görseller
esma esad ve hayrunnisa gül fotoğrafı 

belki ilginizi çeker
  1. · rania el abdullah
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · recep tayyip erdoğan
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · call of duty modern warfare 2
  7. · galatasaray
  8. · çaylaklığı aşmak hazzı
  9. · scarface

esma esad ve hayrunnisa gül fotoğrafı  

1. bugünkü gazetelerde yayınlanan fotoğraftır.bakarken "bu suriye'nin cumhurbaşkanı eşi, bu da benim ülkemin cumhurbaşkanı eşi" diyerek esefle iç geçirilir.
    (arapbebek, 18.10.2007 11:36)
  2. son derece hazin bir görüntünün resmidir. yakında bu görüntüler de normal gelmeye başlayacak. medyada bu konuyla ilgili kaç tane haber ya da kaç tane yorum var diye baktım. hangisi bizimki diye anlamak için baktım. acaba bu soruyu soran bir yayın organı var mı diye baktım.... malesef ııhh!!!
    neyse, buna da alışırız. kadınlarımızın tamamı örtündükten sonra erkeklerde de bıyık mecburi olur, azıcık mızmızlanır sonra ona da alışırız... evet evet bıyık...
    babamın 60 lı yıllardan bir fotoğrafı var fransa da çekilmiş. fotoda çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu yaklaşık 40-50 kişilik bir türk kafilesi var. ve erkeklerin hepsinde bıyık mevcut. babamın anlattıklarına göre kafile olarak gittikleri yerlerde 'bıyıklılar geliyor' şeklinde muhabbetler dönüyor. bu 40-50 kişilik ekip, türkler bıyıklı olur gibi bir imajı fransızların beynine kodluyor.( valla bravo hala böyle olduğunu düşünen fransızlarla tanışmışlığım var artık ne şekil bir kodlama yaptılarsa) yıllardır aynı ekipten arkadaşlarıyla toplandıklarında eski günler anılıp gülünüyor.
    falan filan... sinirlendim biraz ya çok dağıldı konu.
    neyse canım türkiyem şimdiden alışalım, alıştıralım bıyık olayına da kendimizi ufaktan...
    hay a.q. arkadaş ya....
    (coughlin yasası, 18.10.2007 12:04 ~ 12:06)
  3. suriye'nin rejim tehlikesi içinde olduğunun göstergesi.
    (wondrous, 18.10.2007 12:06)
  4. niçin suriyeden daha az demokratik olduğumuzun resmidir
    (anka, 18.10.2007 12:08)
  5. dikta rejimi ile yönetilen suriye'nin cumhurbaşkanı eşi ile demokratik rejime sahip ülkemin cumhurbaşkanı'nın eşinin fotoğrafıdır.
    (pingus, 18.10.2007 13:51)
  6. özgürlük ve bağımsızlık savaşımını veren türkiye bir model olmuştu ortadoğu'ya ama sadece bununla değil demokrasi ve laiklik üzerine de tekti bugüne kadar. bir resim daha fazlasını anlatamaz ve fazla derinliğe inmenin de gereği yoktur. müslüman ülkelerde çağdaşlaşmanın timsali olduğu için, çoğu kökten ve bağnaz dincinin dinsiz dediği ülkenin en önemli kadını hangisi? seçelim bakalım hangisi modern, hangisi laik.

evet, bir fotoğraf "kabuk değiştirmek" üzerine daha fazlasını anlatamazdı...
    (eskiunited, 18.10.2007 15:01 ~ 17:51)
  7. esma esad, suriyeli kadınların hâlinin bir göstergesi olsa bana koyardı bu fotoğraf. şimdi koymuyor.

iki ülkede de hakim düşüncenin kadına bakışında pek fark olmadığına dair inancım koyuyor bana.
    (recai pengül, 18.10.2007 15:07 ~ 15:12)
  8. http://www.cnnturk.com/...
    (eazy, 18.10.2007 16:11)
  9. günümüz global dünyasında pazarlamanın önemini azıcık bilen bir insanın laiklik,şeriat,demokrasi gibi mevzuları bir yana bırakıp stratejik olarak baktığında daha çok üzüldüğü resimdir.unutmayın ki dışarıda bizi fesli gezen,çarşaflı falan tiplerin hegemonyasında sanan koca bir dünya var *
    çağdaş türkiye nin tanıtılması için bu tip görüntüler önemlidir.
    önce çağdaş olduğumuzu kabul ettirelim ondan sonra isterse cumhurbaşkan ı budist olsun derim ben.
    (gebesh, 18.10.2007 16:54)
  10. bunlar çok yazıldı çizildi ama demek ki hala yazılıp çizilmesi gerekiyor.
    cumhurbaşkanlığı. bu ülkenin en tepesi. ve fakat ne yazık ki en seçkinlerin çıkması gereken bu zirve ne halde. mahalledeki bakkalın kızının veya eşinin başının kapalı olmasını anlarım. muhtarın eşinin de başının kapalı olmasını anlarım. kısaca sokaktaki kadının başının kapalı olmasını anlarım. ama devletin en tepesindeki adamın eşinin başının kapalı olmasını bir türlü anlayamıyorum.

