|
|
- daha önceden beşiktaş'ın başına rıza çalımbay'ın, fenerbahçe'nin başına rıdvan dilmen'in ve oğuz çetin'in gelmesinden bir farkı olmayacak durumdur...
biz fenerbahçe taraftarları da* ara ara "rıdvan dilmen" veya "aykut kocaman" der dururuz ama işler tepelerde bir yerlerde bizim dediğimiz gibi yürümüyor maalesef...
biz taraftarlar sadece diyip duruyoruz...
o kadar...
- hayırlı uğurlu olsun da; rıza hoca'ya olduğu gibi olmasın?
onun yerine daha deneyimli samet aybaba gelse hiç ahlanıp vahlanmayacağımız bir durum olabilirdi...
- kulüplerimizin yerli teknik adam geçmişlerine bakıldığında çok da umut vermeyen gelişmedir. takımın başında sezon ortasını görmesi başarı olarak nitelendirilebilir.
- kafamda bir sürü soru işareti oluşturan gelişmedir.
yıldırım demirören ertuğrul sağlam'ın arkasında durmayı gerçekten başarabilecek midir? çok değil daha 2 yıl kadar önce rıza çalımbay takımın başına getirilirken söylediklerini unutmadık başkanın.her ne olursa olsun sonuna kadar rıza'nın arkasındayım demişti.öyle olmadı.baskılara dayanamadı ve sonuç ortada.eğer takımı ertuğrul sağlam gibi geleceği parlak gibi görünen fakat kariyerinin henüz başında bir hocaya teslim edecek kadar cesaretliysen arkasında durmayı da bileceksin.gerekirse 3-5 yıl başarı beklemeyeceksin.ama şimdiye kadar yaşadığımız o kadar çok örnek var ki ertuğrul'un da sonu onlar gibi olacak diye korkuyorum.sanki henüz erken gibi geliyor bana ertuğrul'u beşiktaş'a hoca yapmak için.büyük takımlar büyük oyuncuları barındırır ve bu oyuncuları idare edebilen hoca büyük hocadır.şimdi düşünüyorum ertuğrul bu özelliğe sahip mi diye.umarım öyledir.umarım uzun yıllar takımın başında kalır.hoca değişmekle başarı gelmiyor görüldüğü üzere.takımı ertuğrul'a 10 yıllığına emanet etsinler.o zaman çok iyi işler çıkarır beşiktaş.ama rıza'ya yapılanlar yapılırsa uzun süre kalamaz ertuğrul beşiktaş'ta.o da daha kariyerinin başında beşiktaş defterini kapatır.yazık olur.
- konuşulması gereken ertuğrul sağlam ın beşiktaş a boşuna gelmesi dir. zira ertuğrul sağlam, bu kararı ile, teknik direktörlük kariyerini ve bizim bu seneye olan inancımızı bitirmiştir. türk medyası ve korkak yıldırım demirören tarafından ligin ilk yarısı kapı dışı edilecek olmasından başka bir beklentim yok bu hadiseden.
(bkz: yazık)(ob, 30.05.2007 11:42 ~ 11:44)
- olumsuz düşünenlerden biriyim. ertuğrul'un başarısızlığı değildir ama ertuğrul'a oynanacak türlü oyunlara ertuğrul'un karşı koyamayacak olmasıdır olumsuz düşündüren, umarım yanılırım. futbolculuk hayatında da gördüğüm kadarıyla ertuğrul son derece efendi biriydi, bu efendiliğinin yanında biraz da akıllı, yani etrafında olup biteni bilmek anlamında davranırsa; beşiktaş'a başarılı işler yapacaktır.
(bkz: hayırlı olsun)(deulu, 30.05.2007 11:52)
- "bundan sonra ben olduğum sürece beşiktaş yerli hocayla çalışmayacak" diyen sevgili başkanımızın son marifeti. umudumuz öz evladımız rızanın yaptıklarını yapıp (youla, adem dursun, kürşat) bizi bir on sene de kendisinin geri götürmemesidir.
- önce kayseriyi şampiyon yapsın, sonra beşiktaşa gelsin demek istediğim durumdur. zira tam anlamıyla başarı elde etmeyen teknik direktörlerin daha büyük maceralara yelken açması hep bir huzursuzlukla noktalanmıştır...
- beşiktaş'ta yıllar sonra gerçekleşen camia içinden "öz evlatlara" yönelme sürecinin başlangıcıdır.
ertuğrul sağlam, başta beşiktaş taraftarı olmak üzere tüm futbol camiasının saygısını kazanmış bir futbol adamıdır. ilk deneyiminde kayserispor ile de önemli başarılara imza atmıştır. ha denilebilir ki, beşiktaş ile kayserispor arasında dünya kadar fark var, doğrudur. ama temel fark istanbul'da çalışan bir teknik adam olmakla anadolu'da çalışan bir teknik adam olmaktır. yani, beşiktaş'ın başındayken medya çok daha fazla kusuru görür, eleştirir. mesela, kayserispor'u rahatlıkla lig üçüncüsü ve hatta ikinicisi yapabilecek konumdayken ligi 5. sırada bitirmesine hiç değinmeyen medya, benzer bir durumda ertuğrul sağlam'ı topa tutabilir.velhasıl, bunlar hemen herkesin bildiği şeyler zaten.
ben yine de umutluyum. nedendir bilinmez, başarı sağlayacağına inanıyorum ertuğrul'un beşiktaş'ta. belki de inanmak istiyorum, yıllarca yabancı teknik direktörlerden canı yanmış bir takımın taraftarı olarak.
not: o değil de, gelirken bir kolunda mehmet topuz'u diğer kolunda gökhan ünal'ı getirse çok şahane olur, onu da belirtmeden geçemeyeceğim.
- kişisel başarının zirvelerinden biridir. kendi istemediği ve haketmediği halde kaptanlığını yapıp jübile yapmayı hakedecek kadar hizmet ettiği beşiktaş'tan futbolculuk yaşamında koparılan bir adamın geri dönüş öyküsü olmuş. ertuğrul sağlam beşiktaş' ta başarılı olur mu bilinmez elbet zaman gösterir. ama kim ne derse desin gösterilen adaylar içerisinde en mantıkli iki adaydan * biriydi kendisi. şöyle ki sayılan yabancı teknik direktörlerin hepsinin - ki şampiyonluk yaşamış lucescu da dahil- tekrar kendi düzenleriyle gelmek istemesi büyük ihtimalle takımın tüm iskeletini bozacaktı. (beşiktaş' ın iskeleti mi vardı diye sorabilirsiniz içinizden, ben olduğuna inanmak istiyorum)sonuçta hiçbişi olmasa ortada türkiye kupası şampiyonu ve lig ikincisi bir takım var. bence ufak tefek oynamalarla üzerine gidilmeli. ertuğrul da bunları yapabilecek insanlardan bir tanesi olarak görünüyor bence. bu nedenle de mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyorum , hayırlı olmasını diliyorum.
ha ertuğrul başarılı olamaz, ona müsamaha gösterilmez. sezon ortasında gider yenisi gelir. bir sene daha afedersiniz piç olur. beşiktaş şampiyon olamaz. şampiyonlar ligi' ne giremez vs. vs. bunlar olur diye ürkmenin bir anlamı yok bence. alışık olmadığımız şeyler değil. bir sene daha inönü' den taksim'e kafamız önde yürüyüveririz. batmaz ya...
- "peter prensibi"ni bir kez daha doğrulayan bir durum yaratabilecek transfer: ertuğrul sağlam, kayseri'yi şampiyon yapsa da, beşiktaş'ta başarılı olamayabilir (umarım olur), çünkü öncelikle kayseri'de başarıyı getiren koşullar beşiktaş'ta olmayacaktır, ikinci olarak da ertuğrul sağlam beşiktaş'ta, kayseri'de uğraşmak zorunda kalmadığı baskılara (oyuncu, kulüp, spor yazarları, taraftar) maruz kalacaktır.
- haberim olduğu andan itibaren içimi bir hüzün kaplamıştır.
beşiktaş camiasında üzülmesini istemediğim tek insandır ertuğrul sağlam. beşiktaş kayserispor maçlarında bile kayserispor'u tutmama neden olabilecek kadar dürüst ve efendi bir insandır kendisi. başarıdan başarıya koşması için her gün dualarımı alan bir insandır kendisi.
beşiktaş'a transferi; gencecik körpe bir kızın nuri alço'ya emanet edilmesi gibi bir olaydır. büyük camianın kendine has başka sorumlulukları vardır ve bu büyük camialar ne teknik direktörleri eriyip bitirmiştir. nevio scala, vicente del bosque, mircea lucescu gibi kariyeri dünya tarafından da tanınan ve iki maç kaybettikten sonra tonlarca eleştiri oklarını üzerlerine çeken bu insanları düşündüğümde ertuğrul sağlam için gerçekten üzülüyorum.
iyi teknik direktör olma yolunda emin adımlarla ilerleyen - ki iki sene önce uefa tarafından gelecek vaat eden 20 teknik direktör arasında gösterilmişti- bir teknik adamın kendini daha çok pişirmesi, kayserispor'da oynattığı taktik anlayışı büyük bir takıma revize edebilmesi için zamana ihtiyacı vardı. bu zaman kimilerine göre bir iki sene olabilir, belki de bir kaç sene. eğer anlaşma şu an imzalanıyorsa o halde bu zaman beşiktaş'ta görevdeyken değerlendirilecek demektir.
eğri oturup doğru konuşmakta fayda var. mircea lucescu takımın başından ayrıldıktan sonra, del bosque ve rıza çalımbay tam bir faciaya sürüklemişti takımı. del bosque inatla oynatmaya çalıştığı 4-4-2 sisteminden bir türlü vazgeçmemiş. rıza çalımbay ise büyük bir takımın forvet mevkiine veysel cihan gibi adamları monte etmek istemişti. takımın yaş ortalaması 30'un üzerine dayanmış 45 dakikalık kondisyona sahip bir takım olunmuştu.
sonra jean tigana geldi. 1,5 yıllık görev hayatı boyunca ikisi türkiye kupası biri süper kupa olmak üzere toplam 3 kupa kazandı. geçen bir buçuk sene boyunca fenerbahçe ve galatasaray'ın almış olduğu toplam kupa sayısından daha fazla. öte yandan takım gençleştirildi. burak yılmaz, gökhan güleç, da silva bobo ve serdar kurtuluş gibi yetenekleri kazandırdı. four four two dergisine yapmış olduğu demeçte "ben geleceğin takımını yaratırım ama siz de iki sene bekleyecek sabır var mı?" demişti. o sabrın beşiktaş gibi büyük bir camiada olmadığı belgelendi.
ertuğrul sağlam jean tigana'dan daha başarısız bir teknik adam olacaktır. burası kesin. bu sene ve belki bundan sonraki senede ne şampiyonlar ligi başarısı ne de lig başarısı gösterilecektir. fakat yıldırım demirören'in ne olursa olsun bu teknik direktörün arkasında durması gerekmektedir. eğer camianın sevilen yüzlerinden birini hatta belki de en sevilenini kendi kişisel anlaşmazlıkları ile bundan önceki teknik direktörlere yaptığı gibi harcamaya kalkarsa bu sefer tüm beşiktaş camiası yıldırım demirören'in arkasında duracaktır.
ama desteklemek maksadıyla değil....
- (bkz: @1504268)
- elinde çok iyi bir kadro varken, borcu harcı veya huzursuzluğu olmayan bir klüpte, özellikle de 4 büyükler dökülürken ligi "kaçıncı" sırada bitirmiş bir takımın teknik direktörüdür. rıza çalımbay'da ne olduysa aynısı olacaktır. o da denizli' yi iyi oynatıyordu, çaykur'u oynatıyordu ama beşiktaşa gelince çuvalladı. bunun sebebi teknik direktörlüğün öyle 2-3 yılda öğrenilemeyeceğindendir. yeteneği olsa da ertuğrul kaç yıldır direktör?
hem beşiktaş' a hem ertuğrul'a yazık. yine bize esmer günler. öff ya...(draco, 30.05.2007 14:13)
- kalitesine, efendiliğine, çalışkanlığına ve beşiktaş'lılığına söz söylemek tabii ki mümkün değil. ama yerli teknik adamların özellikle büyük takımlardaki "şöhretli" yabancılarla ego kavgasına girdiği, hatta bu problemlerin çok kısa zaman içinde yerli oyunculara da yansıdığı bir gerçek. bu noktada başkan'ların tavrı önemli, maalesef beşiktaş başkanı bu konuda bizleri çok da umutlandırmadı.
bir de üç büyüklerin başkanları camialar tarafından sahiplenilmesi olası isimlere pek sıcak bakmıyorlar. kastettiğim başarılı bir ertuğrul (inşallah) kısa vadede beşiktaş başkanı'na prim getirir ama bir süre sonra başarı sahiplenme krizi yaratır. iki türkiye kupasını oyunculardan önce kaldıran bir başkandan söz ettiğimizi hatırlatmak isterim. bilmem kaç milyon dolarlık borcun altına girecek kimse çıkmadığından bu gerilimden kazanan başkan olur, kısa bir başarı döneminin ardından yeniden kaos ve tartışmalar klübe hakim olur. pek de ümitli değilim yani. ama başarılı ertuğrul'a sahip çıkan, başarıyı onunla paylaşan "olgun" bir demirören tablosu yaşanırsa tüm bu kuşku dolu satırları seve seve yiyeceğim de bir gerçek.
sonucu görürüz ama çok da faketmez. sevinmek için sevmedik ki biz...
- işini çok ciddi bir akademisyen gözüyle yapan disiplinli birisi olarak başarılı olacağına inandığım teknik insan.
- kendi içimizden gelen, insanlığına, efendiliğine saygı duyulan bir beşiktaşlı.. başarılı olacağına kalpten inanmıyor musunuz? ben inanıyorum.. başarılı olsun ya da olmasın hep yanında, hep arkasında, hep destek tam destek onunla olacağımıza inanıyorum.. beşiktalı olmanın*bu olduğuna inanıyorum... hayırlı uğurlu olsun ertuğrul. büyük bir savaş seni bekliyor. güç seninle olsun.
inanıyorum!
- şu anda star sporda izlediğim kadarıla yönetimin vazgeçtiği olay.yönetimin ne kadar dengesiz olduğunun kanıtıdır bence.yani dün anlaştım diyorsun.bugün vazgeçiyorsun.çocuk oyuncağı sanki bu iş
(bkz: tüpçü)
edit:tamam o kadar yaygara çıkardın noldu.ancak ertuğrul sağlamı rencide ettin.yazık
- beşiktaş tarihinin gelmiş geçmiş en basiretsiz yönetimi sayesinde yılan hikayesine dönüşmüş olay. anladık siz kepazesiniz de bu temiz çocukları alet etmeyin bari iğrenç oyunlarınıza, şimdi ertuğrul nasıl dönecek kayseriye?
(nizam, 30.05.2007 20:13)
- eleştirmeden önce biraz sağduyulu yaklaşmak lazım, hepimizin başına gelebilir. "ben ailemden ayrı düzkoşu istemiyorum" diyemezsin sonra.
- bazı kaynaklarda "bazı yöneticilerin, ertuğrul sağlam'ın eşi kapalı diye itiraz ettiği" gibi haberler veriliyor. umarım doğru değildir, bu kadar anlamsızca hareketler olmaz. beşiktaş kamusal alan mı kardeşim? teknik direktörün eşinden sana ne bana ne? ister kapalı olsun, ister açık olsun, ister yarı-açık cezaevi olsun...
ayrıca, 14 kişilik yönetim kurulu toplantısında 2 ye karşı 12 red oyu çıktığı için transfer askıya alınmış, demirören bey tarafından "pazartesi kesin kararımızı vereceğiz" gibi bir açıklama gelmiştir. e be güzel abim, ertuğrul sağlam ismini adamla anlaştığınızı açıklamadan oylasanıza, mağdur etmesenize, teknik kadro yokken tello diye bir adamı almasanıza, çok biliyorsanız sahaya inip takımı tamamen siz yönetsenize.
yapsanıza kardeşim bunları...(draco, 31.05.2007 14:32)
- yıldırım demirören in yanlış politikası sonucu başarılı olma olasılığı daha da azalan teknik direktör.bu adam nasıl beşiktaş başkanlık koltuğunda oturur,anlamak mümkün değil.
- uzun soluklu olmayacak olaydır. ülker grubunun beşiktaş'ımızın sponsorluğunu bıraktıktan sonra 1-2 ay içinde görevine son verilecektir. ( tabii çok büyük başarılar elde ederse kredisi biraz uzayabilir )
özellikle ramazan aylarında sık sık gazetelerde oyunculara oruç tutma baskısı yapıp yapmadığı da tartşılacaktır.
transfere en çok sevinen ne beşiktaşlılar ne de başka takım taraftarlarıdır.
http://www.kartalhaber.com/...
24 yıllık beşiktaşlı olarak ben sevindim mi?
- ne evet, ne hayır!
- nayır, nolamaz şeklindeki nidalara olanak veren durum.
- ''sinan engin rapor verdi; ertuğrul sağlam'' ..
sonuna kadar katıldığım, doğru bir cümledir .
beşiktaş süper lig de şuan ikinci durum da ve avrupa da top koşturmakta. lig de nağmağlup devam ederken bi talihsiz yenilgiyle ünvanı elden gitti yalnız ertuğrul sağlam, yoluna istikrarlı bir şekilde devam edip çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir ..oyuncuların veyahut hakemlerin puan kaybettirdiklerine inanmaktayım beşiktaş'a, .. ertuğrul sağlam'ın beşiktaş'ın başına getirilmesi çok doğru bir karardı. bunu şimdi daha iyi anlamaktayım. ertuğrul sağlam, beşiktaş klübünün ekmeğini yemiş, ter dökmüş (hala dökmekte) olan kişilik.
elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışan ve yaptığına inandığım başarılı insan..(kılık, 03.10.2007 18:12 ~ 06.10.2007 14:16)
|