belki ilginizi çeker
  1. · anne babaya adıyla hitap etmek
  2. · senden kalan tek anı bu
  3. · gamepad
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · galatasaray
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · gelin ayakkabısı
  9. · ruslana

eski sevgilide kalan eşyalar  

sayfa  / 2
  1. ayrılsa da tekrar görüşebilmeyi uman ve böyle bir potansiyelin peşinde bir ömür çürüten zihniyetin yan ürünleridir..umarsızca gelip alma anını (ya da geri iade etme) arzular bir haldeyken ortaya biraz abuk,biraz da psişik telefon diyalogları çıkabilmektedir.

telefon acı acı çalar gibi...
    -efendim?
    +benim.
    (efendini yesinler,tanımazlığa geliyor aklınca.demek şimdi böyle olduk.)

-dinliyorum.
    (ne ayak bu böyle şimdi.tam da hayatı düzene sokmuştum.)

+çakmağın bende kalmış da.
    (damdan düşer gibi oldu biraz sanırım..sanırım konuşma alışkanlığımı kaybetmişim)

-haa...ha?(kefaretim olsun diye bırakmıştım.)
    +eee..ee

-sende kalabilir..yanmıyordu zaten..(çok şükür empati yeteneğimiz yok.)
    +diyorsun..
    (özlediğini söylemek bu kadar mı zor gelir insana..sadece bir kelime,altı üstü bir yanılsama,harflerin bir oyunu oysa)

-(bu telefon beni kötü yaptı..niye konuşmuyor?..nefesini duyuyorum..sanki yanımda..içime çeksem yine beraber olacağız gibi ama yapamıyorum..hadi kapat artık ve git..yoksa seni tekrar sevmek zorunda kalacağım.)

+(ağzımdan çıkana bak.çakmak..özlediğimi bile söyleyemedim.yanımdaymış gibi kokusunu duyuyorum,sarılmak,sımsıkı,bırakmak istemiyorum lanet olsun..telefonu kapatmak istemiyorum.)

-başka bir şey..
    +yok..hoşçakal.
    (tutkuyakar, 26.05.2006 12:33 ~ 27.09.2006 10:48)
  2. kalp. kullanırlar onu, eşyaya çevirirler.
    (kramer, 26.05.2006 15:53 ~ 15:59)
  3. bahane yaratıp aramak için bırakılan eşyalar da olabilir, aramak için bahane bulup hatırlanan eşyalar da olabilir. niteliği önemli değildir. mümkünse küçük bir şeyler bırakılmalıdır ki sonunda ne sevgili döner ne eşyalar alınır durumu hasıl olursa göt gibi ortada kalınmaya
    (12monkeys, 26.05.2006 15:54)
  4. kalsın mı kalmasın mı karar verilemeyen eşyalardır.
    (a fine day to exit, 31.01.2007 11:59)
  5. k:kız e:erkek

(telefon çalar)

