eski datça   

adana çık aradan

1. datça'nın bir iki kilometre yukarısında eski taş evlerden, taş sokaklardan bir köydür. daracık taştan sokakları insanı mest eder. son derece sessiz sakin ve tenhadır. aynı anda hem turistik bir yer gezme zevki yaşarsınız bir yandan da "ulen elalemin bahçesine, kapısına, evine, camına, penceresine falan bakıyoruz... biri çıkıp bizi kovalamasın?" tedirginliği yaşatır.

can yücel'in evi de buradadır. eski taş evlerden biridir. son derece alelade bir evdir dışardan bakınca. bahçesinde havlu falan asılıdır. ama pek gezilebilecek bi yer değil. sadece 12 ağustos'ta girilebiliyor. daha doğrusu ev sahipleri yoldan geçen misafiri kabul ediyor.

buraya ulaşım datça'dan sağlanıyor. marina tarafında heykelli meydanın önünden reşadiye minibüsleri kalkar. bunlar eski datça'ya da girip çıkar. girmişken sizi de silkeler. ana yoldan biraz içerde kalır. indiğiniz yerde bir kahve var. can yücel vakti zamanında orada demlenirmiş. onun sevdiği şarap hala satılır orada. kendini kaptıranlar şişeleri deviriyorlar bir köşede. akıllı efendi demleneni de var.

kahvenin önünden beri dümdüz girince içeri yol ikiye ayrılıyor. tam karşıda antik bilmemne diye bir yer var. kafe-atölye arası. orada sedef kakmalar, el işleri falan görülmeye değer. bir de "ferrarim yok ama olsa satarım" adamı yaşar var. yetenekli adam. gayet de keyifli biri. insan ona özenmiyor değil. ama sırf robin sharma'ya gıcığımdan bi ton bok atabilirim adama.

o yol ayrımından sağa doğru dönerseniz can yücel'in evi o taraflarda. ilerde bi yerde sola da dönmeniz lazım. bi tabelası yok. varsa da ben göremedim. ama sora sora bağdat bulunuyor. bir de bi yerlerde kroki falan var.

sola dönünce de yukarda cami var.

ayrıca satılık evler gördüm orada. evlerini satanlar var. dahası dokuya benzer villalar yapıp satanlar var. gayet de çekici geliyor.
    (azwepsa, 15.08.2008 22:04)