din'i müslümanlık'ı şeriat'ı falan geçtim. olay düpedüz insan hakları meselesi. defalarca söyledim ve yine söyleyeceğim; hayrunnisa gül'ün başını kendi isteğiyle mi kapattığını düşünüyorsunuz? halt ediyorsunuz. kendisine seçme şansı verildiğini mü düşünüyorsunuz? islam'dan başka bir dinden haberdar edildiğini mi düşünüyorsunuz -elbette haberi vardır. ama kafirlerden, gavurlardan, zındıklardan...? ama hayır. aklınıza hep o ''bilimsel kuram'' var. bu ülkenin yüzde doksan dokuz'u müslümandır. e bu durumda da yani yüzde doksan dokuz'u müslüman olan bir ülkenin en tepesi de ''müslüman'' olacak ki örnek teşkil etsin. ama insanlara kendi dinini seçme şansı tanınmadığını hiçbir zaman hesaba katmıyorsunuz. çünkü işinize gelmiyor. özelikle beylerimizin işine gelmiyor. çünkü islam'ın yaptırımları çoğu zaman kendilerini es geçiyor.

ben müslüman değilim. çoğumuz değiliz. çünkü hiç olmadık.
    (nokia şarzı, 18.10.2007 17:05 ~ 17:24)
  11. (bkz: kedidir onlar kedi)
    (sadomasochistic, 18.10.2007 17:09)
  12. hala içimi burkan bir karedir. hayrunnisa hanımın inadına poz vermesini içime sindiremiyorum. belki çok takıntılıyım ama yakıştıramadım, yakıştıramıyorum.

bakın aşağıdaki listeye tüm bu bayanlar çağdaş kıyafetlerle toplum içerisinde bulunurken halen din temalı siyaset yapmanın örnekleriyle boğuluyoruz.

(kopyala yapıştır değildir. bazılarının bilgileri eski/eksik olabilir)

suriye cumhurbaşkanın eşi esma esad
    ürdün kraliçesi rania el abdullah
    mısır devlet başkanının eşi suzan mübarek
    fas kralı mohammed iv’ün eşi prenses selma
    tunus devlet başkanının eşi laila
    malezya devlet başkanını eşi siti hasmah
    pakistan devlet başkanının eşi sehba müşerref
    hatta;
    saddam hüseyin'in eşi, kızları, gelinleri ve torunları

adile sultan (1826-1899): sultan abdülazizin kızkardeşi
    fatma sultan (1840-1884): sultan abdülmecit’in kızıdır ve aynı zamanda sadrazam mustafa reşit paşa’nın gelinidir
    refia sultan (1800-1842): sultan abdülmecit’in diğer kızıdır
    hatice hayriye ayşe dürrüşehvar sultan: (1914-2006) son osmanlı halifesi ıı. abdülmecit'in kızı.
    hanzade sultan (1923- 1998): sultan vahideddin'in kızı sabiha sultan'la son halife abdülmecid efendi'nin oğlu şehzade ömer faruk efendi'nin üç kızının ortancasıdır
    neslişah sultan (1921 -1998): sultan vahideddin ile halife abdülmecid efendi'nin torunudur. mısır kral naibi prens muhammed abdülmünim'le evlidir
    (jayhunx, 18.10.2007 17:12 ~ 17:15)
  13. sırıtan 4 tane insan vardır bu resimde.hayrunnisa gül gülünce tombik yanakları çıkmıştır,esadın boyu uzun olduğundan diğerlerinden ayrılmıştır.(3 kırık bir sırık).abdullah gül biraz kilo mu almış ne.(maşallah).esma esada bayılıyorum ona laf yok.

http://www.haber1.com/...

