ertuğrul günay   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. 2007 seçimlerinde akp'den milletvekili olacak eski chp ordu milletvekili.
    http://www.hurriyet.com.tr/...
    (azerichild, 22.05.2007 11:49)
  2. akp'den aday olmasına müteakip, rte'ye hayranlığını dile getirmesiyle bünyede koca bir "neden!" ve "nasıl yani!" şaşkınlık ifadelerinin oluşmasına sebebiyet vermiş kişidir. sonrasında düşünüldüğünde aslında cevapların da olayın içinde gizlendiği fark edilip; her ne yaşamışsa yaşamış olsun, her ne zorlukla karşılaşmışsa karşılaşmış olsun, her ne vaad edilmişse edilmiş olsun, insan ideolojilerinden bir kalemde vazgeçmemeli diye kestirip atılması gereken durumun yaratıcısı olan zat.
    (why georgia, 17.06.2007 19:13)
  3. habertürk te konuk olduğu programda; demokrat olmadan sosyal demokrat olunamayacağını ve tıpkı inal batu gibi chp nin sosyal demokrasiden uzaklaştığını söylemiştir.
    (hysteria, 19.07.2007 02:10)
  4. mecliste kendisinden fotograf almak isteyenlere poz verirken biraz sola mı kaysam şeklinde bir espri yapan şahıs.acaba kaymayı hangi anlamda kullandı diye düşünmeden edemiyor insan.
    (spartacist, 30.07.2007 20:26)
  5. son kullanma tarihi dolmuş sosyal demokrat.
    (tangocu kedi, 19.08.2007 02:53)
  6. yavan siyasetçi. bir taraftan kendi değerleriyle çeliştiğini söyleyip akp yi bırakan abdüllatif şener i düşünüyorum, diğer yandan akp gibi düşünce yapısına sahip bir partiye geçen ertuğrul günayı ve anlıyorum ki koltuk tutkusu insana çok değişik şeyler yaptırabiliyor.
    (ceng85, 19.08.2007 08:25)
  7. kültür ve turizm bakanı olarak atanmıştır, yeniş bir erkan mumcu vakası başlıyor gibi.
    (galliani, 29.08.2007 18:17)
  8. 60. hükümetin tek solcu bakanı.
    (jack nicholson, 29.08.2007 18:22)
  9. 60.hükümetin turizm ve kültür bakanı. ertuğrul günay' ın akp' den bakan olması şaşırtıcı bir durum değildir. akp'ye geçerken bakanlık pazarlıkları mutlaka yapılmıştır. ertuğrul günay, aynı zamanda takiyeci bir bakandır. yapılan işle amacı farklı olan bir bakandır. bir insan solculuğu hemen bırakamaz , gibime geliyor. demek ki herşey turizm ve kültür bakanlığı içinmiş. umarım özüne en yakın zamanda döner.
    (spanki, 30.08.2007 15:14 ~ 31.08.2007 13:47)
  10. bütün basın toplantılarında ya da röportajlarında gülümseyen adam.

- kırk yıllık sosyal demokratım, ilk defa iktidar oluyorum (ehehhe)

modunda dolaşıyor galiba...
    (şiirbaz, 06.09.2007 02:00 ~ 02:18)
  11. haluk özdalga'dan alıntı yapıyorum.

---spoiler---

işte baykal'dan bazı örnekler: hatırlanacağı gibi, 2006'da ısrarlı bir şekilde erken seçim istiyordu. o arada erken seçim kararının alınması için, açık muhtıra çağrısı yapmaktan ve tbmm iradesine dönük tehditler dile getirmekten kaçınmadı (haziran 2006): "bizim önerdiğimiz (mayıs 2007 öncesi erken genel seçim), muhtıra şeklinde ya da daha ince yöntemlerle aşılmasına gerek bırakmadan sorunu sandıkta aşma olayıdır." sonbahar aylarında erken seçim kararı için zamanın daralması üzerine, harekete geçmekte acele edilmesi için, sözde ince bir siyaset üslubuyla yapılan, ama kaba ve muhatabının askerler olduğu belli bir çağrı daha (eylül 2006): "başbakanın cumhurbaşkanı adaylığını önlemek gerektiğini düşünüyorlarsa, şimdi önlesinler." grupta yapılan bir konuşmada, önce "herkesi göreve çağırıyorum" der ve hemen sonra kimleri göreve çağırdığı eksiksiz anlaşılsın diye, tamamlayıcı açıklama olarak talihsiz ve isyan duyguları uyandıran bir kıyaslama yapar (ekim 2006): "...celal bayar, adnan menderes... geldi, geçti. ama bugünkü yönetim kadar... laiklik özüne karşı bir kadro gelmedi." sözde ince ve örtülü bir üslupla, ama gerçekte kaba bir şekilde yürüttüğü sürekli kışkırtmalara rağmen netice alamayan baykal, zamanın daralmasıyla birlikte, son bir umut ve çırpınış içinde açık kışkırtmaya başladı (mart 2007): "erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasına silahlı kuvvetler kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum."

