türk milletinin başına gelen en kötü şey
(bınar, 31.03.2004 23:26)
herkesin başta esra ceyhan'ın salya sümük ağladığı program
hayatımda seyretmediğim ve seyretmeyeceğim yegane program.
atv binasına gittiğimde ortalıkta bağıran çağıran manyağın o sevimli, o masum kadın , esra ceyhanın sunduğu program...
ev hanımlarının vazgeçilmezlerindendir. bundan sonra başlayacak olan meksika dizisine kadar seyredilir. reklam arasında tuvalet ihtiyacı giderilir ve dizi izlemeye başlanır. atv'ye esir olunmuştur artık. ne yemek yapılır ne ev temizlenir bunlar yüzünden.
esra ceyhan ın kaşlarını çatıp başını ritmik bir şekilde aşşağı yukarı robot gibi dakikalarca hareket ettirmesini görmek için en azından bir kez izlenmesi gereken program. bu kadar da olmaz dedirten cinsten. bir de ağlayan kadınlara "ben sizin için burdayım benim tek amacım sizin mutluluğunuz" demesi var ki içler acısı. iş söz de değil. ben de alsam bölüm başına 10.000 ytl bende onlar için olurum orada.
(dna, 15.02.2007 16:19 ~ 16:21)
bi süre sonra hanım hanımcık,dokunsan ağlacacak, her daim sevimli görünmeye çalışan tavırlarıyla insana bıkkınlık veren şahsın programı
an itibariyle konuklardan
alihan'ın helal süt emmiş kız arıyorum demesi üzerine bir seyircinin canlı yayına bağlanarak "ben helal süt emdim,alihanla evlenmek istiyorum" dediği program
edit:ne alakaysa başlık üzerime kaldı zannettim
(mero, 15.02.2007 16:26 ~ 22:04)
en gereksiz, çok büyük işler yapıyorum sanan ama gazetenin birinin yaptığı açıklamada "türk milletinin izlemek istemediği programlar" sırasında başlarda yer alan, grdüğüm an bir kaşık suda boğmak istediğim sunucu bozması ve yapmaya çalıştığı salakca program.
yıllardır devam eden evde geçirilen her öğleden sonrasını daha bir çekilmez hale getiren program. esra ceyhan'ın karşısındaki konuşurken dudaklarını sıkarak başını aşağı yukarı sallaması ve arasıra kameraya "dinleyin had bir şey öğrenin leyn" tarzı bakışlarıyla insanı daha da sinir eden şey.
konuk olarak katıldığını sandığım birinin "hedede erkek erkekle evleniyor, bu yanlış bi' şey" demesiyle
kime göre neye göre dedirten, ahlak ile etik arasındaki farkı sorgulatan, kalıpgaçlı görüngü.
~ ibneliğimden değil elbette...
yapmacık tavırları ve tepkileriyle insanda ekrana girip kendisini boğma isteği uyandıran kişinin sunduğu program benzeri bişi..
artık şu "z" ye gelse de bitse yayından kalksa diye beklediğim program. bu eziyet yetti gayrı...
(billy, 29.12.2007 00:52)
yıllardır bitmesini dört gözle beklediğimiz program.tam sevindik, bitti derken küçük kelime değişiklikleriyle programın adı değiştirilmiş, aynı konsept, aynı kişi devam etmiştir programa. daha kaç yıl bekleyeceğimi düşündükçe içimi bir ürperti alıyor, kötü oluyorum.
başlangıcında deha adlı şarkıcının teyzeleri eğlendirdiği program. programın daimi konukları mahmut tuncer, gönül yazar, bi aralar müşerref akay, orhan gencebay'ın eski sevgilisi olduğunu söyleyen peruklu türkücü hanım, arif verimli(bozulan sinirleri tedavi için), son raconlarıyla nihat doğan...
esra ceyhan'ı tanıtmak gerekir ise o büzüşük, o nadide dudaklarıyla herkesi sever, sayar, büyüklerine kusurda bulunmaz, konuklarına her boka karışma(söz hakkı)verir. hep hanımhanımcıktır. hele vajina monologları oyununun oyuncuları konuk olduğunda "aman efendim o kelimeyi kulanmayalım" demesi yok mudur beni benden almıştır yıllar evvel. ne desin kadın am mı? vajina işte.
ama sevilir, sayılır boş vakitlerde izlenir ki kafa yapsın. en bomba olan bölümleri ise banu alkan ile serpil çakmaklı atışmalarının olduğu bölümlerdir. tavsiye edilir.
anneannem izlerdi bu programı hep."esra'cığım bir tanedir." derdi. yani anneanne, babaanne programıdır bu. duygu yüklüdür, göz yaşları akıtır. hiç sevmem orası ayrı.
lakin görüyorum ki bazı arkadaşlar yanlış anlamış olayı. izlenme zorunluluğu yok bu programın. gerçekten! inanın bana.
arkadaşım, gidin başka bir şey yapın. izlemeyin televizyon. izliyecekseniz de başka kanalı açın.
haz mı alıyorsunuz sevmediğiniz programı oturup izlemekten anlamıyorum ki? mazoşist misiniz kuzum siz? yoksa sırf bok atacak malzeme yakalamak için oturup izliyor musunuz?
kafam karıştı. sanırım asla bu soruların cevabını bulamayacağım.
(arkhe, 30.12.2007 02:33)
adım adım esra ceyhan megalomanisine şahit olduğumuz programların ikincisi. şöyle ki;
ilk programın ismi; a'dan z'ye
ikincisi; esra ceyhan'la a'dan z'ye
üçüncüsü; esra ceyhan'la.
alem benim iddiasız görüntüm altındaki iddiamı kıskanır, mealindeki açıklamalarıyla gözlerimi pörtletmiş, kaynanalar için ideal gelin kıvamındaki sunucunun programı.
şöyle diyaloglara sıkca rastlıyoruz ;
konuk : böyle insanlar var milletin önünü kesio hede hödö ...
e.c : kim ama onlar ?
konuk : isim vermek istemiyorum .
e.c : kaşlarını çatar ( ne sikime geldin bakışı ) , hadi ama nolur isim ver ( gerçekten isim için yalvarma derecesine gelir )
konuk : hayır vermek istemiyorum
esra ceyhan diğer konuklarına döner ( tercihen alihan , ajdar ) ve program sonuna kadar isim vermiyen konuğa pek yönelmez .
ülkesinde onaltı yıl gösterilen yalan rüzgarı'nın türkiye'deki kadın programı hali. bitti derken yeniden başlayan, dokuz canlı....
programdaki herkezin salya sümük ağlarken birdenbire nasıl şıkır şıkır oynayıp göbek atabildiğini anlayamadığım program.
esra ceyhanla nerden nereye...
yeryüzünde konuşulan bütün dillerin bütün alfabelerinin bütün harfleri kadar sezondur devam eden program.
a'dan b'ye geçmiş olduğu andan itibaren üzülerek (!) takip etmemekteyim.
(felis, 19.09.2008 22:20)
ramazanda polemiklerden uzak ilahi bir kılıga dönüşmüş program..bu haliyle bir nebze daha cekilir.
öncesi neydi öyle.cocuklarını sokaga atanlar,saçsaça başbaa kavga eden ünlüler.
esra ceyhan için ramazan hiç bitmesin.
(feronia, 19.09.2008 22:41 ~ 22:41)
- evet sayın seyirciler esra hanım bugün rahatsız olduğu için programı a'dan e'ye kadar sunabilecek.
(bkz:
yiğit özgür)