eski sevgili efsanesinin bitişi 

adana çık aradan

1. gün olur, uğruna göz yaşları döktüğünüz, sesini bir kez daha duyabilmek için kıvrandığınız, "bizim şarkımız" çalınca içinizi sızlatıp eski anıların canlandığı o malum kişiyi kalbinizden çıkardığınızı anlarsınız. bi başkası için heyecanlandığınızı farkedersiniz. galiba geciyo artık derken hiç olmadık bir yerde aylar sonra o'nu tekrar görür, sımsıcak bir gülümseme ve parlayan gözlerle nasılsın dersiniz..ama onun için parlamıyordur artık gözler, hisseder mi ne.. çok mutlu gözüküyorsun der hatta.. keyfinize diyecek yoktur, sonra rastlantı bu ya, aylar sonra sizle havadan sudan konuşmaya başlar sanal alemlerde, neşenize neşe katar, herhangi biri gibi karşılık verir, yolunuza devam edersiniz. işte o an omzunuzun üzerinden arkaya ufak bi bakış atma vaktidir, zira kendileri takipdedir artık. efsane sona ermiştir, mutlu sona üstelik*
    (illusion, 01.09.2004 12:28)

2. (bkz: ağlama değmez hayat)
    (bkz: dönüşüm muhteşem olacak)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 04.11.2004 12:04)
  3. sevgi, aşk, heyecan, kızgınlık, kıskançlık, kırgınlık ve hatta küçümseme dahi hiç bir duygu kalmaması içinizde ona dair.
    (juda, 04.11.2004 12:45)
  4. tam kapama düğmesine basacakken resetlenen ilişkinin kesin çözüm olarak fişten çekilmesi durumu..
    (luccy in the sky with the diamonds, 04.11.2004 13:11)
  5. sevdim seni bir kere
    başkasını sevemem
    deli diyorlar bana
    desinler değişemem
    desinler değişemem
    desinler değişemem..

bitmez..
    (napoleon, 06.05.2005 21:24)
  6. yeni sevgili efsanesinin başlamasıyla aynı zamana denk gelen hadise..
    (cheetosyiyenpenguen, 01.08.2006 20:19)
  7. artık geceleri yatarken onu düşünmüyorsan, başına gelen iyi kötü her durumda "neden yoksun" diye ağlamıyorsan, resimlerine bakmıyorsan, sanal alemde onu takip etmiyorsan,sana yaptıklarının karşılığında ondan nefret bile etmiyorsan efsane bitmiş demektir.
    (touch of pink, 01.08.2006 21:17 ~ 27.01.2008 00:27)
  8. eski sevgilinin yerine gelen yeni sevgilinin de bir süre sonra eski sevgili olabileceğinden ötürü geçici bir bitiştir.
    (zaknafein, 01.08.2006 22:52)
  9. bitmesin diye uzun süre uğraşır insan ama nihayetinde unutulmaya mahkumdur bu efsane.yürek doyma noktasına kadar kanayıp,akıl çıldırma sınırlarını zorlayıp,ruh bedeni terketmek için epey bir uğraştıktan sonra bir bakarsınız hafiflemiş,bir bakarsınız bitmiş..yalnız bir kaç izden ibaret,diğerlerinin yanında..
    (the crestfallen, 26.01.2008 23:58 ~ 27.01.2008 00:00)
  10. paydos bundan sonra çığlıklara
    aynalar sert görünmeye başladı
    binip bineceğim en güzel gemi
    aldğını geri vermez dalgalar
    cümle eş dost şair ressam serseri
    artık cümbüşte yokum geceleri
    yalnızlığım benim çoğul türkülerim
    nekadar yalansız yaşardak okdr iyi
    kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi
    dilimizde akşamdan kalma bir küfür...
    ufacık gövdeme yüklü kafdağı
    dev sanrılarımın budur kaynağı
    herkesin bildiği dilden bir isim
    aynalar söyleyin bana ben kimim
    lügat bir isim ver bana halimden
    eski esvaplarım tutun elimden
    ben ki toz kanatlı bir kelebeğim
    bir zerreciğim ki arşa gebeyim
    evet herşeyde bende gizli bir düğüm
    dibi yok göklerden yeter çektiğim...
    (the noose, 03.02.2008 01:33 ~ 15.03.2008 02:41)
  11. itusozluk açısından bakarsak;
    yerini önce kayser sozer ve gizli eşcinsellik
    ardından özlemce ve büyük aşkı ercan saatçi
    ve son bomba olarak da sickly ve islam konularının devraldığı, nerede o sözlüğün buram buram duygusallık kokan, her bir giriden bir kalp ağrısının çıktığı belki boğucu ama gene de bunların hepsinden daha masumane hali dedirten efsanenin yok oluşudur.
    bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama eski sevgili diyeni meşe odunuyla boş yere dövmüşüz, gelen gideni aratıyormuş.
    (atalante, 03.02.2008 01:57)
  12. (bkz: yeni sevgili)
    (horasco, 03.02.2008 02:21)
  13. uzun zamandır dört gözle beklediğim hadise.
    (zeyneq, 03.02.2008 15:40)
  14. -telefonuna bir mesaj geldiğinde ondan olmadığını artık kesinlikle bilmek
    -geceleri onu düşünmeden uykuya dalmak
    -ayrılmanızla alt üst olan gelecekle ilgili hayallerinizde artık onun olmaması
    -bir başkasıyla evleneceği düşüncesinin artık canınızı yakmaması
    hepsi bir yana artık ne kadar istesenizde onu sevemeyeceğinizi hissediyorsanız sonsuza dek bitmiştir...
    geçmiş olsun
    (boğazda kalan portakallı draje, 03.02.2008 17:01)
  15. 'zamanla anlaşılır.
    ayrıldım sandığından
    ayrılarak kurtulamazsın.'

der murathan mungan;

kurtulduğunu düşünüyorsan da ya kendini kandırmışsındır yada gerçekten sevmemişsindir.
    (poppy, 03.02.2008 18:55 ~ 04.02.2008 00:11)
  16. şebnem ferah ın bir şarkısını yazarak içine turp sıkılabilecek duygu.

evet çok kötüyüm

(bkz: bugün)

bugün resmine dokundum ben
    öptüm yine
    yine...
    zaman ağır ol henüz erken
    demek için güle güle

sesini özledim özledim çok
    haberim yok durmuş dünya niye
    seninle birlikte kaybolanları arıyorum
    başka şeylerde
    aşk şarkısı değil bu
    geldi içimden
    gülümse bir kez benim için
    eğer duyuyorsan
    nehrim ol gel
    ak yine
    kelebek ol gel
    uç yine
    çiçeğim ol gel
    aç yine
    rüzgar ol..
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 03.02.2008 19:17)
  17. yenisiyle son bulur ama genelde yenisi de eskir ve yeni bir film çekilir

(bkz: eski sevgili)
    (bkz: eski sevgili reloaded)
    (bkz: eski sevgili revolution)
    (bkz: eski sevgili 3. sezon)
    (itirazım var sayın yönetici, 03.02.2008 19:21)
  18. eski sevgili efsanesinin bitişi anca,yeni bir sevgili bulunduğu zaman olur.yoksa eski sevgili kolay kolay unutulmaz.
    (kesme şeker, 03.02.2008 22:48)
  19. eski sevgili efsanesi hiçbir zaman bitmez. bitti zannedilir. aylarca aklına bile gelmez belki. sonra an gelir onun sana okuduğu bir şiiri görürsün tesadüfen bir yerlerde. ve eskiyi hatırlarsın. önce güzel günleri... film şeridi gibi geçer aklından görüntüler. sonra kötü günler gelir insanın aklına. felaket günleri bir bir geldikçe gözlerinin önüne iyi ki şimdi eski sevgilim sadece dersin. iyisiyle kötüsüyle eski günleri hatırlamak sadece dakikalarını alıyordur artık. eski sevgililer her zaman hatırlanır.
    (cilekprenses, 14.08.2008 22:43)
  20. eski sevgili merak edilmez mi 5 senelik aşk unutulup silinmez ki...
    korktum aramaktan başkası çıkar diye hep tanrıya sordum sen iyi misin diye...

içinden çığırırsın bir özlem tekin ve badem duetiyle. gün gelir de bu şarkılar sıradan gelirse işte o gün eski sevgili efsanesi biter. efsane demeye bile esef edersiniz o an.
    (rodcracker, 14.08.2008 22:47)
  21. hasretle beklediğimiz bitiştir. hemen aldanmamak gerekir. yeniden aşık olduğunu zanneder insan ama ömür biter, eski sevgili efsanesi bitmez.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 14.08.2008 22:50)