esat canan   

adana çık aradan

1. chp hakkari milletvekili olan bu zat'ı bugün itibariyle tanıdım. tüm türkiyede artık milletvekili olarak tanıyacağını sanmıyorum. hangi sıfatı da kullanacağımı bilmiyorum bu provakatöre. varın yorumları siz yapın artık.
    amerikaya artık bu konuda hiç bir şey söylemeye hakkımız yoktur. biz içimizdeki hainleri, satıcıları ve bilerek veya bilmeyerek bunlara taraf olup onların ağzından konuşan şak şakçılara gerçekleri gösteremediğimiz veya anlamayana da gerekli müdahaleleri yapamadığımız sürece biz bu oyunlara daha çok geliriz.

(bkz: http://www.internethaber.com/...)

(bkz: ülkeyi satmak)
    (bkz: insancılık adı altında kürtçülük yapmak)
    (bkz: pkk sempatizanlığı)
    (beybabacan, 31.01.2007 11:49 ~ 14.06.2007 13:16)

2. (bkz: türkiye barzani ile diyalog kursun)
    (bkz: talabani’yi kabul etsin)
    (bkz: pkk’nın siyasete girmesinin yolu açılsın)
    (bkz: pkk lı militana şehit demek)
    (beybabacan, 31.01.2007 11:56 ~ 14.06.2007 13:16)
  3. an itibariyle haber türk kanalında "ben onu demek istemedim de, bunu demek istemedimdi de, yanlış anlaşılmaydı da" diye kendini paralayan milletvekili kişisi.

amerikalıların böyle durumlar için kullandığı bir deyiş vardır ki cuk oturur kanaatindeyim: "shut the fuck up"..
    (çeyrek asır, 31.01.2007 20:04)
  4. oy verilesi en yüksek parti olan chp'de varlığı insanın canını sıkan, teröristlere şehit payesini yakıştıran sözde milletvekili.
    (karışan, 02.02.2007 22:16)
  5. bugün chp'den istifa etmiş olan hakkari milletvekili. zaten yakışmıyordu chp'ye. yanılmıyorsam akp kendisine bazı vaatlerde bulunmuştu, yakında akp'ye geçmesini bekliyorum.
    (big bang, 22.05.2007 15:33)
  6. chp'nin doğu/güneydoğu milletvekili adaylarını belirlerken aşiret kıstası yerine adam olmak kıstasını araması gerektiğini bize bir kere daha net bir şekilde gösteren kişi. böyleleri atatürk'ün partisine değil, ancak ampul partisine yakışır.
    (bessel ve hankel, 22.05.2007 18:39)
  7. kendisinin chp den istifa etmesi yerine chp nin ihraç etmesini canı gönülden arzu ettiğim milletvekilidir. ancak bu da bir şey dir. takdir edilesi durumdur. şimdi nereye yakışıyorsa oraya gitsin.
    (beybabacan, 22.05.2007 23:31)
  8. bazı gerizekalıların asla anlamadıkları ve anlamayacakları kişidir. bilip bilmeden insanlara bok atan koyun kesimin bu ülkeyi ne hale getirdiği malum zaten. sürü psikolojısıyle insanları linç edip ülkenin aydınlarını tek tek yok eden bir kesimden söz ediyorum evet. yaptığı son açıklama gayet nettir. turhan çömez denen kişinin " balıkesirin şehitleri var" demesi üzerine, "ayrımcılık yapmayın, güneydoğunun da şehitleri var" demiştir. zaten azıcık aklı çalışan bir insan diyalogları yerine koyarsa gayet rahat neyi deyip neyi demediğini anlayacaktır. zaten bunu onur öymen de doğrulamıştır. hadi bunların hepsini geçtim, basına kapalı bir ortamda söylenen şeyleri birinci ağızdan duymadan hakkında bazı salakların nasıl yorum yapabildiğini anlamış değilim.. hala çamur at izi kalsın politikası uygulayan bazı gerizekalıların kendilerine hedef seçtikleri kişi olmaktan kurtulamamıştır. şemdinli olaylarında sırasında takındığı dik duruşundan ve demokrası anlayışından ötürü alnı öpülmesi gereken milletvekilimizdir.

