favori toplu taşıma aracı stickerı. özellikle minibüslerin arka camlarında göremezsem kendimi huzursuz hissederim. garip bir şey. bazı başka popüler ögeler ise amerikan plakası, trabzonspor, arsenal ve barcelona flamaları. [diğer takım taraftarlarını karşıma almak istemem, gördüğümü yazıyorum elbet]
esmâ-ül husnâ ile ilgili olarak buhârî ve müslim:
"allah'ın 99 ismi vardır. kim bunları ezberlerse (îman eder ve ezbere sayarsa) cennete girer" buyurmuştur.
tirmizî, ibn-i hibban ve hâkim'in bu konudaki rivâyeti ise, şöyledir:
"kim bunları (esmâ-ül husnâ'yı) mânâlarını anlayarak sayar, bunlarla allah'ı zikrederse cennete girer."
manaları bilindiği takdirde duruma göre en uygunuyla dua edildiğinde daha bir ferahlatan allah'ın isimleri.mesela kimileri(ben de yapardım ara sıra) sınavlarda sınav kağıdının üstüne çok küçük bir şekilde "ya settar" yazar.kusurları örten manasına gelir.
yüce yaratıcının en güzel isimleri. bir de güzelin en güzeli vardır ki ism-i azamdır. her kim ismi azamla rabbine dua ederse allah kulunun duasını kabul eder denilir. peygamber efendimiz (s.a.v.) dahi ism-i azamın hangisi olduğunu söylememiş, arayıp bulunması gerektiğini ima etmiştir. islam alimlerine göre , hayy, kayyûm, hakem, adl ve kuddûs olması muhtemeldir.
yanlış kullanılan bir terkiptir. zira terkip bu şekliyle hüsnanın (en güzelin) isimleri manasına gelmektedir.
ama asıl ifade edilmek istenen mana en güzel isimlerdir
bu da iki şekilde söylenebilir.
birincisi arapça terkiple; el-esmâü'l-hüsnâ
ikincisi farça terkiple; esmâ-i hüsnâ