k - efendim
    e - şükran merhaba
    k - he sen miydin?
    e- evet
    k- ne vardı?
    e - ya ben itüsözlük'de 4. nesil yazar oldum da
    k - ee banane?
    e - ya şey dicem... "eski sevgilide kalan eşyalar" diye bi başlık açılmış. giri yapmak istiyorum da, benim hangi eşyalarım sendeydi?
    k - allah belanı versin e mi (çotanak diye telefonu kapatır)
    e - tüh be... dur ben en iyisi annemi arayıp ona anne yerine mübeccel diyim. bakalım ne tepki vericek ona göre ilk girimi yaparım (bkz: anne babaya adıyla hitap etmek)
    (gurbish, 31.01.2007 13:21)
  6. çöpe atmaya kıyılamaz, eski sevgiliye hakaret olacağini düşünür kişi. baktıkça acı çekiyorsa, sokakta mendil satan çocuklara bu eşyaları vermek en mantıklı eylemdir. en azından çocuklar sevinir..
    (mor kedi, 31.01.2007 15:12)
  7. çöp kutusuna gönül rahatlıyla fırlatılabilecek eşyalar.lakin içlerinde işe yarabilecek şeyler var ise yan cebe atılır ve eski sevgilinin hatırası olduğu akıllardan çıkarılıp,tepe tepe kullanılır.neden çöp kutusu dediğimi hemen izah edeyim.yeni başlangıçlar yapmak için.yeni sevgiliniz bu durumu öğrendiğinde 'yeni eski sevgiliniz' olma olasılığı yüksek olduğu için en iyisi çöp kutusuna bırakın veya eskici ile takas yapın.tavsiye üzerine eskiciyle takas yapın. üzerine para da alabilirsiniz ve bu aldığınız ücret ile yeni başlangıçlara yelken açabilme olanağını sağlar.zaten eski sevgilinin sizi veya eşyanızı çokta umursadığı malumdur.eğer umursasaydı eski sevgili olmazdı değil mi?
    (jack daniels, 09.10.2007 01:21)
  8. genelde bu eşyaları gidip alması için eski sevgilinin de tanıdığı bir ortak arkadaş seçilir. böylece iki taraf da birbirini görmemiş ve korkulan olmamış olur. ben en çok bu ortak arkadaş olma rolünü severim çünkü bence en doğrusu onları orda bırakıp, sizdekileri de iyi saklamaktır. bunda utanılacak veya yanlış olan bir şey yoktur, o eşyalar sizin hayatınızın bir döneminin demirbaşlarıdır. hayat devam edecek ve yıllar sonra size o günleri hatırlatacak pek az şey geriye kalacaktır.
    bunun yeni sevgiliye saygısızlıkla falan da alakası yoktur. bu eşyaları saklamak, geçmişinize saygı demektir. şunu da unutmamak gerekir geçmişini saygıyla anayamayan bir birey, saygı duyulacak bir gelecek için çaba göstermez.
    (sadalet, 09.10.2007 01:28)
  9. (bkz: usb kablosu)
    (bkz: 1gb hafıza kartı)
    (bkz: bir yığın gülen fotoğraf)
    (bkz: tamiri imkansız kullanılamaz bir kalp)
    (quenya, 09.10.2007 02:09)
  10. (bkz: senden kalan tek anı bu)
    (bitanesindenbitanesine, 09.10.2007 03:04)
  11. bir adet cetveldir, istesem mi istemesem mi diye düşünür durursunuz. cetvel son derece değerli bir malzeme çünkü.
    (tozduman, 23.01.2009 00:07)
  12. yastıktaki parfümümün kokusu. sonradan epey başımı ağrıtmıştı da.
    (ironie, 23.01.2009 00:10)
  13. geri gelmeyecek olan ve kendinize küfretmenize sebep olacak eşyalardır. en çok sevdiğiniz eşyanız kaldıysa, bazen aklınıza gelip, "istesem mi acaba ya? benim için manevi değeri de vardı. neden vermişim ki zamanında! " diye iç seslere neden olur. yüzsüzlük yapmak gerekir mi acaba diye düşünür durursunuz. sizde kalanlar mı? ooo onlar çoktan çöpte yer buldu. mantıken benim o manevi değere sahip eşylarımda çöğte takılıyordır. yazık oldu ya.
    (kumdan kız, 23.01.2009 00:15)
  14. mp3 veya ipod gibi değerli eşyalar kaldıysa büyük ihtimalle eski sevgilinizi tekrar görme şansınız olacaktır. eğer ayrılmayı isteyen taraf siz değilseniz ayrılık arifesinde bir kaç kıymetli eşya ödünç alınabilir sevgiliden. tabi ki onu yeniden görebilmek için.
    (fil abbasi, 23.01.2009 00:19)
  15. yak bütün fotoğrafları, o'na ait bütün eşyaları..
    (pancho villa, 23.01.2009 00:24 ~ 00:24)
  16. içmediysen eğer;
    masa üstüne bıraktığım iki dal sigara.
    (aydinlikta, 29.06.2009 00:38)
  17. çöp kutusunda en güzel yeri alacak eşyalardır.
    (carpathia, 29.06.2009 00:39)
  18. eğer eski sevgiliyi unutmak istiyorsanız en kısa zamanda atılması , yakılması gereken eşyalardır.
    (stains, 29.06.2009 00:41)
  19. asy: bende bir sürü eşyan var, türkiye'ye dönerken bunlar atılacak en iyisi sana göndereyim
    eski sev: gönderme kalsın sende, bana mı vicdan azabı çektiricen.
    asy: iyi sen bilirsin ben bakarım bi çaresine
    .
    .
    .
    1 hafta önce
    asy: odayı topluyorum, baya baya fazlaymış bunların hiçbiri götürülmez. sana göndereyim demiştim zamanında
    eski sev: göm o zaman.

kazma kürek arıyorum.
    (asymmetry, 29.06.2009 00:44)
  20. eski kelimesine yüklenen anlama bağlı olarak niteliği değişen eşyalardır. eski olmayı başarabilmişse sevgili, anılara götüren eşyalardır. sadece mutlu olanları hatırlatır garip bir şekilde. sezen aksu şarkısındaki gibidir * ...
    eski, kalpte eski değilse acı veren, her iradeye yenik düşüşte geriye sarmaya sebep totemlere dönüşürler.
    atmadan önce karar vermek gereklidir, eski eski midir diye.
    (pseudo, 29.06.2009 00:56)
  21. fantastik bi yağlı boya tablosu. romantikti de.. 1 ayımı alacak bi zamanda yapıp, vermiştim. bir erkeğe yağlı boya tablosu yapıp vermek ne demek ya ! nasıl bi romantikliktir ! nasıl bir çılgınlıktır ! hey gidi hey..
    aslında hala aynı tutkular içerisindeyim.. yeteneğim falan da körelmiş değil.. malzemem de var.
    ama bu sefer götüne sokmalıyım.
    (aleajactaest, 29.06.2009 01:34 ~ 01:48)
  22. bazıları da toplar bütün eşyaları paketleyip doğumgününde getirip verir . ''bunların benim için hiç anlamı yok artık '' diye . komik lan valla !
    (kira, 29.06.2009 01:37)
  23. ne yapılsa bilinemeyen, atsan atılmaz , satsan satılmaz misali bir müddet saklanan. bir bunaltı anında deforme edilebilen, ayrıldıktan sora değil de eski sevgilinin düşündüğünüz kişi olmadığını anladığınızda ( çark ettiğinde ) bir anlamı kalmayan, bir sonraki adam akıllı ilişkiye kadar saklanan, ama siz çok sevdiyseniz hep saklamak istenen, arada açılıp bakılan eşyalar sinsilesidir.
    (speleofizik, 29.06.2009 02:02)
  24. logitech marka titreşimsiz gamepad.
    (uc satir ustune kapkara haykiran punto, 02.07.2009 18:30 ~ 21:59)
  25. satılması gereken şeylerdir efendim. hiç yakıp yıkmamak atmamak lazımdır. işe yarayanları satmalı ya da bir hayır kurumuna verilmelidir. adam size yaramadı ama bari eşyaları bir işe yarasın.
    (karyatid, 02.07.2009 18:34)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil