görseller
erzincan 

belki ilginizi çeker
  1. · grup çığ
  2. · erzindan
  3. · canlılar 2ye ayrılır normal canlılar erzincanlılar
  4. · armudan
  5. · enver şahin
  6. · yalnızbağ belediyesi
  7. · yaşar aksanyar
  8. · kamil sağlam
  9. · türkiye deki havaalanları
  10. · mercan belediyesi
gündem
  1. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  5. · zongul ducks
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · postmodern öykü denemeleri
  9. · bu nick çok komik

erzincan  

1. doğu anadolunun yeşil, güzel şehirlerinden birisidir.
    (kahraman, 15.04.2004 17:48)
  2. 293. kısa dönem olarak askerliğimi yaptığım, çok sevdiğim ilhan irem'in de askerliğini burada yaptığını öğrendiğimde sevinç duyduğum, dört tarafı dağlarla çevrili olduğundan zindan gibi bir yer olduğu düşünülüp geçmişte arzı zindan (zamanla erzincan'a dönüşmüş) denilen, 3ncü ordunun bulunduğu, erzuruma yakın olduğu halde daha ılıman bir iklime sahip olan, üzümü, peyniri ve fasulyesi meşhur, 24 plakalı il ...
    (erdemetal, 25.05.2004 19:10 ~ 27.07.2005 14:31)
  3. depremler dolayısıyla sürekli yenilendiği için doğu anadolunun en düzenli ve modern yapılanmış şehri. memleketim benim...
    (easy company, 25.08.2004 16:24 ~ 29.10.2005 12:20)
  4. -er kişi
    -zin'de kişi
    -can'dan kişi
    sevdiğim ve özlediğim memleketim.
    (cyan, 01.01.2007 14:57)
  5. oldukça küçük bir şehir olduğu kadar da şirin olan ve ekonomik canlılığı öğrenci ve askerlerin sağladığı,doğunun parisi olarak da bilinen şehircik
    (olmayanaergi, 14.02.2007 15:28)
  6. diğer şehirlere göre çok küçük ama kendi kendine yeten, şirinmi şirin, rahat kolay ferah.ne çok sıcak ne çok soğuk.yazın ortasında hiç beklenmedik zamanlarda yağmur yağması şehrin hararetini alır ve her tarafı toprak kokusuyla dolar.insanın içini açar.

bi dört yolu vardır meşhur.eski hükümet bahçesi ve vali recep yazıcı oğlu caddesi(eski adı hükümet caddesi) gemi şeklinde kocaman bi iş hanı vardır.erzincana gidilirde eski adı vaskirt yeni adı ışıkpınar'a gidilmezmi.su sesleri arasında, boğaziçinde veya pembe köşkte ızgara tavuk yemeden olmaz.
    mis gibi erzincan tulum peyniri vardır.izmir tulumu bunun yanında hiç kalır.erzincan beyaz peynirinide unutmamak lazım.dumanlı siyah üzümü(bu arada böyle istanbulda falan normal siyah üzümleri bile erzincan üzümü diye kakalıyorlar dikkat etmek lazım),kayısısı,şirin leblebisi,yaprak döneri,. hepsi müthiştir.acayip hoş biyerdir,memleketimdir herşeyimdir.
    (oxiabit, 21.04.2007 17:53 ~ 17:55)
  7. 24 plakalı ilimizdir. 11909 km2 alan uzerinde 316.841 nüfus, 8 ilçe, 526 köy ve 29 belediyeyi barındırır.

ilçeleri şunlardır: çayırlı, iliç, kemah, kemaliye, otlukbeli, refahiye, tercan, üzümlü

belediyeleri ise şunlardır: erzincan*, çayırlı*, iliç*, kemah*, kemaliye*, otlukbeli*, refahiye*, tercan*, üzümlü*, akyazı*, altınbaşak*, altunkent*, bahçeliköy*, bayırbağ*, çadırkaya*, çağlayan*, çukurkuyu*, demirkent*, dörtler*, geçit*, karakaya*, kavakyolu*, mercan*, mollaköy*, ulalar*, uluköy*, yalnızbağ*, yaylabaşı*, yoğurtlu*

an itibariyle ali güngör valisidir.. resmi web sitesi http://erzincan.gov.tr. adresindedir.
    (rio, 26.05.2007 14:53)
  8. kemaliye ilçesine hayran olduğum ama gidemediğim merkez ve tercan ilçesini gezme fırsatı bulduğum huzurlu şehir...
    (süzek, 25.07.2007 11:11 ~ 11:11)
  9. nazım hikmet'in esinlendiği şehir;

erzincan'da bir kuş var
    kanadında gümüş yok.
    gitti yârim gelmedi
    gayrı bunda bir iş yok.
    oy, dağlar, dağlar, dağlar...
    aldı ellerine kanlı başını
    karın ortasında erzincan ağlar...
    o ağlamasın da kimler ağlasın...

kar yağar lapa lapa
    tipidir gelir geçer...
    yan yana sırtüstü yatan ölüler
    akşam olur tandıramaz
    ateşini yandıramaz...

gün ağarır, şafak söker
    kimsecikler gitmez suya.
    ezilmiş başlarıyla ölüler
    vardılar uyanılmaz uykuya.

ses edip geceye beyaz taşından
    kışlanın saati çaldı ikiyi.
    ne çabuk, lahzada bitti yaşamak.
    kimisi altı aylık,
    kiminin sakalı ak,
    kimi on üç, on dört yaşında;
    kimi yola gidecek,
    kimisi mektup bekler
    yan yana sırtüstü yatan ölüler...

yayıkta yağ vardı, dövülemedi,
    ak peynir torbaya koyulamadı,
    hasret gitti ölüler
    dünyaya doyulamadı...

uyanıp kaçamadılar,
    kuş olup uçamadılar,
    açıldı kuyular kimse inemez.
    erzincan beygiri rahvandır amma
    ölüler ata binemez
    yan yana sırtüstü yatan ölüler..
    (be anything, 22.08.2007 22:16)
  10. (bkz: erzindan)
    (gergedan, 22.08.2007 22:37)
  11. (bkz: canlılar 2ye ayrılır normal canlılar erzincanlılar)
    (easy company, 22.01.2008 04:00)
  12. kış aylarında dört tarafını çevreleyen dağlar sebebiyle adam boyu kara rağmen beklenen kadar soğuk olmayan, düşen ilk kar tanesiyle beraber uçuş seferlerinin iptali ile saç baş yoldurtan, bahar aylarında yeni açmış çiçek gibi insanı karşılayan, dünyanın hiç bir yeri bu kadar sessiz olamazı söyletmeyi başarmış doğuda sevilesi bir il.
    kısa süreli iş ziyaretlerinde kalmak için ideal yer öğretmenevidir. yemek için ermerkez diye adlandırılan alışveriş merkezinin üst katı tercih edilebilir. piknik için doğru yer ekşisu civarıdır. yaklaşık bir saat uzaklıktaki şelalelere bahar aylarında gidilmesi hoştur. yeraltı çarşısında bakır eşyalar bulmak mümkündür.
    (splendid, 18.09.2008 01:58 ~ 25.09.2008 05:03)
  13. çocukluğumu boynu bükük bırakıp, bir daha geri dönmemecesine terkettiğim şehir. her şey orada kaldı, sevdiklerim, sevinçlerim, hayallerim, her şeyimi gömdüm topraklarına. ruhum kaldı, belki de bedenimdi sadece o uğursuz otobüsle binlerce kilometre uzaklara gelen. kim bilir...
    (just perfectt, 04.12.2008 20:15)
  14. gittiğiniz ama dönemediğiniz şehirdir.
    yok şehre aşık olmadım, havaalanında uçak kalkmıyor. kar, sis buralar. ama çok güzel.
    (right lane must exist, 04.01.2009 19:29)
  15. sizi her an şaşırtabilecek küçük, * sevimli şehirdir; bu şehirde de midye yedim ya, hayattan başka bir beklentim yok artık.
    (mbkbkmy, 08.01.2009 20:58)
  16. çok gitmek istediğim hiç göremediğim memleketim.
    (northern, 08.01.2009 21:17)
  17. güzel, hoş bir şehir olduğu söylenen memleketimdir. hiç gidemedim. hatta dedem bile sadece bir kez gitmiş, pek kimseler kalmadı şimdi. milliyetçiliği ile bilinen topraklardır bir de.
    (kaltwinter, 09.04.2009 16:51)
  18. şu güzel sözlere ev sahipliği yapan güzide şehrimizdir, memlekettir.

tercan erzincan yolu
    masamiz raki dolu
    oy desinler desinler
    vay desinler desinler
    seni de bana versinler
    erzincanli desinler

kiz cikmis inek sagar
    yar cikmis davar sagar
    isvesi beni yakar
    cilvesi beni yakar

oy desinler desinler
    vay desinler desinler
    seni de bana versinler
    erzincanli desinler

(bkz: grup çığ)
    (bkz: tercan)
    (kaltwinter, 18.04.2009 15:54)
  19. dünyanın en büyük portresine ev sahipliği yapan şehirdir. şehrin dışındaki askeri alandaki tepelerden birine yapılan atatürk portresi ve imzası 1982'de darbe yönetimi tarafından yaptırılmış. topam 7500 metrekarelik bir alanda ve 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış. yapımında her gün 100 asker olmak üzere toplam 3000 asker çalışmış.

ahan da görüntüsü

http://maps.google.com/...
    (easy company, 11.05.2009 09:41)
  20. ağustostan ocak ayının ortasına kadar 5.5 ayımı burada geçirdim. dört bir yanınızı çevreleyen dağlar kimi zaman kendinizi gerçekten de bir zindanda hissettiriyor
    yazın kavurucu bir sıcağı olmasına rağmen gölge olan yerler çok serin oluyor sonbaharda 25 dereceyi bulan sıcaklık farkları yaşanıyor. -buna alışmak zordu-
    sonbaharda etraftaki dağların tepelerinde karı görmeye başlarsınız yavaş yavaş aşağılara ve sonunda şehre iner. -1 ay içinde istanbulda 26 sene boyunca gördüğümden fazla kar gördüm-
    istanbuldan tanıdık olan tek şey madoydu erzincanda. yapacak pek bişey yok
    ermerkez alışveriş merkezinde bilardo, sinema ve yemek için ayla ablanın yeri, çarşıda kebap yemek için kebabistan, ekşisudaki mesire alanı, çay için barış manço parkı...
    (hadidışarıçık, 15.07.2009 12:29)
  21. az önce 4.9'la sallanmış şehirdir. n'oluyoruz lan?
    (mbkbkmy, 30.07.2009 10:53)
  22. hayatımda gördüğüm en kötü şehir.toprağı çorak ve bereketsiz,şehir merkezi oldukça sıkıcı bir şehir.eğer işiniz yoksa kesinlikle gidilip görülesi bir yer değil haberiniz ola.
    (coreytaylor, 20.09.2009 12:34)
  23. nüfus kayıtlarında memleketim.
    ama aslında o kadar çok bilmediğim bir şehir. kardeşim orda okurken bir isim vermişti oraya haklı galiba.
    erzindan.
    (sevda filiz, 20.09.2009 19:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil