duyunca "evet ya bir de o vardı değil mi, nasıl bir şeydi o" dediğimiz, bizi sobalı, tek kanallı, siyah beyaz televizyonlu, özal'lı günlere götüren diziler. parmak damgası, kuruluş, küçük ağa, kartallar yüksek uçar gibi diziler yerli yapımlara, güzel ve çirkin, şöhret, dallas gibi diziler de yabancı yapımlara örnek olabilir.
genelde akşam haberlerinden önce yayınlanan, günümüzün ünlü şarkıcılarının başrollerinde oynadığı fakat günümüzdeki halleriyle pek alakalarının olmadığı,dizinin çekildiği zamanın modasını takip edebileceğiniz dizilerdir.
lafın dönüp dolaştığı bir anda, eskiden hani bilmemkimin oynadığı, konusu şu şuydu dedirten mavi ay gibi 80 yılların dizileri. bi de çizgi filmler hakkında yapılan yine dakikalar süren konuşmalar vardır ki bence onlar eski dizilerden daha keyiflidir.
(bkz: görevimiz tehlike)
tekrarını kral tv bundan dört-beş sene evvel akşamları gösteriyordu. hiç kaçırmazdım seksenlerde. dört-beş sene evvelde hiç kaçırmadan izlemiştim.
(bkz: bana şans dile)
trt 2 gösteriyordu bu diziyi de. hey gidi hey dedirtti şimdi aklıma gelince.
eski göreceli bir kavram olduğuna göre sıcak saatler de benim kuşağımdaki insanlara göre eski sayılır.naapabilirim anca o kadar eski olabiliyo ondan öncesinde bebeğim zaten.her neyse, sıcak saatler mehmet aslantuğ un müthiş performansını sergilediği, muhteşem oyunculardan oluşan harikulade bir diziydi.arada çok ilginç, insanın içine oturan, kalbine taht kuran, beyninde yer eden ve hiç bir şekilde unutlmayan diyalogları vardır.şimdi bu edebi ya da felsefik diyaloglardan bir kaç tanesini yazmayacağım elbette.martılar dizinin önemli bir bölümüydü hatta başrol oyuncuları olduğunu da söyleyebiliriz.ne zaman ki biri üzülse, başına bir felaket gelse, o martılar bir şekilde çıkıyordu hatırladığım kadarıyla.martıların bir romantikliği vardır değil mi?bu dizi o romantikliği alıp götürdü benden klişe bir hayvan çeşidi olarak kazıdı martıları beynime.övülecek diğer bir öğesi ise müzikleriydi.şahane müzikleri vardı, insanı alıp götürürdü.popülist akımın bir parçası da olmadı hiç bir zaman.e tabi o zamnlar 657454654654 yaz 65444 e gönder sıcak saatler melodisi cebine gelsin gibi bir durum omadığı içindi belki de.
sonuç olarak izlemediyseniz mutlaka bir göz atın.sizin de aklınıza kazınacak, belki de kendinizi anlatamadığınız zamanlarda sizin seçemediğiniz kelimleri onlar seçip, cümle oluşturup hazırlamışlardır bile.ben böyle hissetmiştim.