esc tuşuna basınca yazılanların silinmesi   

adana çık aradan

1. "esc tuşuna basınca yazdıklarınızın silinmesi" hakkında yazabileceğiniz bir şey varsa ortam sizin: (güzel yazın)

bu yazının altına bir şeyler karaladıktan sonra esc ye basarak kanıtlayabileceğiniz durum. eğer bir kaç satır bir şey yazdıysanız sorun değil ancak uzun bir yazı üzerindeyken bu tuşa yanlışlıkla basarsanız "eşekten çifte yemiş mazlum insan" a dönersiniz bir an.

az önce başıma geldi bu olay. kendimce sabahtan beri aklımdan tasarladığım bir eleştiri yazısını yazıyordum. 6-7 paragraf falan yazmıştım. daha devam edicektim ancak bir sözü tırnak işareti içine almaya çalışırken klavyeye bakmadan elimi o tuşa götürdüm ve yanlışlıkla "esc" tuşuna bastım. bütün yazdıklarım gitti, sayfa beyaz ve boş bir şekilde kaldı. arkasından bakakaldım yazının. emek harcamıştım yazıya. ve yanlışlıkla bastığım bir tuş yüzünden hepsi yok oldu gitti.

bir süre sonra şoku atlattım ve tekrar yazmaya başladım. zar-zor ilk paragrafı tamamladım ancak olmadı. tekrar yazamadım. ağladım üstüne bir süre. sonra şoku atlattım. şimdi bu yazıyı yazıyorum. esc ye basarım diye korkuyorum. tekrar ağlayasım geldi. hoşçakalın.
    (dzingis, 05.10.2007 13:51)

2. (bkz: ctrl+z)
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 05.10.2007 13:56)
  3. az önce aldığım mesajın üstüne tekrar salya sümük ağlamaya başlatan durumdur.

allah belanı vermesin lan vammor* neden söylüyorsun madem "ctrl+z" yle geri geldiğini. yetmedi mi lan ağladığım. ağla1
    (dzingis, 05.10.2007 13:57)