birde şey fotografı var ona bayılıyorum....
    (ouzbal, 18.10.2007 17:34)
  14. (bkz: hali pür melalimiz)
    (thraki, 18.10.2007 17:41)
  15. (bkz: koşun lan mevzu var)
    (galliani, 18.10.2007 17:45)
  16. aslında abuk da bir durumdur.şöyle ki eşinin başı kapalı olan devlet başkanlarını genelde bilmeyiz çünkü eşi kapalıysa ortalıkta görünmez.arkadan yürür,yan odada yemek yer falan ya da benzerinden üç tane daha barındırır.
    şimdi biz demokratiğiz ya ondan kelli eşinin başı kapalı olabiliyor ama hep beraber takılabiliyorlar aynı zamanda.
    kafam karıştı
    ulemaya sormak en iyisi sanırım
    (gebesh, 18.10.2007 17:50)
  17. laikçi godomonlar için pek sevilecek bir fotoğraf değil tabi.suriye'deki diktatörlüğe özeneceklerini hiç sanmazdım.gerçi sanıyordum da bu kadar açık etmelerini beklemiyordum.ne de olsa "siktiredin akp'yi halkı falan, getirin başa büyükanıt'la nişantaşı sosyetesini, gül gibi yönetilip gidelim" anlayışını şiar edinmiş durumdalar.görseniz bir de "demokrasi"den falan bahsederler.onların anlayışına göre demokrasi sadece başı açık eşleri bulunan siyasetçiler için geçerli.diğerleri siktirolup, analarını alıp da gitsin bu ülkeden.onlara oy veren yüzde 47'de de peşlerinden.ayrı bir ülke mi kurarlar naparlarsa artık.

neyse ya, harbiden içim kan ağlıyor, böyle bir 3. dünya ülkesi görüntüsü, böyle bir rezillik düşünebilyor musunuz? başörtülü falan, ıyy tiksindim.lan bu esma esad'ın da bacaklar süper ha, nasıl güzel bir hatun lan!
    (madbrother, 19.10.2007 16:56)
  18. sıradandan az biraz daha önemli bir haberin provokatif bir şekilde sunumudur. olay hayrunnisa vs. esma olayı değildir. hayrunnisa gül'ün ilk defa çankaya protokolünde yeralmasıdır. sözkonusu bayan, protokolkere katılmasa, bu sefer de "böcük, asosyal, karafatma, insan içine çıkmayan,vs..." gibi ithamlara maruz kalacaktı. gayet doğal bir şekilde bir cumhurbaşkanı eşi olarak protokoldeki yerini almıştır.

ayrıca kendisinin tüzel bir kişiliği de yoktur. sadece cumhurbaşkanının eşi olarak oradadır. aynı protokole abdullah gül budist rahibi ihramıyla veya katolik rahibi cübbesi ile çıkmış olsa eyvallah, basın yagarayı, çünkü o orada abdullah gül olarak değil, türkiye cumhuriyeti devletinin temsilcisi olarak bulunuyor.

kaldı ki, başörtülü bir cumhurbaşkanı eşi nasıl çağdışılığın göstergesi oluyor anlamıyorum. aksine ben bakınca tam tersini görüyorum. hemen herkesin "çağdaş" kıyafetlerle dolaştığı bir ülke olan abd'nin tarihinde hıristiyan olmayan kaç başkan vardır? zenci kaç başkan vardır? güney amerika kökenli kaç başkan vardır? oyas ki ben 27 yıllık hayatımda ülkemin başında kürt kökenli başbakan ve cumhurbaşkanı da gördüm, türk kökenli başbakan ve cumhurbaşkanı da gördüm. (gerçi o zamanlar türk-kürt dalaşına sıra gelmemişti daha, başka nedenlerden yiyorduk birbirimizi) gene 27 yıllık ömrü hayatımda başı açık cumhurbaşkanı eşi de gördüm, başı kapalı cumhurbaşkanı eşi de gördüm.

demokrasiyi oyun hamuru gibi istedikleri şekilden şekile sokan yobazlar. size söyluyorum. türkiye şimdi benim gözümde daha demokratik, daha çağdaş.
    (easy company, 20.10.2007 12:54 ~ 12:54)
  19. suriye'nin, batının tekniğini değil ahlaksızlığını aldığının resmidir. bakın efendiler, erkekler yer değiştirmiş, bir nevi swing durumu. beşar esad, hayrünnisa hanıma dikmiş bakışlarını, abdullah gül de esma hanımı süzüyor. erkektir yapar diyoruz da kadınların aklı bir nefsi dokuz. esma hanım da abdullah beye karşı boş değilim der gibi bakıyor ama hayrünnisa hanım öyle mi, kaçırmış gözlerini rahatsız bir ifadeyle iffetini korumaya çalışıyor. hülasa; küfür, zina, fuhuş.

her haltı geçtim de sıkılmadı mı artık insanlar, sikindirik arap ülkelerinin liderlerinin sanki podyumdan seçtiği şuh först-leydileriyle bizimkileri kıyaslayıp taş gibi olmayı gelişmişlik kriteri saymaktan. iran nükleeri yaptı yapacak, ürdün'de rania'nınkilerden başka füze yok.

not: işbu giride kadın istismarı varlığının sezilmesi, kadın kimliğine yapılmış saldırıya aynı terbiyesizlikle karşı durmasındandır.
    (herzevekil, 19.01.2009 22:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil