genellikle artık bez işlevi görmesi için kullanılır. eski sevgili sizi bir başkası için terkedip giderek hayatınız içine sıçmışsa, "ulan ben de senin aldığın hediyenin içine sıçarım lan!" diyerek insanın kendisini telkin etmesi muhtemel ve mümkündür.
yeni sevgilinin don hediye etmemiş olduğunun göstergesidir.. böyle durumlarda don değiştirir gibi değil, çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmek gerekir. yok çorabı da eski sevgilinin hediye ettiği çorapsa yaklaşılmaması gereken bir bünye söz konusudur. dışlamak gerekir.
bir zamanlar birlikte olduğum insan bir gömlek hediye etmişti bana. en sevdiğim renk, tam istediğim gibiydi. beni o kadar iyi tanıyordu ki heralde ben de seçsem aynısını seçerdim...
en özel, en önemli zamanlarda hep o gömleği giyerdim. alışkanlık olmuştu artık. tanıdıklarım " oo bugün bunu giydiğine göre yine önemli bigün heralde" diye takılacak kadar hemde.
sonra herşey bitti.
bi zaman dolapta kaldı ölece, birkaç kezde giymeyi denedim ama zor geldi-olmadı bana sığamadım belki. belkide ağır geldi, bastım çöpe en sonunda dayanamadım.
başka türlü unutamazdım.