27 nisan günü cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk oylama yapıldı ve üçte iki çoğunluk bulunamadı. baykal'ın ısrarla kışkırtmaya çalıştığı müdahale henüz gerçekleşmemişti. o gün baykal, "tüm çağrılarına rağmen toplumun en önemli ağırlık merkezlerinin duruma seyirci kaldığını" söyleyerek, askerlere serzenişte bulundu ve tbmm iradesine dönük bir müdahale gerçekleştirmedikleri için üzüntülerini dile getirdi. aynı gece yarısı askerlerin demokratik işleyişe müdahalesi geldi. chp genel başkan yardımcısı onur öymen hemen ve büyük bir coşku ile, askerlerin bildirisiyle tamamen aynı görüşleri paylaştıklarını ilan etti. baykal da açıkça destek çıktı ve 1 mayıs günü parti grubunda yaptığı konuşmada, askerî müdahalenin, öyle bir ihtiyaç duyulduğu için yapıldığını söyledi.

demokrasi tarihinde kara bir leke...

---spoiler---

evet, işte böyle bir sol partiden ayrılıp akp gibi faşist! bir partiye geçen adam. merak edenler için yazının tamamı:
    (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)
    (galliani, 06.09.2007 02:31 ~ 03:02)
  12. dün akşam ntv'de izlediğim "sanatçılar soruyor, kültür bakanı anlatıyor" programında değişik kesimlerden sanatçıların tek tek sıkıntılarını dinlemiş, samimi bir açık sözlülükle sorunları ve çözüm yollarını dile getirmiş türkiye'nin görüp göreceği en iyi kültür ve turizm bakanı.

seçim ve parti tercihi nedeniyle haksız eleştirilere ve hakaretlere maruz kalsa da dürüst kimliği ile yoluna devam eden sayın günay 2,5 saatlik program boyunca da yaptığı yorumlarla, kendisini seven, sevmeyen pek çok topluluğun yüreğine su serpti. yapmayı planladığı çalışmalar ve üzerinde durduğu problemler itibariyle programa katılan sanat temsilcilerinin de güveninini kazandı. tüm siyasilerin aksine geçmiş kabinenin icraatlarını da küçümsemekten uzak bir tavır izlerken, konukların dile getirdiği telif hakları, yurt dışında kültürel temsil, devletin sanata eğilimi konularında gayet yapıcı açıklamalar yaptı, önümüzdeki yıllar için umut verdi.
    (atropos, 27.09.2007 15:58 ~ 28.09.2007 08:35)
  13. türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kültür bakanı olarak görmesemde akp bünyesi içinde en başarılı olcak bakandır zannımca.
    (tercih ettiğim nick budur, 27.09.2007 16:57 ~ 17:09)
  14. ecevit döneminde chp'nin genel sekreterliğini yapmış olan yeni kültür ve turizm bakanı. sol camia içinde "yeşil" bilinen siyaset cambazı sonunda gerçek yerini bulmuş gibi görünüyor.
    siyasette eğlenmeye devam edelim.
    (bambirella, 26.11.2007 00:29)
  15. ünlü modernite hocamız iştar gözaydın'ın bir dersinde söylediği sözü hatırlatan insan:
    "bıktırmayan tek şey iktidardır, iktidarın içersinde yer almak tek hedefi olan insanların hiç bir ideolojisi, düşüncesi, inancı gerçek değildir."

ertuğrul günay'ın ışığa erdiğini! öğrenince gelmişti aklıma bu söz gayri ihtiyari.
    (bilginsel, 26.11.2007 00:49 ~ 00:49)
  16. kapatma davası hakkında;

"ama öyle anlıyorum ve üzülüyorum ki; türkiye'nin iyiye gitmesini ve ileriye gitmesini istemeyenler çok önemli yerlere sızmışlar" demiş ertuğrul günay.

kitabı karşı siyaset'te ise ;

"işsizlik azalmadığı, ekonominin iyileştiği iddialarına karşın insanların günlük yaşamlarına somut yansımaları olmadığı için toplumsal adalet, sosyal güvenlik, hukuk devleti ilkelerine bağlılık, kamu yönetiminde saydamlık ve dürüstlük sağlanamadığı için iktidar yıpranıyor" demişti.

vaktiyle, bizatihi "hukuk devleti ilkelerine riayet etmemek"le itham ettiği ak parti'nin, bugün hukuk devletinin dayanağı anayasaya, devletin temel ilkelerinin merkezinde konuşlanmış laikliğe aykırı eylemlerin odağında olduğu iddialarına, biraz canı yandığı için olsa gerek, "çok önemli yerlere sızılmış" ifadesiyle karşı çıkıyor.

kimlerin nerelere sızdığının farkındayız ertuğrul bey. talim-terbiye kurulu sızmalarını da konu edinecek misiniz? "yıpranmak" anahtar sözcüğü üzerinden beyanlarınızı tekrar inceleyin dilerseniz.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 15.03.2008 00:26 ~ 00:28)
  17. ha, kendisiyle bir konuda aynı görüşteyim. yine karşı siyaset'ten;

"böyle bir partinin karşısında sadece laiklik ve güvenlik politikalarının klasik söylemine takılıp kalmak ve sosyal politikalar konusunda bir duyarlılığı yükseltip, kitleselleştirmemek gerçekten bir basiretsizliktir ve sosyal demokrat bir parti açısından talihsizliktir."

buraya kadar, ertuğrul bey'in ak parti'ye katılana dek sahip olduğu görüşlerine katılıyorum, ve artırıyorum;

recep tayyip erdoğan ve şürekası "laikliğe aykırı eylemlerin odağı" olmakla değil vatana ihanetle yargılanmalıdır. 6 yıllık iktidarı müddetince 85 yıllık cumhuriyet tarihinin her türlü kazanımını günü kurtarmak gayesiyle satıp savuran işbirlikçilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı, adalet önünde iktidar erkini bu denli yalapşap kullanmanın hesabın vermelidirler.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 15.03.2008 00:45)
  18. baykal bu adama yol verirken acaba günahını mı alıyor dedik ama meğer varmış bir bildiği.
    (bilal12, 19.03.2008 22:08)
  19. solculuğun "kürt düşmanlığı yapıp savaş tamtamları çalmak ve laikliği din yapıp ona tapmak" olmadığını bize hatırlatan adam.
    (galliani, 19.03.2008 22:14)
  20. elinde koz varken sert yüz ifadesiyle konuşan fakat gardı düşürüldüğünde(karşı ataklarla zorda bırakıldığında) ise gevşek jest ve mimikler boktan(durumu kurtarmaya yönelik fakat hiçbir işe yaramayacağı biline biline) espriler yaparak içinde bulunduğu durumdan sıyrılmaya çalışan bakan..
    (taze bitti, 19.03.2008 22:22)
  21. her nedense bana hasan cemal'i anımsatan zat.
    (crazyking, 19.03.2008 22:37)
  22. ilginç şeyler oluyor gerçekten. ilginç de değil ya biz öyle diyelim yine de. kendisiyle ilgili ntvmsnbc'nin web sitesinde bir haber okudum kafamda birbirinden farklı şeyler belirdi. öncelikle linki verelim;

(bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)

başlık şöyle "günay: ben bilmem, hukuk bilir"
    iyi güzel söylemişsin de bu söz bana başka bir sözü hatırlattı: (bkz: ben bilmem beyim bilir)

ve haber şu şekilde devam ediyor: "ak parti’ye kapatma davası talebinin ergenekon’un önünü kesmeyi amaçladığını söyleyen kültür bakanı ertuğrul günay, bugün sürpriz gözaltılar üzerine “ben bilmem, hukuk bilir” dedi." (merak eden haberin ayrıntılarını linkten okuyabilir.)

şimdi burada bana ilginç gelen şey akp'ye yönelik kapatma davası hakkında bütün akp'lilerin yaptığı gibi ertuğrul günay'ın da yargı yanlış yaptı, bu durum demokrasiye aykırı tarzında şeyler söyledikten sonra yine hukuku ilgilendiren bir konuda hukuk bilir tarzında bir açıklama yapması. acaba bakan yargı organları ve hukuk hakkında konuşurken doğru bir uslup kullanması gerektiğinin mi farkına vardı yoksa birilerinden henüz bu sabah gerçekleşen olayla ilgili(gözaltına almalar..) "şu açıklamayı yapın, böyle söyleyin." gibi bir direktif mi gelmedi.

(bkz: özgür irade)
    (ara: akıl fikir)
    (ardaarda, 21.03.2008 19:47)
  23. demokrasiyi özümsediğini düşündüğüm,hükümet içinde bir denge unsuru olarak önemsediğim, içimdeki haşarı çocuğun fikirsel-siyasal ynsımalarını kendisinde bulduğum siyasetçi. cesur ve üretken yaklaşımlarıyla şimdiye kadar hayal kırıklığına uğratmadı beni. umarım uğratmaz...
    (incebelii, 07.05.2008 13:53)
  24. sky türk'ün madımak müze olsun teklifiyle kapısını çaldığı ve "benim davam değil" cevabını aldığı kültür bakanı, davayı satanlardan.
    (karanlıkta, 02.07.2008 20:31)
  25. ertuğrul günay'ı hepimiz tanıyoruz. eski sosyal demokrat, şimdinin müslüman demokrat kişiliği. kültür konusunda atılımlar yapacağını, türkiye'nin aydınlanmasından yana olduğunu her daim dillendiren bir kişilik. kişilik kelimesini gerçekten neden kullandığımı bilmiyorum.

beyimiz buyurmuş ki "madımak oteli'nin müze olması benim davam değildir.". sayın ertuğrul günay, kültür bakanı olmak sadece toplumun belirli bir kesiminin kültürüne sahip çıkmak mıydı yoksa aydınlarımızı kültürün bir parçası saymamak mıydı gibi sorular yarattı zihnimde. sözlerinden anlaşılacağı üzere, alevilik geleneği için bir araya toplanmış aydınların yakıldığı o utanç gününün üzerinden yıllar geçse de yazarların ölüleri bile değersizmiş kültür bakanı için.

ne yazık ki durum ortadadır. ertuğrul günay ve benzerleri her zaman olduğu gibi hakkıyla dönmüşler ve döneklikte başarılı olmuşlardır. zaten bu beklenen sonuçtur, ertuğrul günay gibileri doğdukları ve var olma mücadelesi verdikleri platformu yadırgar hale gelmiştir çünkü onlar o platforma yakışmamaktadır. o mücadelenin bir parçası olmayı hak etmemektedir.

o gün orada ölümden dönenlerin ya da ölenlerin ruhu için dua etmek amacıyla da olsa sivas'a uğramayan bir bakan için çok da sıradışı olmayan bu davranışa gülüp geçmek gerekiyor sanırım. malum, burası türkiye ve türk olmayı aşağılık kompleksi haline getirmeyenler çeteci, anadolu kültürü'nü ve alevilik geleneği'ni yaşatmak isteyenler dinsiz, inançsız olanlar cehennemlik, solcular ahlaksız olabiliyor.

ertuğrul bey'e ve yaşatmak istediği başkaldırıyı, anadolu'yu,yarını tamamen ortadan kaldıran kültürüne başarılar diliyorum. umarım bir gün bu halkın da fikirlerini en az kendisi kadar çabuk değiştirebildiğini gördüğünde geri dönmek istemez. çünkü o zaman 20 milyon insana hesap verme zamanı gelmiş olacak.
    (karanlıkta, 02.07.2008 20:50)
 sayfa  / 2