belki ilginizi çeker
  1. · eski sevgilinin eski sevgilisine dönmesi
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · yaran diyaloglar
  6. · yılmaz özdil
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · ok
  9. · munz

eski sevgilinin eski sevgilisine dönmesi  

1. "daha bir yıl bile olmadı, hülya ve maviş evini taşıdı, ayşe'yle mustafa ayrıldı ikisi de yalnız kalmadı, kitapçının yerini dönerci aldı, ali okula başladı, ..." işte bu reklam metninde ayşe ile mustafa üzerinden anlatılan durumdur.

ayşe ile mustafa ayrılıyor ve ikisi de kısa süre içerisinde yalnızlıklarını gideriyorsa, satır araları dikkatlice okunduğunda görülecektir ki ayşe ile mustafa eski sevgililerine dönmüşlerdir. kolay anlaşılabilen bir durumdur, sevgi emek ister sözünden hareketle üzerinde zaten emek harcanmış bir sevgi varken, üzerinde sil baştan emek harcanması gereken yeni bir aşka yelken açmak her şeyden önce risktir.

ha siz derseniz ki risk budur buyrun yeni sevgili adayları her yerde.

ukteci: dzingis
    (diazepam, 29.04.2009 09:20 ~ 09:21)
  2. size dönmesi demektir. eğer hala içinizde ki hisleri öldürmediyseniz ve onu gerçekten sevdiyseniz bu sizin için çok mutlu bir olay olacaktır. fakat bir ilişki bittiyse eğer ve bu ilişkiyi bitiren siz değilseniz karşı taraf sizle ilgili bazı şeyleri bitirmiştir. buna sevgi de dahil olabilir(büyük olasılıkla da dahildir). şöyle bir durum mevcuttur ortada karşı taraftaki insan yalnız kalmak istememektedir ve daha önceden birlikte olduğu huyunu suyunu bildiği bir kişi yalnızlığını giderecektir. la rochefoucauld'nun bir sözü vardır;

"artık gerçekten sevilmeyen birşeyi ikinci bir defa sevmek mümkün değildir."

yani eğer size karşı olan sevgiyi bitirmişse ve tekrar size dönmüşse ve siz hala sevdiğiniz için kabul ettiyseniz çok acı çekceksinizdir ama napacaksınız aşıksınızdır.
    (vgarter, 29.04.2009 21:48 ~ 04.05.2009 23:04)
  3. başıma gelen hadise
    (ofiste kendi kendine gülme krizine giren kız, 17.08.2009 15:29)
  4. bir arkadaşımin başına geldi bu olay kısa bir süre önce. facebook sagolsun böyle hadiseleri anında gözümüzün önüne getiriyor. arkadaşımdan kısa bir süre önce ayrılan sevgilisi, arkadaşımdan önceki kız arkadaşına dönmüş. arkadaşımı da çok seviyordu çocuk, öylesine bir ilişki de olmamıştı işin aslı. evlilik hayalleri, kır düğünü mu olsun teknede mi olsun kavgaları, nerede oturacağız sorunları, bilirsiniz iste, sıradan ciddi ilişki gündemleri.

bu olayı derinlemesine düşünüp, kah kendi hayatımdan kesitler göz önüne getirerek, kah duyduğum dinledigim hikayelere dayanarak, empati yapmaya çalıştım.

--

şimdi diyelim ki ben sevgilimden yeni ayrıldım. sevgilinin adı yenican olsun. eskisi de hala beni arıyor, görüşmek istiyor diyelim. o da eskican olsun hadi. eskican bir zamanlar sevdiğim bir insan, ama geçmiş bitmiş, küf kokuyor artık. yenican i ise hala öküz gibi seviyorum üzerinize afiyet. yeni ayrılınmış zaten, yara taze, hala özlüyorum, aşığım vs.

bu durumda eskican in durmadan benimle görüşmek istemesi, en fazla götümü kaldırır. yenican in acısını çekerken, eskican sadece kafamı oyalar. oldu da -arkadaşımın başına gelen olay gibi- barıştık eskican la, bu sadece yenican in hayalini kafadan kovmak içindir. yenican in önünde eğilmemek için, gidip yalvarmamak icin, eskican gibi artık değersiz olanla kafayı oyalamaktır, binevi şerefsizliktir tabi.
    eğer sevgilinizi seviyorsanız, eski sevgilinizin ardından ne kadar sürünmüş olursanız olun, bir zaman sonra, yenicanlarin açtığı yaralara merhem bile olamıyor bu eskican lar.

tabii şurada yazdıklarım, arkadaşımı teselli ederken kullandığım cümleler. kızcağız o kadar üzüldü ki, oturup tamamen taraflı olarak empati yaptım. evet tamamen taraflı. ben de biliyorum çocuğun eskican i unutamamış olma ihtimali olduğunu. ama bana kalırsa küçük bir ihtimal bu. aklı başında bir insan, hatıralarda kalmış bir güzellik için, avuçlarındaki güzelliği buruşturmaz diye düşünüyorum. tamam be. hala taraflıyım.
    (tatalu, 09.09.2009 14:30 ~ 14:38)
  5. bazen olur öyle. nasıl mı?

mesela eskican eski sevgili,yenican yeni sevgili ya.

eskican'dan ayrılırsın, onu hala seviyorsundur. zaten bir inat uğruna bitmiştir ilişki. kayda değer sorunlarınız olmamasına rağmen gurur yapıp bir süre birbirinizi aramamış ardından da bitti sanırım düşüncesi beyninizi sarmıştır. o sırada bir yenican gelir. bakarsınız beğenirsiniz. tesadüf ya o yenican size öyle ulaşılmaz, öyle harika davranır ki siz kendinizi bir kral/kralice sanırsınız. zaten eskicandan kalbiniz kırık, bir acı silsilesine kapılmış gitmişsinizdir. hala canınız acıyordur. yenican o can acısını bir kenara iter . kendinizi iyi hissettirir.

zaman geçer. yenicana karşı bir aşk, duygusal bağ duymazsınız ama iyi biridir. size de iyi hissetiriyordur. mantık ilişkisi bu olsa gerek dersiniz. ama hala eskicanı düşünür, onunla birlikteyken yaşadığınız heyecanı, gözlerine baktığınızdaki kalp atışınızı arar durusunuz.

yine günler geçer ve eskican ile bir şekilde (yine tesadüf) karşılaşırsınız. ayrılık zamanı yaptığınız o inada güler geçersiniz. bir bakarsınız ki özlemişsinizdir. hala kalbiniz pıt pıt atıyordur.

o anda malesef ki yenicana güle güle eskicana merhaba deme zamanı gelir.

işte bu yenican için , eski sevgilinin eski sevgilisine dönmesi olayıdır. arada giden her daim yenicanlar olur.

hayat bu, acımasız. herkese gülmüyor diyerek bir nasihat ile de sonlandıralım tam olsun.
    (komiknickbulamadim, 09.09.2009 14:39 ~ 14:55)
  6. eski sevgilisinin ,sizi aramasıyla ortalığın karışıp ; yeni zannettikleri ilişkilerinin sizle yapılan konuşma sonrası yine yeniden eski olmasıdır.
    (daphne, 09.09.2009 14:42)
  7. bir sıra atlamasıdır. biz neciyiz lan burda?
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 09.09.2009 14:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil