|
|
- yüzölçümü 45 kilometrekare olan istanbul ilçesi
- bünyesinde bulunan karabayır olarak isimlendirilen mevkideki insanların birbirine girmelerinin ana haber bültenlerinde gösterilmesi ile istanbul genelinde nam salmıştır. otogara yakınlığı, metroya sahip olması ve davutpaşa kışlasına ytünün kurulmasıyla kira fiyatlarının tırmandığı, son iki sene de açılmadık dershane kalmayan, arsa denilen yapının bulunmadığı, 2005 yılında açılan esen merkez sayesinde sinemaya kavuşan, belediye başkanlığını aklım erdi ereli mehmet öcalanın yaptığı, ilkokulu okuduğum senelerde daha ilçe olamamış ve her dakika başka bir ilçeye bağlanan - şöyle ki birinci sınıfta karnemizde güngörene, daha sonra bağcılara daha sonra bakırköy yazıyordu- istanbulun texası olmaya aday ilçe.
(bkz: dörtyol)
(bkz: hasip dinçsoy ilköğretim okulu)
(bkz: atışalanı lisesi)
(bkz: engin can güre ilköğretim okulu)
(bkz: davutpaşa caddesi)
(bkz: carrefour)
(bkz: esenler otogarı)(mys, 27.11.2005 02:08 ~ 31.08.2008 00:33)
- canım ilçem yaşadığım güzel mekam başkaları sevmesede ben çok seviyorum seni sevmeyen ölsün
- (bkz: yüzyıl)
(bkz: cırtlak mustafa)
'burası esenler burda gırtlak keserler' lafı ile taçlandırılmış istanbulun en belalı ilçesidir.suç trafiği her an her saat yaşanır bu güzel yerde bir(radiohead, 03.12.2005 22:57 ~ 04.12.2005 15:05)
- otogarı ile meşhur istanbul ilçesi
- istanbul'un güneydoğusu. insan yürümeye bile korkuyor.
- otogar ile meşhur olmayan ilçe.zira büyük otogar bayrampaşa'ya bağlıdır.esenler'e değil.
- hal binasının karşısına kemerpark konutları yapılarak ayrı bir dünya yaratılmaya çalışılmış bir ilçemizdir.sözkonusu konutlar yüksek duvarlarla çevrili olup esenlere hiçbir bağlantısı olmayacaktır.ancak konut fiyatları yükselecektir.
- köşebaşı kültürü konusunda en iyi olan, genel anlamda 15 ile 23 yaş arası insanların toplandığı ve günlerin yaklaşık olarak %70'inin harcandığı sokak ve cadde köşelerine sahip ilçe.
kimi ailelerin çocuklarının katlini vacip kıldığı güzide ilçe.
gaspçı üretiminde ihracat sıralamasında istanbulda ilk 3'e girebilecek potansiyele ve azme sahip dinamik ilçe.
okulda top oynayan çocukların üzerine pitbull salan zihniyetin barındığı ilçe.
- en iyi psikopat yetiştirilen ilçelerden biri.
- istanbul ilinin 394.423 nüfuslu ve 950 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
sabahattin yücel ilçenin kaymakamıdır.
- ankara ili kızılcahamam ilçesine bağlı bir köy.
- tahammül edilebilirliği çok az olan istanbul ilçesi. alışık olmayanlar için sürekli tetikte olmayı gerektirir. en iyi yanı sınırları içinde çok iyi kürt böreği yapan bir fırını barındırması ve anneanneye gidildiğinde sabahlara pudra şekeri tadında heyecan ve adrenalin katmasıdır.
- mehmet öcalanın başkanlık ettiği ve istanbulun en rezil ilçesi haline gelmiştir.en komiğide esenlerde çöp kutularının ördekten yapılmasıdır.korkudan çöp atamıyorum ördek elimi ısırır diye...birde boş arazinin bulunmadığı spor komleksinin istanbulun eroin esrar mekanı piskopat aleminin liderlerinin olduğu mahallleye yapmaları
(gis23, 29.06.2008 20:01)
- doğduğum, büyüdüğüm, hala sınırları içinde olduğum feci enteresan bir yer. sokak başına 2 tane x köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği barındırır. insanlar camilerin çay ocağında ya da kıraathanelerde oturur, sevgililer ise pastahanede buluşur ya da bakırköy’e gider. (bkz: 336b) (hoş yeni yeni cafeler açılmaya başladı)
lumpen kelimesini anlamakta zorlanan sosyoloji öğrencilerinin mutlaka uğraması gereken bir yerdir, hatta engin ardıç’ın burada bir gün geçirmesi en büyük fantazilerim listesinde ilk ona girer. yazları sıcak ve tozlu, kışları serin ve çamurlu geçer. çocuklar sokakta top oynar, kadınlar apartman girişindeki merdivenlerde oturup kazak örerler. kürt nüfusu yoğundur, kürtler genelde aile apartmanlarını seçerler, apartmanların içinde bir klan yaşadığı iddia edilebilir (sayım memuruydum, bizzat gördüm). eğer esenler’de çocuk iseniz asla bir kürt çocuğu ile kavga etmemeniz önerilir.
en meşhur ismi ise zekeriya beyaz’dır.
en güzel mahallesi turgutreis’dir yalanını söyleyeceğim inanmayın.(umran, 13.10.2008 00:37 ~ 00:38)
|