ertuğ ergin   

adana çık aradan

1. kanallarda aşkın son şarkısı ve hayatım adlı iki klibi dönen, sesi ve şarkıları baya güzel olan bir müzisyen. powertürk'te söylendiğine göre 15 senelik bir müzik geçmişi varmış.
    (sükun, 10.05.2006 20:23 ~ 20:24)

2. asıl adı ertuğ ergin olan, güzel müzik yapan şarkıcı..
    adına bir çok ülkede web sitesi kurulmuş..
    ancak türkiye'de hakkında ne web sitesi var ne de bir şey..
    (hasan huseyin yandanyemisoglu, 03.01.2007 17:28)
  3. (bkz: ertuğ)
    (sükun, 10.03.2007 03:35)
  4. (bkz: tek yürek)
    (sükun, 23.03.2008 00:10)
  5. elektronik altyapının kimi zaman "su sesi"nin müziğe dönüşmesi demek de olabileceğini gösteren "eminim" şarkısının da sahibi, "hayatım" ve "a1" adlı iki şahane albümü olan ve fakat farkında olunmayan şahane adam.
    (şorşak kirpi, 25.04.2008 00:46)
  6. kendisinden başka birşey dinlemeye hevesim olmayan. en azından bir zamandır. iyi ki var olan, iyi ki olacak olan.

(bkz: aaaşşşk öldüürrüüüüür biliyoooruuuuuuum)
    (şorşak kirpi, 02.05.2008 22:58)
  7. durup durup hakkında birşeyler yazmak istediğim insan. bence şanssız epeyce. "böyle" bir adamın bir türlü kendini gösterememesi ne kötü.
    (şorşak kirpi, 26.05.2008 19:24)
  8. ertuğ (ergin) adapazarı doğumlu ve boğa burcu. 1 yaşında istanbul’a gelen ertuğ erenköy’de büyüdü, ilk ve orta öğrenimini burada bitirdi. sonrasında itü konservatuar temel bilimler bölümü’nde türk sanat müziği, türk halk müziği, batı müziği, solfej ve enstrüman dersleri aldı. üniversite eğitimini bitirdikten hemen sonra profesyonel müzik çalışmalarına başladı.

sahne performanslarında; candan erçetin, sibel tüzün ve harun kolçak ile vokal yaparak ve yan flüt çalarak çalıştı, böylelikle 15 yıllık sahne deneyimi elde etti. aşkın nur yengi, emre altuğ, ufuk çakır, hande yener bestelerini seslendiren birçok sanatçıdan sadece birkaçı. yazdığı sözler ve bestelediği melodilerle çok beğeni toplayan ertuğ, şu anda lara kamhi ve ayşe hatun önal için beste çalışmaları yapıyor.

“hayatım” albümü toplam 10 parçadan oluşuyor. 8 beste ve tüm sözler ertuğ’a ait. fuat güner’in uzun yıllardır süregelen tecrübelerinin yol göstericiliğiyle kayıt edilen bu albümde ilk video klip “aşkın son şarkısı” adlı parçaya çekildi ve uzun süre müzik kanallarında yayınlandı ve hala da yayınlanmakta. ikinci video klip ise, albümle aynı adı taşıyan “hayatım” adlı parçaya çekildi ve hem şarkı hem de video klip çalışması çok beğeni topladı. film sokağı platolarında çekilen klibin yönetmenliğini; daha önce mor ve ötesi, kurban, coldhouse, direc-t kliplerini de yöneten emre can üstlendi. görüntü yönetmenliğini patrice marchetti'nin yaptığı klip, ertuğ'un hayatıyla olan iç hesaplaşmasının sonucunda kendi kendini kurtarma, kendi kendini arındırma mücadelesi olarak düşünülmüş. klipte hem kurtaran,hem de kurtarılan ertuğ bunu sembolik olarak kendine enjekte ettiği beyaz bir sıvı ile başarıyor. klipte kullanılan medikal ürünlerin gerçekte insanları hayatta tutmayı sağlayan ürünler olması da dikkat çekici. ayrıca çekimler sırasında kalp atışları platoda gerçekten monitörize edilen ertuğ'un kamera yaklaşırken kalp atışlarının hızlanması ertuğ'un duygularındaki samimiyetin bir belgesi gibi kameraya yansıdı.

hande yener, aşkın nur yengi, emre altuğ, ufuk çakır gibi pop müziğin önemli isimleri tarafından seslendirilen şarkıların sahibi ertuğ ergin ikinci albümü “a1”i geçtiğimiz aylarda çıkardı. hande yener’in seslendirdiği “kim bilebilir aşkı”, “yola devam” gibi bir çok parçası hit statüsüne ulaşan ertuğ, ikinci albümünde de farklı soundu ve özgün sözleriyle edindiği özel yeri koruyacak. hakan caneroğlu, genco arı gibi türkiye’nin en önemli aranjör ve müzisyenleriyle çalıştığı bu yeni albüm, içinde barındırdığı rock, jazz ve elektronik tınıları ve kuvvetli melodilerle popüler müziğin kaliteden ödün vermeden de yapılabileceğini kanıtladı.

ertuğ, hande yener’in seslendirdiği “yola devam”şarkısını farklı bir düzenleme ve yorumla seslendirdi. albümdeki tüm şarkılar ertuğ’un kendisine ait. “tek yürek”adlı parçaya çekilen klip mtv'de üç hafta içinde en çok seyredilen klip oldu. albüm, “iyi müziğe inanan”, “iyi müzik yapan” sanatçıları çatısı altında toplayan mess prodüksiyon etiketiyle yayımlandı. sanatçı, "derin mevzu" adını taşıyan parçaya çekilen kliple de adından sıkça söz ettirdi.

besteci – söz yazarı – icracı sanatçı ertuğ’un hayranları tarafından amerika, meksika, kanada, ingiltere, fransa, macaristan ve yeni zelanda’da web sayfaları hazırlandı ve her gün çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

kaynak: mtv.com.tr
    (flamel, 09.06.2008 13:58)
  9. derin mevzu diye bir şarkısı var bunun. müzik kanallarında dönüp duruyor. ilginç bir kafa sallayışı var klipte, şarkı güzel ama. bugün bir röportajını okudum. kendisi tasavvufa pek meraklıymış. mevlana'dan özlü sözlerle süslemiş röportajı. sonra kendisine albümünün isminin neden a1 olduğu sorulmuş, o da şöyle cevap vermiş:

"piyasada a1 diye bir söylem var. albümün a tarafının 1. şarkısı a1 diye tabir edilir. çıkan bütün albümlerin bir ya da iki şarkısı lokomotiftir. o parçaya klip çekilir ve o albümü o parça götürür. diğer şarkılar albüm dolsun diye yapılır. albümün adının ‘a1’ olması süha bey’in fikriydi. bu albümdeki bütün şarkıların o kalitede olduğunu vurgulamayı düşündü, bu benim de çok hoşuma gitti ‘tamam’ dedim. benim için a1’in farklı da bir anlamı var zaten. ama şimdilik içimde kalsın. şifreler hoş ve önemli."

bu kadar tasavvuftan, "aşık ve maşuk" söylemlerinden sonra bu şifreyi çözmek zor mu sanıyosun a benim ertuğ'um. a1 ha... iyimiş...

röportajın devamı için: http://genclik.zaman.com.tr/...
    (malpolitikası, 03.08.2008 14:26 ~ 14:28)