-ablacım taze bunlar daha bugün geldi!
- garantisi benim, bozuk çizik bişe olursa gel, ben hep burdayım.
o değil de esnaf postası vardır. şöyle ki:
(bkz:
çarşıda ucuzsa çarşıdan al abla)
-bu indirimi bir tek sana yaptım yenge başka yerde söyleme diğer esnaflar beni topa tutar valla...
-elimde tek bu kaldı vitrine çıkardığım gün bitti,bunu da depodan getirttim zaten...
-bizde bayat olmaz abla.
vardı bitti
valla bana bu fiyattan geliyo abla.
büyük ya da küçük gelen herhangi bir giyim ürünü için alternatif esnaf yalanları vardır. şöyle ki:
müşteri: bu mont biraz küçük oldu sanki bana.
esnaf: dıştan pek öyle gözükmüyor.
müşteri: ama rahat değilim içinde.
esnaf: ha o kesimden kaynaklanıyor, moda bu şimdi.
müşteri: oldu!
(finch, 25.01.2006 18:33)
-çok yakıştı
normalde fiyatı a lira sana b lira olur
-bu kazak kaç para dayı
-50 lira ama sen yabancı değilsin sana 30 olur
-ha? kimim ki ben? seni ilk defa görüyorum.
-yok türksün yani yabancı değilsin o bakımdan. turistleri düdüklediğimizden böyle sınıfsal bir ayrım yapıyoruz.
-hmm tamam.
perşembe geliyor abi/abla
-olur mu abi ben de evde aynısını kullanıyorum
-onun modeli öyle
gibisinden, genelde komik olan yalanlardır.
+ ben de evde bu hedehödö den kullanıyorum. çok iyi
------
+ bakın bu bardaklar kırılmaz. an itibariyle bardak yere atılır ve ???????
------
+ bu elimde görmüş olduğunuz kalem diğer tüm kırtasiyecilerde 5 ytl olup bende sadece 1 ytl, bitmedi bununla birlikte bir de x, bir de y, bir de z, bitmedi bir de , bir de bir de bir de , bitme di (bkz:
bitmez amına koyim)
------
(bkz:
burhan pazarlama)
------
+ maalesef o tek elimizde bir tek o rengi kalmış
------
+ bu yıl bu çok moda
------
+ abi bu telefondaki görüntü netliğini televizyonda bulamazsın
*yazıcıoğlu*
-abi gülben ergen var, hülya koçyiğit var, ajda pekkan var.
yüzyılın yalanıdır, hiç biri yoktur.
*kürk satılan bir kapalıçarşı dükkanı*
muhabir: -yazık değil mi bu hayvanlara, kaç sincap öldü bu kürk için bıdıbıdı.
esnaf: -olur mu abicim, artık
greenpeace bile karşı çıkmıyor bunlara.
(reino, 29.12.2006 10:47 ~ 10:48)
gerçek esnaf yalan söylemez. lütfen esnaf ile satıcıyı karıştırmayın. hele ki, yazıcıoğlu pasajındaki korsan cd satıcılarını, gemi ve trendeki işportacıları ya da tahtakaledeki, doğu banktaki dolandırıcı kılıklı magandaları, esnaf sınıfına sokarsanız, sizin esnafın ne olduğunu bilmediğinizi söylerim.
ama şu da var ki, gerçek esnaflar suyunu çekip, yerlerini hanzolar doldurmaya başlayınca, o hanzoların esnaf sanılması da çok olağan dışı değil aslında.
bilmeyenler için;
esnaf, sözü senet olan kişidir. esnaf borcu varken gece uyuyamayan, boğazından lokma zor geçen kişidir. esnaf, sattığı malın arkasında olan kişidir. esnaf, müşterisini velinimet gören kişidir. esnaf, iyi bir tezgahtardır ama satmak için yalan söylemez. esnaf, müşterisine nazik davranır, çayını ısmarlar, açsa karnını doyurur ama yalakalık yapmaz asla.
ben öyle gördüm en azından.
(solti, 29.12.2006 11:55)
yalan değildir aslında, tamamen ticaret taktiğidir.
bizzat bir esnafın ağzından
"ticarette her şey mübahtır."
(venom, 29.12.2006 12:14)
-kalçalarınızı toparladı bu model
-zayıf gösterdi sizi
-abla bak devamlı müşterimizsin yoksa bu fiyata olmazdı ama ..neyse
müşteriyi memnun etme çabasında olan kişilerin başvurduğu şey.ancak çoğu zaman esnafı yalana iten müşteridir.hatta başka bir başlık altında
müşteri yalanları da incelenmelidir.''garantisi benim'' bir yalan değildir.malının arkasında duran esnafın kurabileceği en doğru cümledir.garanti belgeleri (bkz:
garanti belgesi) bunun için verilir ki bu artık bir standarttır.dürüst esnaf vardır,yok olmamıştır.(bizden biliyorum )
-abi bana geliş fiyatı bu zaten...
- zengin durdu!
zorla giydirilen kazağın içinde kollarını bulamayıp travma geçiren yavrucağa söylenir bu genelde.
- değil mi yavrucum! hadi aslan parçası "beğendim!" de alıversinler bunu sana! diye ikna etmeye de çalışır çocuğu, kaleyi içten fethetme ayağına.
orada çocuğun babası olsa "sen adam mı sikiyosun!" der ve gönülleri fetheder, yavrucağın o kaşık kadar suratını bir anda aydınlatıverir ve çocuk belki sezercik gibi "aslan babam benim! heyt bee!" diye gaza bile gelebilir ama alışverişe anne ile çıkıldığı için "yok yok, biz biraz daha gezelim" ile idare edilir, esnafa ağzının payı verilemeden çıkılır. anne de iyidir.
(mavio, 29.12.2006 21:47 ~ 14.10.2008 11:16)