlardır. bana ikinci banu alkan travması yaşattılar.şaka yapıyor lan bu kadın.. yok yok olm gerçek şuna bak harbi böyle... yok lan böyle söylemiş olamaz gerçekten şakadır şaka... değil midir ki?... laan ???
    (kedikara, 08.07.2008 22:35 ~ 09.07.2008 00:35)
  12. (bkz: mınıskim)
    (bulanti, 08.07.2008 22:39)
  13. şu dakikalarda yayınlanmakta olan o zaman şarkı söylemek lazım programında yarışan garip şeyler. televizyonda sadece bir iki kanal çektiği için izlemek zorunda kaldık maalesef. ilk defa karşılaştığım için bir süre şoku atlatamadım. daha bu şok geçmeden birden şarkı söylemeye başladılar, daha sonra jüridekileri insanlarla tartışmaya. ama bunlar kısa sürdü. bitti derken o da ne? aslında daha yeni söyleyeceklermiş ya. ne kadar acı!! ümit besen eşliğinde "i love you i love you, do you love me yes i do" şeklinde devam eden, bir zamanlar bize ingilizceyi sevdiren şarkıyı seslendirmeye çabaladılar. neyse bunlar şarkının bilek gibi bölümlerini değil de ingilizce bölümlerini söylediler. normalde de yayvan bir türkçe konuşma tarzı olduklarından mıdır nedir haldun dormen de şaşkınlıkla şunu söyledi:
    -bu hafta sözler daha iyi anlaşıldı sanki.
    * yaaağ beeyn bilkeeeynt meezunu olduğum içiiinn yaağni orda da eğitim ingilizce olduğu için çok zorlanmadım tabeeğğ, eğitim aldığım içiiiinn...

bizler bilkent mezunu olamadığımız için nasıl söylediklerini anlayamadık galiba. evet evet o yüzden biz anlayamıyoruz bu insanları.. tüh bize. kültürsüz biz. sus konuşma artık..
    (kumdan kız, 08.07.2008 23:20 ~ 10.07.2008 15:11)
  14. oksijen israfı (gerçekten birşeyler yazmak,söylemek istedim mamafih bulamadım)
    (fular, 08.07.2008 23:34)
  15. dün akşam televizyonda görüp kamera şakası olduklarına inanmak istediğim canlılar. özellikle o turuncu kıyafetli olan hangisi ise ismini bilmiyorum saçını elime dolamak suretiyle dövmek istedim.
    (billy, 09.07.2008 10:27)
  16. yeni televizyon felaketleri
    (plankton, 09.07.2008 10:54)
  17. ikisinin bir gelişmiş versiyonu esra ceyhandır.(bkz: swh)
    (gutter ballet, 15.07.2008 19:29)
  18. birşey bilmediği halde biliyormuş gibi yapangiller ailesine mensup iki cisim.
    (bahtsizdevevekutupayisi, 16.07.2008 17:39)
  19. bunlardan biri "estonya"ya "estorya" demişti. bence gayet fantastikti. yüzüklerin efendisi'nden fırlama bir isim gibi duruyor.
    (eksiksizuyum, 16.07.2008 18:29)
  20. bana hurafe gibi geliyorlardı. yok canım olmaz o kadar artık gibi. şehir efsanesi falan. ben de yarışmayı buradan verilen linke tıklayıp izledim. gerçekmiş lan. varmış bunlar. izlerken dikkatli olun ama sarsıyor cidden. bittikten sonra bir süre ben nerdeyim kim bunlar yuh artık gibi cümleler kullanabiliyorsunuz. ben uyarıp insanlık vazifemi yapayım da gerisi size kalmış.

ha bir de iki kızkardeşmiş bunlar. yani bir aileden bir tane akıllı insan çıkamamış. nasıl bir üreme ise ha bire fason üretmişler. yazık be!
    (eleanor, 16.07.2008 21:47)
  21. altı yaşına girdiklerinde ruhsal ve zihinsel gelişimleri durmuştur ama hayat devam etmiştir, zaman akıp gitmeyi sürdürmüştür.sonunda bu inanılması güç ve komik durum ortaya çıkmıştır.
    (gizzia, 16.07.2008 22:06)
  22. televizyon izlemeyen asosyal insan modunda şimdi sözlükten tanıdım bu muhteşem ikiliyi. eğer böyle birilerini tanıyacağımı bilseydim neyse.

bu insanları hayatında ilk defa gören insanı düşünün. şaşkınlıktan yemeden içmeden kesilen, bunlar normalse ben aptalım diye haykıran, allah’ım bunların ikisi bi ülkeye bile fazla iken aynı evde yaşayanlar nasıl dayanıyor diye düşünen insanı. yazık valla.

(bkz: şakaysa hiç komik değil ciddiyse daha kötü)
    (ismimuzundiyenickimkisaolsun, 16.07.2008 22:27)
  23. ya çok salak ya da çok iyi rol yapan kardeşler.
    (dahianlamindakideayriyazilir, 18.07.2008 14:40)
  24. beni ilgilendiren kısmı kardeşlerin kişilikleri değil show tv ye kazandırdıkları reyting.yarışmayı acaba bu hafta ne yapacaklarını merak ederek açmıyo musunuz..o halde bi şekilde hayatımızda olmalarını istiyoruz.iyi yada kötü ,salak yada akıllı onları izlerken keyif aldığımızı düşünüyorum..buraya yazanların çoğunluğu yermiş ama demekki yakından takip ediyorlar bu kardeşleri.birazda bunlar oyalasın gündemimizi..acaba onlar mı salak yoksa biz mi?
    (acımadıki, 18.07.2008 14:48)
  25. salak numarası yapıp hem para kazanan hem de kazandıran, yapma sarışın kardeşlerdir.
    (the girl with red hair, 18.07.2008 19:07)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil