eski sevgilinin negatif bir biçimde sevmediğini vurgulayarak; aslında nört olması gerekirken; nötr kalamadığının ve nefret ettiğinin göstergesidir. nefret etmek yerine; tamamen duygusuz kalmalıdır. kalamıyorsa; zaten asıl sorun da kendisiyle çelişmesidir.
+ ben seni çok seviyorum.
- ben seni hiç sevmiyorum.
+ sevmezsen sevme; ama ben seviyorum.
- sen bana musallat oldun artık iyice.
+ yok, sen bana musallat olmuştun ya. hatırlamıyor musun?
- yok ya? öyle mi?
+ aynen öyle.
- defol lan gerzek.
adı üzerinde artık eski sevgiliolmuşsa karşımızdaki şahıs, bir önemi de yoktur haliyle. eski sevgili artık sevse ne olur, sevmese ne olur ? sizi hiç sevmediğini söylese ne olur, söylemese ne olur? cevap veriyorum hiçççç.
+ benimle olsana.
- ben seni hiç sevmiyorum.
+ benimle olsana.
- ben seni hiç sevmiyorum diyorum sana.
+ benimle olsana diyorum sana.
- ne kadar manyak bir insansın sen ya böyle.
+ benimle olsana.
- ben seni hiç sevmiyorum, öncesinde de sevmedim zaten.
+ ben de seni öncesinde sevmedim; ama sonrasında sevdim.
ulan bana ne sevsene ne sevmese ne allah aşkına? eski işte adı üstünde eski. sevse ne değişecek? gidene güle güle demekten başka bir seçimi olmaz ki terkedilen sevgilinin ya da terkeden sevgilinin ardından. ben de seni sevmiyorum de geç yani ne takılacaksın ki?
normaldir. seni hiç sevmiyordum demesi normal değildir. eski sevgilinin hala sizi sevdiğini söylemesini beklemek zaten başlı başına eziklik değil midir a dostum?
seni hiç sevmiyordum demesinden daha iyi durumdur. sevgili kişi artık eski sevgili olduğuna göre sevmesi gereksizdir. önemli olan sevgiliyken sevip sevmemesidir.
(bkz: eski sevgilinin boş konuşması)
eski sevgili tarafınfan sevilip sevilmemek eski olduğundan çok da önemli değildir. ne önemi var ne dediğinin. önemli olan müstakbel sevgilinin ne dediği veya ne diyeceğidir.