|
|
- arama nedenine ve konuşma içeriğine bağlı olarak farklı anlamlar yüklenebilecek durumdur. arama nedeni, 1 ay sonra olması durumu farklı ihtimalleri bünyesinde barındırabilir.
arayan için;
. oğlumuz/kızımız durumdan pek memnundur. artık hiç bir şey umrunda değildir ancak karşı tarafın hala bir şeyler umduğunu bilir ve gerek kuyruk acısından gerek ilişki esnasında yaşadığı çemkirmelerden ötürü öc almak adına bunu kullanır.
bak 1 ay geçti gördün mü? hiç aramadım sormadım unuttum kızım/oğlum ben seni. şimdi bir de ilgisiz ve gayet sıradan bir konuşma yaptımmıydı oh amacıma ulaştım demekdir. sende orda kendi kendini ye.
. oğlumz/kızımız o ayrılık gecesinden beri günleri saymaktadır. hala sevmektedir, dayanamamaktadır. merak ve özlemle karışık bir dürtüyle arar.
bugün tam 1 ay oldu. 1 kere bile aramadı. ama ben de aramadım. sesini duymayı da özlemiştim zaten. ne tepki vericek acaba? hem açar mı ki?
*
- üç ay sonra arayan ve de hiçbir şey olmamış gibi davranan sevgiliden yeğ olduğu düşünülen sevgilidir. üç ay sonra geçen muhabbet:
-selam naber nasıl gidiyor hayatın?
-bi siktir git..
- sevgilinin, eski sevgili olduktan bir ay sonra aramasıdır.*
bunu yapan bunu da yapar :
(bkz: 2 yıl aradan sonra msn den titreten eski sevgili)
aylara,haftalara,günlere bölerek eski sevgili davranışlarını inceleyebiliriz.bu çok uzun ve çileli bir yoldur.sabır,güç ve kararlılık gerektirir.ama çoğu itü sözlük yazarının bu konudaki azmi gerçekten takdire şayan.
size sadece bir klavye kadar uzak."eski sevgili" yaz, başına-sonuna bir iki kelime iliştir sol framee yolla.
- - merhaba berkcan.
- daha eski sevgili olmadın lan 2 ay sonra ara.(koku, 25.07.2008 12:38 ~ 12:39)
- aslında konuya şu soruyla başlanmalı.
eski sevgili ile ayrıldıktan sonra hiç görüşmemeli mi?
bence hayır, görüşülmelidir. medeni bir dünya ise burası her şeye rağmen paylaşılan anıların!, günlerin temasların ya da ne paylaşıldıysa işte, hatrına görüşülmelidir. sonuçta o kişi zamanında sizin için en özel insan olma özelliğine sahipti bir zamanlar..
ve o vakt-i zamanında en özel olan kişi ile görüşülecek ise bunun için aradan geçen zamanın önemi yoktur. bir gün, bir saat, ay, yıl farketmez..
dolayısıyla görüşmek demek tekrar birşeylerin başlama olasılığı yoktur.
- - ay aşkıııım...
- ne oluyor kızım?
- 1 ay oldu aşkım.
- hayır ya. daha 3 gün var.
- aa ciddi misin? hadi görüşürüz o zaman.
- görüşürüz.
- olabilir. karabatak gibidir eski sevgililer. 1 ay sonra da arayabilir, 1 sene sonra da. ha ne olur, orası bilinmez. olmaz olmaz deme olmaz olmaz demişler.
- arayan eski sevgilinin düşünceleri şöyle olabilir;
ben onun varlığının değerini asıl yokluğundayken anladım. belki de o da benim eksikliğimi hissediyordur, belki o da özlemiştir benim kadar olmasa da diye düşünerek aranır. karşınızdaki kişinin buz gibi soğuk her şeyden kurtulmuş, tamamen bitirmiş sesiyle karşılaşılır. uzun uzun suskunluklar olur. niye aradım diye pişmanlık kaplar bedeninizi. bitmiş olması yüzünüze acı acı çarpar en sert haliyle. içinizdeki ufacık umut da artık yok olmuştur.
teoman gelir aklınıza;
"anlıyorum sesinden
kurtulmuşsun sen
nokta konmuş, bitmiş
en güzel hikayem"
- bir yıl sonra arayanına göre daha insaflı eski sevgilidir.
- sizi sevdiğini söyleyip ardından terkeder ve ayrılmanızdan tam 1 ay sonra şöyle bir mesaj atar:
hala beni görmek istiyor musun bilmiyorum ama her durumda senin eşyalarını başkasıyla göndermek istemiyorum. ayrıca konuşmamız da iyi olur. sadece buluşamaz mıyız? umarım herşey yolundadır. görüşmek üzere.
elinizde telefon, öylece kalıverirsiniz.
oysaki duymuşsunuzdur. o da sizin gibi acı çekiyordur. ne yapmalı ne etmeli sabahlara kadar düşünürsünüz...tabi ki bir yol bulamazsınız...mesajın üzeirnden 15 saat geçer...siz hala düşünürsünüz.(poppy, 25.07.2008 15:03)
- eski sevgilinin, gerçekten sevmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteren davranışdır.
- bir ay ya da bir yıl hatta gün,hafta arasında hiçbir fark yoktur. eski sevgili ayrıldıktan sonra göt olmuştur.
"lan acaba" düşüncesiyle içinde bulunduğu vahim durumu kurtarma çabasına girerek mutlu olma gayretiyle telefona sarılmıştır.yapmıştır bunu.
- heyecan verir.
- şüphesiz garip bir durumdur. ancak olayın garipliğinden önce açıklanması gereken soru şudur kanımca; "neyden bir ay sonra?". hadi bakalım.
- (bkz: aşkı debreşti) derler bizim buralarda herhangi bir tekrar ya da ne olası aradı durumları için. öyle bir şey olsa gerek.
- "ne var lan yarraam" şeklinde cevaplanılabilecek arama.
(hülleci, 25.07.2008 20:39 ~ 20:39)
- (bkz: eski sevgilinin bir hafta sonra mesaj çekmesi)
- telefonun cevaplanması durumunda muhtemelen sevgili kelimesinin önündeki eski sıfatı düşer ve yerini yeni,yine,unutamadığım,bırakamadığım vs. sıfatlar alır.1 ay sağlam bi ilişkiyi unutabilmek için oldukça kısa bi süredir eğer o ilişki sağlam deilse hiç cevaplama kapat gitsin muhtemelen dalga geçmek için arıodur.
- yeni kontör yüklemiştir. ayda 2 saat bedava kampanyasından yararlanmak istiyordur.
- anlamı olmayan telefon görüşmesidir
- (bkz: geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye)
(pgsg, 26.07.2008 19:30 ~ 19:30)
- hayırsız olduğunu gösterir. ne o öyle, tahsilat memuru gibi?
|