belki ilginizi çeker
  1. · ali topu agop a at
  2. · bu kalp seni unutur mu
  3. · hatırla sevgili
  4. · doğu perinçek
  5. · tatlı su solcusu
  6. · ozurdiliyoruz com
  7. · sosyalist emek hareketi
  8. · birgün
  9. · dtp ye kapatma davası açılması
  10. · hikmet kıvılcımlı
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · colin kazım richards
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · windows rar
  9. · scrabble

ertuğrul kürkçü  

1. kızıldere hadisesinden sonra 'muhbir olması muhtemel’ kaygılarıyla bir süre 'oluşum'lara girişi engellenen kişi. avrupa birliği'nin 500 bin avroyu aşan bir fonla desteklediği bia.net isimli haber sitesinin kurucularından.
    (ipimlekusagim, 20.09.2006 15:35)
  2. kızıldere olayından canlı kurtulmuş tek kişi. aynı zamanda bu günümüzde bile üstündeki sis bulutu dağıtılamamış bu trajedinin tek tanığı. aynı kuşaktan gelen, benzer süreçlerden geçen pek çoğunun aksine günümüzde izlediği özgürlükçü, anti-ulusalcı sol çizgi nedeniyle kendisini takdir etmemek benim açımdan zor olsa da, şahsına yönelik belirgin bir güvensizlik duymaktan kendimi alamamaktayım. hayır nasıl sağ kurtuldu o cehennemden spekülasyonları yapacak değilim. kızıldere olayı konusunda verdiği çelişkili ifadeler de olayın sıcağı sıcağına yaşadığı şoktan, işkenceden, baskından vs. kaynaklanabilir. bununla beraber, hapisten çıktıktan sonra da 3 ingiliz teknisyenin devletin kolluk kuvvetleri tarafından değil de arkadaşları tarafından öldürüldüğünü söylemiş olması oldu bitti kafamı kurcalamıştır. toprak damlı köy evinde üstlerine bombalar yağarken, rehinelerini öldürmeyi düşünebilen arkadaşları kimlerdi ben çok merak ediyorum. zira kendisi bu isimleri vermekten şiddetle kaçınmış, bir röportajında bu konuyu talihsiz bir olaydı gibilerinden geçiştirmiştir. "mahir'ler böyle bir zalimliğe meyletmezdi" gibilerinden savunular yapacak değilim. zalimlik, insancıllık tartışması bir yana bir taraftan bomba ve mermi yağmuru altında canlarıyla uğraşırken, rehineleri öldürmeleri bana fena halde mantıksız geliyor. çünkü bu son kertede faydasız bir eylem. ha yok gerçekten bizce malum olmayan bir gerekçeyle kendileri öldürülmeden hemen önce rehineleri öldürdülerse ve ertuğrul kürkçü'nün vicdanı kendisini bunu itiraf etmeye zorladıysa o vakit neden isimler ortada yok? kimin yaptığını bildiğini söylüyor ama isimleri söylemiyor. üstünden 36 yıl geçmesine rağmen hem de. devrimcilerin anısına zarar vermek istemediğini varsayalım hadi. e ama bu da tuhaf değil mi? o devrimcilerin cinayet işlediğini söyledikten sonra ne anısı ne zararı? hem gerçek faydasız, acı, korkunç da olsa, gecikmiş de olsa kutsanacak tek şey değil midir?

diğer spekülasyonlar bir yana, bu tür bir trajedinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmaması bile kendisini güvenilmez kişi konumuna sokmaya yetiyor benim gözümde.
    (fantaghiro, 06.02.2008 15:09 ~ 17:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil