eski sevgiliyi unutmak için yeni sevgili bulmadan önce, eski sevgiliden ne kadar nefret ediyorsanız, eski sevgiliyi unutmak için edindiğiniz yeni sevgilinizden ayrıldıktan sonra da * kendinizden o kadar nefret edersiniz.
rahmetli zeki müren'in de söylediği "ne senin aşkına muhtaç ne esirin olacağım/ öyle bir sevgli buldum ki seni unutacağım" şeklindeki şarkıya da konu olan ruh hali.
yeni sevgili için son derece aşağılayıcı bir durumdur. salaklıktır kanımca. çünkü yeni sevgilide eski sevgiliyi aramaya kalkıp işi yüzüne gözüne bulaştıracaktır. ayrıca ortaya şöyle de bir durum çıkabilir, eski sevgili unutulunca
-ben eski sevgilimi unuttum sevgilim biliyor musun?
- höö!!
- ama öyle bakma aşkım, şimdi de seni unutmak için yeni bir sevgili bulucam, gibi aptal psikopatların dolu olduğu günümüz gençliğinde "aman dikkat edin" derim ben.
eski sevgiliyi unutmak için yeni sevgili bulanlar, eski sevgilinin ilgisini seviyorlardır. bu da ego tatmininden öte bişiy değildir. karşılarındakini sihirli ayna olarak görürler ve "ayna ayna söyle bana benden daha güzeli var mı bu dünyada?" sorusuna "yok" cevabı almak için ilişki yaşarlar. oysa bilmezler ki bir yerlerde pamuk prenses vardır.
hem kendinize hem yeni sevgiliye hem de (bi ihtimal) eski sevgiliye haksızlık ettiğiniz durumdur. yazıktır, günahtır. hem hiç bir işe yaramaz hem de boş yere üzülmenize neden olur. derler ki, bunu bir kere yapanların bunu alışkanlık haline getirme ihtimalleri çok yüksekmiş. o an kimle çıkıyor olursa olsun, akılları ve kalpleri hep bi önceki sevgililerinde kalmış olurmuş.
kesinlikle işe yaramayacak unutma yöntemidir.zira kendine has özellikleri olan bir insanı,o insanla paylaştığın şeyleri,hayatındaki yerini bir başka insanla doldurmaya çalışmak hiçte başarıya ulaşabilecek bir yöntem gibi gözükmüyor..
eski sevgiliyi unutmak amacıyla edindiğin yeni sevgili'nin her dokunuşunda sana dokunması gerekenin o olmadığını düşünürsün..suçluluk hissettirir,pişmanlık hissettirir..işe yaramadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale sokar durumu..
o sebeple unutulması gereken bir eski sevgili varsa,paşa paşa acısını yaşayıp,zamanla silinip gitmesini beklemek en hayırlısıdır derim ben..
hayatımın hiçbir evresinde anlam veremediğim ve hatta çok çirkin bulduğum bir davranış biçimi olmakla beraber sevdicek tarafından şutlanmış bulunduğum şu günlerde derdimi neden paylaştığımı gerçekten bilemediğim bazı arkadaşların teselli konuşmalarında yer alan cümledir:
- kızım boş veeer, yarın yenisini bulursun!
şimdi böyle bir şeyi duyunca ben öncelikle ister istemez "etriye senin bir şeylere canın sıkkın galiba, söyle neyin var" cümlesine aldanıp benim için bu kadar özel bir şeyi ilişkiler konusundaki fikirlerini bilip bilmeden onunla paylaşmama şaşıyorum.
halbuki ne güzel bir bahanem vardı:
"çok yakın bir arkadaşım trafik kazası geçirdi, durumu ciddi." (ilk başlarda öldürmeye kıyamadıydım, belki taburcu edebilirim, hayatına kaldığı yerden devam eder yüzümüz güler falan diye)
al sana kızlar tuvaletinde ağlayıp ağlayıp sonra kırmızı gözlerle bilgisayar başına dönüp çalışmaya devam edebilme lüksünü veren süper drama, ne istedin kendinden...
tabi ben bu başlıkta bunu değil, tüylerimi diken diken eden şu cümleyi irdelemek istiyorum:
- "kızım boş veeer, yarın yenisini bulursun!"
öyle fena bi cümle ki beklenmedik bir anda gelince bir başka duygusal deprem yaşatıyor.
yani anlamadığım bir insan, bir genç kız, üstelik sevgilisi olan bir genç kız böyle bir cümleyi nasıl bu kadar inanarak kurabildi?
yani tamam, ben aşırı duygusal biri olabilirim, ama o cümle nasıl kurulabilir, bir insan "sevgili" kelimesi için "biri gider biri gelir" tanımını nasıl yapabilir onu bilmiyorum. sanki bütün derdimiz yarrak yemek, o da zaten her erkekte var olduğu için problem teşkil etmiyor, sanki dostlar kolumda xy görsün yeter durumu söz konusu.
o an hayretim öfkeye dönüştü, üzüntümle karıştı, iyice allak bullak oldum ve kaçtım yanından.
"ama o benim sevgilimdi, benim için özel biriydi, hayatımı paylaştığım adamdı...." diye başlamak istedim, sustum sonra. anlamıycak çünkü. hem hissedemeyecek biri için cümlelerim klişe, hem "e benim de sevgilim var nolmuş" diyip kıyas yapacak, bizi kirletecek.. bize ve kendime acıdım, kaçtım. ne desem yenisini bulunca unutursun" diyecek çünkü..
hem artık hâlimi soranlara verecek daha mâkûl bir cevabım var:
"trafik kazası geçirip sağlık durumu ciddi olan arkadaşım hiçbir tedaviye cevap vermemiş, onu kaybettik."