ayrılmanın sadece nefretten ve saygısızlıktan kaynaklanmadığını bilen eski sevgilidir. geri dönmek istediğinden değil, haksızlık etmek istemediğinden bu şekilde konusur.
ilişkiyi savaş meydanı gibi görmeyenlerin ayrılık sonrasında birbirlerine rahatlıkla söyleyebilecekleri cümledir ve söyleyenler de takdir edilesi kişilerdir kanımca.
ilişkisi ne şekilde bitmiş olursa olsun, birlikte geçirilen güzel zamanların hatırına eski sevgilisinin arkasından konuşmayan kişidir.
ayrıca sizden önceki sevgilisi için kötü konuşuyorsa, olur da bir gün sizden ayrılırsa sizin arkanızdan da kötü konuşmayacağı ne malumdur. o yüzden sanki böylesi daha makbuldur.
geçmişine saygı duyan ve tercihlerinin doğruluğu konusunda gurur duyan biridir. taktir etmek lazım. en azından arkasından kötü konuşupta sonra "neden çıktım lan ben o zaman?" diye kendini yargılamaktan iyidir.
muhtemelen kendisi de iyi biridir.ilişkinin bitmiş olmasının, insanların iyi yada kötü olmalarıyla hiç alakalı olmadığını kavrayacak kadar zekaya,birikime de sahiptir görünen o ki.
eski sevgilisinin hakkını yemeyen sevgilidir. siz de iyi biri olursanız belki siz de eskiyince yeni sevgilisi "eski sevgilin nasıl biriydi?" ya da " eski sevgilini nasıl bilirdin?" diye sorduğunda sizin hakkınızda da "iyi birisiydi" diyebilir.
gerçekten iyi bir kişiyle çıkmış biridir. ilişkinin bitmesi, iki insanın da kötü olduğunu göstermez, ilişkide anlaşamadıklarını ya da birbirleri için doğru olmadıklarını gösterir.
iyi ise iyi denmesi gerek olan sevgili modeli.
eski olan her şey iyi ve güzel olur belki de bir an bunu düşünüp kurulan cümledir.
(bkz: ne bileyim ben)
dürüst kişidir. eski sevgilisi iyi değilse neden bir arada olundu? beraberken gayet iyi, ayrıldıktan sonra tu kaka olmaz. acı çekilir, sefanın ardından gelen acının daha etkili olduğunu elbette biliyoruz ama ayrıldıktan sonra biraz saygı da şart. helal olsundur.