ayriyetten chp de istediği zaman istediği şekilde kendine yer bulabileceği kesin olmasına karşın, chp nin kendi seçmen kitlesini yok saymasını protesto etmek için istifa etmiştir.

not : dtp ile en ufak bir alakası yoktur. bilip bilmeden yine ufacık beyinlerinden hayal gören insancıkların dtp ile beraber seçime gireceğini sandığı milletvekilidir esat canan. yani tam bağımsız tek başına girecektir seçime. ve sanırım yeniden seçilirse o koltuğu neden hakkettiğini bir kez daha ispatlayacaktır.

not 2 : bu kişiyi bu kadar savunmamın sebebi de kendisini bire bir tanıyor oluşumdur evet. çünkü onun bu ülke için ne kadar mücadele ettiğini bilmekteyim. hakkari gibi bir ilde, chp gibi bir partiyi temsil edip milletvekili seçilmek her yiğidin harcı değildir. chp nin asla milletvekili çıkartamayacağı bir ilden milletvekili çıkartmasını sağlamış yegane kişidir.
    (phalanx, 10.06.2007 02:52)
  9. sözlükten avukat edinip kendisini savunan vekildir. iddaların asılsız olduğunu bu yalanlamak için bu kadar geç kalınmaz. aslanlar gibi çıkıp sıcağı sıcağına şu şekilde kendisini savunabilirdi. savunurken de lafı gevelemeden
    "ben asla böyle bir şey söylemedim. amerikaya karşı devleti küçük düşürmedim. barzaniyle diyaloğa girilsin ve pkk nın siyasi arenada yolu açılsın filan demedim. ben her zaman bu ülke için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. pkk ile uzaktan yakından alakam yoktur. kınıyor ve lanetliyorum. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak milleti ne olursa olsun böyle düşünülmelidir... vb." cümlelerle kendsisini savunsa idi basında.
    aradan bu kadar süre geçmiş (kendi tabirleriyle hitap etmeyeceğim) bazı ...* sözlük avukatları şimdi çıkmış bu insanı savunuyor.

biz yorumlarımızı basından duyduğumuz kadarıyla yaptık illaki. elbette tanımam kendisini. bu tür hassas konularda hangi toplulukta konuşursak konuşalım mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. özellikle milletin vekili konumunda ve hakkari milletvekiliysen kelimelerini seçerek konuşacaksın. yalnış anlaşılacağından çekineceksin. ve avukat tayin ederek sözlüklere ona buna hakaret ettirerek çemkirtmeyeceksin.
    ateş düştüğü yeri yakar. bunca şehit verdik doğusuyla batısıyla. ne uğruna ? kocaman bir hiç. pkk yı veya hangi sebepten olursa olsun bir insanın canına kastetmeyi haklı bir mücadele gibi gösteren veya göstermeye çalışın bütün insanları kınıyorum.(görüşü milleti hiç farketmez) ve her platformdan bu mücadelemi ve söylemlerimi sürdüreceğim.

gerçektende artık kimin ak kimin kara olduğu bir şekilde ortaya çıkması lazım. artık ne şiş yansın ne kebap siyaseti ile ikili oynamayın kardeşim. temsil ettiğin gürühun düşüncelerini taşıyorsan ve söylüyorsan da söylemiyorsanda arkasında dur.gerçektende bu vatanı seviyor ve atatürkün çizdiği çizgideki gibi bir atatürk milliyetçiliğini savunuyor ve benimsiyorsan o zaman kimsenin sana bir diyeceği kalmaz.
    kendince birilerine hoş gözükme pahasına bile pkk sorunun(kürt sorunu değil sorun direkt pkk sorunudur. sonrası kürdistan ayakları ki o daha tehlikeli) siyaset arenasında çözüleceğine inanmak ve bu söylemlerde bulunmak kadar ahmaklık olamaz.
    (beybabacan, 14.06.2007 13:44 ~ 13:45)