eski sevgiliden eski sevgiliye göre değişen bir durumdur. eski defterleriniz çok kabarık değilse kolay kolay unutulacak birşey değildir ama kimisinin adı şöyle dursun yüzünü, sesini, kokusunu bile unutursunuz hatta allaha yakın bana uzak olsun diyerek illallah etmişliğiniz bile olmuştur.
eski sevgilinin adı unutuluyorsa eğer bütün yaşanmışlıklara ve kendinize değer vermiyorsunuz demektir. eski sevgilinin adını hatırlamıcak kadar değersiz, öylesine bir ilişkişi yaşanıyorsa eğer kendine dönüp bakmalı insan.
eski türk adetlerinden birisinde diye anlatılır, çocuğa önceleri isim verilmez de, yaptığı kahramanlığa göre ismini kendisi kazanır.
gelenekte adına yakışmayan bir iş yaptığında geri alınır mı o isim bilinmez. ancak eski sevgili, bırakıp gitmişse ansızın. arkadan vurmuş ve yüzde yüz suçluysa... o zaman ismini hak etmiyordur. dile pelesenk olmuş, zikir gibi sabah akşam tekrar edilen o isim, daha fazla o bünyeye ait olmamalıdır.
ya isim unutulur o yüzden, ya da hayal. isimle hayal arasında bir yerde, eski sevgiliye rastlamak bu yüzden acıtır. unutun gitsin...
"hayat fena halde sana benziyor, çekip gidiyor ansızın"
bir arkadaşım dün "sana bir şey söyleyeceğim." dedi durdu. sonunda söyledi. eski sevgili isimli kişi, abuk itiraf.com'a itiraf yazmış-mış. geri dönecekmişim bilmemne. düşündüm sonra; adını hatırlıyorum belki ama geri kalanı silinmiş. istememişim hatırlamak demek ki. baktım, "allah allah". dedim, "doğru. tanıyorum bu kişiyi. ama geriye hiçbir şey kalmamış." adı yakın bir arkadaşın adıyla aynı olmasa, daha da düşünürdüm heralde "neydi bunun adı?" diye.
yeni sevgili ısrar ediyorsa unutulmalıdır. unutulmadığı meydana çıkarsa can sıkıcı olur. yeni sevgili yoksa ve eski sevgili unutuluyorsa demek ki eski sevgili "sevgili" de olmamıştır. sevilmemiştir, değer bilinmemiştir ya da günümüzün eften püften ilişkilerindendir işte. daha ne denir?
hiçbir sorun olmaz. asıl yeni sevgiliye eski sevgilinin adıyla hitap etmek sorun yaratır ya da yeni sevgilinin adını unutmak bunlar daha kötü sonuçlar verecek olan olaylardır.
demet akalın ın mucize de dillendirdiği gibi isim neydi çıkaramadım,adın neydi hatırlamadım denmesi aslında unutulduğuna değil umursanmadığı anlamına gelir
aslında onunla şimdiye kadar hiç sevgili olunamamış anlamına gelen durum. o da değilse sevgili balık hafızalı veya kendisinden çok çekmiş birisidir. normal şartlarda sorun olmaz ama günün birinde çıkagelirse karşılama kısmı için trajikomik senaryolar yazılabilir.